Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Gigabyte GA-AX370-Gaming K7 Discussion
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte GA-AX370-Gaming K7 Discussion - Page 65

post #641 of 1625
Quote:
Originally Posted by Worldwin View Post

Yea Ima need you to dumb this to ELI5

I set vcore to normal OK.
I set VCORE to dynamic (1.387) it doesn't work. Since its an offset do i set it to the default (1.255v) - the difference between that and 1.387v? The difference being the offset value of 0.132V.
Tried the settings above. Voltage stays fixed at 1.4v @4Ghz. Any ideas? Which LLC is recommended?
Gaming PC
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN R7 1800X @4Ghz Asrock x370 Fatal1ty Professional Nvidia GTX 1080 G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB (2 x 8GB) 3200... 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 Pro 256GB SSD Samsung 850 Pro 512GB SSD Samsung 850 EVO 1TB SSD Corsair H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit Samsung 49KS8000 Corsair K70 RGB Corsair AX1200i 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Mastercase Maker 5  Corsair M65 RGB Custom SF 49ERS mouse pad Philips X1 headphones with V-MODA BoomPro mic 
Audio
Sound BlasterX Katana 
  hide details  
Reply
Gaming PC
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN R7 1800X @4Ghz Asrock x370 Fatal1ty Professional Nvidia GTX 1080 G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB (2 x 8GB) 3200... 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 Pro 256GB SSD Samsung 850 Pro 512GB SSD Samsung 850 EVO 1TB SSD Corsair H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit Samsung 49KS8000 Corsair K70 RGB Corsair AX1200i 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Mastercase Maker 5  Corsair M65 RGB Custom SF 49ERS mouse pad Philips X1 headphones with V-MODA BoomPro mic 
Audio
Sound BlasterX Katana 
  hide details  
Reply
post #642 of 1625
Quote:
Originally Posted by DADDYDC650 View Post

Tried the settings above. Voltage stays fixed at 1.4v @4Ghz. Any ideas? Which LLC is recommended?

I left LLC at auto.

So I put offset @ 0.162V since default is actually 1.225V.
According to CPU-Z my voltage is now 1.512V. Way off my desired 1.387V.

From what i can tell offset seems pretty useless ATM.
post #643 of 1625
Quote:
Originally Posted by webhead View Post

Can confirm the same issue... Wondering if there's any suggestions for a fix?
On Fractal Design R5 pc case and Hyperx Cloud headphones no buzz or anything like that. It's not MBO issue it's 99% front panel cable issue. If you cannot change case maybe try changing to better shielded front panel cable. Do you have buzz when you plug in back panel?
Old chap...
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5450 GA-P35-DS3L MSI 750ti Patriot 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 850 Evo WD Blue Arctic Freezer 13 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64bit Phillips 1680x1050 Logitech Antec Edge 750w 
CaseMouse
Fractal Design R5 Black Edition Logitech 
  hide details  
Reply
Old chap...
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5450 GA-P35-DS3L MSI 750ti Patriot 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 850 Evo WD Blue Arctic Freezer 13 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64bit Phillips 1680x1050 Logitech Antec Edge 750w 
CaseMouse
Fractal Design R5 Black Edition Logitech 
  hide details  
Reply
post #644 of 1625
Quote:
Originally Posted by zlikovski View Post

On Fractal Design R5 pc case and Hyperx Cloud headphones no buzz or anything like that. It's not MBO issue it's 99% front panel cable issue. If you cannot change case maybe try changing to better shielded front panel cable. Do you have buzz when you plug in back panel?

No buzz from back panel, I'm using the Phanteks enthoo pro, with the Hyperx Clouds headphones too. Buzz will start after being plugged in for a minute or two, unplugging and re-plugging fixes for another minute or so, but it always comes back.
post #645 of 1625
Quote:
Originally Posted by webhead View Post

No buzz from back panel, I'm using the Phanteks enthoo pro, with the Hyperx Clouds headphones too. Buzz will start after being plugged in for a minute or two, unplugging and re-plugging fixes for another minute or so, but it always comes back.
what case you have? Old build or new? If old, did you had same issue before?
Old chap...
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5450 GA-P35-DS3L MSI 750ti Patriot 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 850 Evo WD Blue Arctic Freezer 13 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64bit Phillips 1680x1050 Logitech Antec Edge 750w 
CaseMouse
Fractal Design R5 Black Edition Logitech 
  hide details  
Reply
Old chap...
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5450 GA-P35-DS3L MSI 750ti Patriot 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 850 Evo WD Blue Arctic Freezer 13 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64bit Phillips 1680x1050 Logitech Antec Edge 750w 
CaseMouse
Fractal Design R5 Black Edition Logitech 
  hide details  
Reply
post #646 of 1625
Quote:
Originally Posted by zlikovski View Post

what case you have? Old build or new? If old, did you had same issue before?

