Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › My experience with the Asus PRIME X370-Pro
New Posts  All Forums:Forum Nav:

My experience with the Asus PRIME X370-Pro - Page 31

post #301 of 873
if only the C6H is available at the time i build my PC, i will gone w/ that thing. this thing is actually not-so-bad one, but lack of features (and board support) i needed. i might do the same thing as @OzzyRuleZ. buy C6H and sell this board frown.gif
Pinkybeast
(19 items)
 
Mobility
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 7 1700X PRIME X370-PRO Sapphire RX 480 Nitro+ 4GB G-Skill F4-2400C15-16GVR 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 950 Pro 512GB M.2 Western Digital WD4004FZWX Seagate ST3500418AS Toshiba MK5059GSXP 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi HDS721025CLA382 Asus BW-16D1HT Noctua NH-U12P SE2 Microsoft Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
LG IPS LED 22MP68 generic Corsair CX600 BeQuiet Dark Base 900 Pro 
MouseMouse PadAudio
Logitech G402 Corsair MM300 Parasound Z-DAC v.2 
CPURAMHard DriveOS
AMD A6-5350M Patriot DDR3 1600 Sandisk SSD 64GB Microsoft Windows 10 Pro 
MonitorCase
17" HP Pavilion 17 e011nr 
  hide details  
Reply
Pinkybeast
(19 items)
 
Mobility
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 7 1700X PRIME X370-PRO Sapphire RX 480 Nitro+ 4GB G-Skill F4-2400C15-16GVR 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 950 Pro 512GB M.2 Western Digital WD4004FZWX Seagate ST3500418AS Toshiba MK5059GSXP 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi HDS721025CLA382 Asus BW-16D1HT Noctua NH-U12P SE2 Microsoft Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
LG IPS LED 22MP68 generic Corsair CX600 BeQuiet Dark Base 900 Pro 
MouseMouse PadAudio
Logitech G402 Corsair MM300 Parasound Z-DAC v.2 
CPURAMHard DriveOS
AMD A6-5350M Patriot DDR3 1600 Sandisk SSD 64GB Microsoft Windows 10 Pro 
MonitorCase
17" HP Pavilion 17 e011nr 
  hide details  
Reply
post #302 of 873
Since refreshing my OS and installing the latest AMD chipset drivers, I've had a strange thing happen a couple of times - my machine has just stopped - screen goes blank, monitors say 'no signal'. I still have power, but the keyboard lights go out as well.

Even stranger is that I cannot do a reset - the button does nothing. I also can't power off by holding power button. The only way to reset is to turn off at the power supply!

Anyone got any idea what's going on? This image is after a bit of Prime95 to see if I could knock it out quickly - I don't seem to be getting much XFR either....the voltages seem a bit crazy as well - I only changed Soc.

Any help would be gratefully received!

Amiga10
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X ASUS X370 Prime XFX Raadeon RX 580 8GB Black Edition Corsair Vengeance CMK16GX4M2B32000C16 2 X 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung SM961 NVME SanDisk Ultra II Hitachi HDS5C3020ALA632 MasterCooler MasterLiquid 120 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 Creators Ed Acer CB241HQK Acer CB241HQK No brand cheap gaming! 
PowerCaseMouse
Corsair RM 850 AeroCool 500 HP Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
Amiga10
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X ASUS X370 Prime XFX Raadeon RX 580 8GB Black Edition Corsair Vengeance CMK16GX4M2B32000C16 2 X 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung SM961 NVME SanDisk Ultra II Hitachi HDS5C3020ALA632 MasterCooler MasterLiquid 120 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 Creators Ed Acer CB241HQK Acer CB241HQK No brand cheap gaming! 
PowerCaseMouse
Corsair RM 850 AeroCool 500 HP Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
post #303 of 873
Quote:
Originally Posted by crakej View Post

Since refreshing my OS and installing the latest AMD chipset drivers, I've had a strange thing happen a couple of times - my machine has just stopped - screen goes blank, monitors say 'no signal'. I still have power, but the keyboard lights go out as well.