Phanteks Enthoo pro, worked with old motherboard, with the new k7 I get the buzzing.
post #647 of 1625
Quote:
Originally Posted by webhead View Post

Phanteks Enthoo pro, worked with old motherboard, with the new k7 I get the buzzing.
cable routed in same way? Try to route it as isolated as possible from psu and power cables, if possible isolate cable with aluminium foil but beware not to short circuit something
Old chap...
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5450 GA-P35-DS3L MSI 750ti Patriot 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 850 Evo WD Blue Arctic Freezer 13 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64bit Phillips 1680x1050 Logitech Antec Edge 750w 
CaseMouse
Fractal Design R5 Black Edition Logitech 
  hide details  
Reply
Old chap...
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5450 GA-P35-DS3L MSI 750ti Patriot 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 Pro Samsung 850 Evo WD Blue Arctic Freezer 13 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64bit Phillips 1680x1050 Logitech Antec Edge 750w 
CaseMouse
Fractal Design R5 Black Edition Logitech 
  hide details  
Reply
post #648 of 1625
Quote:
Originally Posted by zlikovski View Post

cable routed in same way? Try to route it as isolated as possible from psu and power cables, if possible isolate cable with aluminium foil but beware not to short circuit something

Okay will try some different routing, I do think it may be in slightly different location due to the placement of the ports on the motherboard.
post #649 of 1625
Quote:
Originally Posted by SteelBox View Post

I read that Gigabyte x370 gaming 5 and K7 have problem with audio buzzing noise on headphones that are connected to front panel. Is that BIOS problem or what?
No buzzing from the front or rear. All is good.
Gaming PC
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN R7 1800X @4Ghz Asrock x370 Fatal1ty Professional Nvidia GTX 1080 G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB (2 x 8GB) 3200... 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 Pro 256GB SSD Samsung 850 Pro 512GB SSD Samsung 850 EVO 1TB SSD Corsair H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit Samsung 49KS8000 Corsair K70 RGB Corsair AX1200i 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Mastercase Maker 5  Corsair M65 RGB Custom SF 49ERS mouse pad Philips X1 headphones with V-MODA BoomPro mic 
Audio
Sound BlasterX Katana 
  hide details  
Reply
Gaming PC
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN R7 1800X @4Ghz Asrock x370 Fatal1ty Professional Nvidia GTX 1080 G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB (2 x 8GB) 3200... 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 Pro 256GB SSD Samsung 850 Pro 512GB SSD Samsung 850 EVO 1TB SSD Corsair H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit Samsung 49KS8000 Corsair K70 RGB Corsair AX1200i 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Mastercase Maker 5  Corsair M65 RGB Custom SF 49ERS mouse pad Philips X1 headphones with V-MODA BoomPro mic 
Audio
Sound BlasterX Katana 
  hide details  
Reply
post #650 of 1625
Quote:
Originally Posted by DADDYDC650 View Post

No buzzing from the front or rear. All is good.

This is what leads me to believe that it is cable/case related... what case are you using?
Project:303
(11 items)
 
   
GraphicsRAMHard DriveCooling
XFX RX 480 Black Edition GSkill Trident Z 3200 OCZ Trion, SK Hynix Canvas, HGST UIltrastar Custom Loop 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Benq 1440p Razer Blackwidow Tournament Silverstone Strider S 700w 
CaseMouseMouse Pad
InWin 303 Razer DeathAdder Chroma Razer Firefly 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6600k MSI Z170 Gaming Carbon XFX R9 290x gSkill Ripjaw 5 DDR4 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Arc 100 Western Digital SanDisk M.2 SSD Western Digital 
CoolingOSMonitorKeyboard
Custom Water Cooling Windows 10 Crossover 1440p IPS Steelseries 6v2 
PowerCaseMouseMouse Pad
Silverstone Strider S 750w Custom Parvum m1.0 Mionix Castor Gloriouspcgaming XXL 
Audio
Mackie CR3 Limited Edition 
  hide details  
Reply
Project:303
(11 items)
 
   
GraphicsRAMHard DriveCooling
XFX RX 480 Black Edition GSkill Trident Z 3200 OCZ Trion, SK Hynix Canvas, HGST UIltrastar Custom Loop 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Benq 1440p Razer Blackwidow Tournament Silverstone Strider S 700w 
CaseMouseMouse Pad
InWin 303 Razer DeathAdder Chroma Razer Firefly 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6600k MSI Z170 Gaming Carbon XFX R9 290x gSkill Ripjaw 5 DDR4 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Arc 100 Western Digital SanDisk M.2 SSD Western Digital 
CoolingOSMonitorKeyboard
Custom Water Cooling Windows 10 Crossover 1440p IPS Steelseries 6v2 
PowerCaseMouseMouse Pad
Silverstone Strider S 750w Custom Parvum m1.0 Mionix Castor Gloriouspcgaming XXL 
Audio
Mackie CR3 Limited Edition 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Gigabyte GA-AX370-Gaming K7 Discussion