Even stranger is that I cannot do a reset - the button does nothing. I also can't power off by holding power button. The only way to reset is to turn off at the power supply!

Anyone got any idea what's going on? This image is after a bit of Prime95 to see if I could knock it out quickly - I don't seem to be getting much XFR either....the voltages seem a bit crazy as well - I only changed Soc.

Any help would be gratefully received!


it doesnt sounds like software issue.. might be a bad board?
Pinkybeast
(19 items)
 
Mobility
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 7 1700X PRIME X370-PRO Sapphire RX 480 Nitro+ 4GB G-Skill F4-2400C15-16GVR 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 950 Pro 512GB M.2 Western Digital WD4004FZWX Seagate ST3500418AS Toshiba MK5059GSXP 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi HDS721025CLA382 Asus BW-16D1HT Noctua NH-U12P SE2 Microsoft Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
LG IPS LED 22MP68 generic Corsair CX600 BeQuiet Dark Base 900 Pro 
MouseMouse PadAudio
Logitech G402 Corsair MM300 Parasound Z-DAC v.2 
CPURAMHard DriveOS
AMD A6-5350M Patriot DDR3 1600 Sandisk SSD 64GB Microsoft Windows 10 Pro 
MonitorCase
17" HP Pavilion 17 e011nr 
  hide details  
Reply
Pinkybeast
(19 items)
 
Mobility
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 7 1700X PRIME X370-PRO Sapphire RX 480 Nitro+ 4GB G-Skill F4-2400C15-16GVR 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 950 Pro 512GB M.2 Western Digital WD4004FZWX Seagate ST3500418AS Toshiba MK5059GSXP 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi HDS721025CLA382 Asus BW-16D1HT Noctua NH-U12P SE2 Microsoft Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
LG IPS LED 22MP68 generic Corsair CX600 BeQuiet Dark Base 900 Pro 
MouseMouse PadAudio
Logitech G402 Corsair MM300 Parasound Z-DAC v.2 
CPURAMHard DriveOS
AMD A6-5350M Patriot DDR3 1600 Sandisk SSD 64GB Microsoft Windows 10 Pro 
MonitorCase
17" HP Pavilion 17 e011nr 
  hide details  
Reply
post #304 of 873
Not sure what's going on. Idle volts seem too high, and load volts too low. The VID says 1.55V and here is 1.32V

I'm no expert tho, but here I need 1.306V at full load at 4GHz

Are you running everything with the default optimized BIOS settings?

Seems odd, never had such issue as you described.

Are you running the latest BIOS 0604?
post #305 of 873
Yes - 0604. This problem has only happened since the update of the chipset drivers as far as I can see. There is nothing in the windows logs.

Everything is auto except ram timings, VDDR is 0.655, Ram at 1.35. Soc V is offset 0.08125 - and that's the only one that doesn't change much.

Any suggestions on settings for VDDR CPU and Soc? Does setting them mean they can't go higher than the setting?




Edited by crakej - 4/22/17 at 7:40am
Amiga10
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X ASUS X370 Prime XFX Raadeon RX 580 8GB Black Edition Corsair Vengeance CMK16GX4M2B32000C16 2 X 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung SM961 NVME SanDisk Ultra II Hitachi HDS5C3020ALA632 MasterCooler MasterLiquid 120 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 Creators Ed Acer CB241HQK Acer CB241HQK No brand cheap gaming! 
PowerCaseMouse
Corsair RM 850 AeroCool 500 HP Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
Amiga10
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X ASUS X370 Prime XFX Raadeon RX 580 8GB Black Edition Corsair Vengeance CMK16GX4M2B32000C16 2 X 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung SM961 NVME SanDisk Ultra II Hitachi HDS5C3020ALA632 MasterCooler MasterLiquid 120 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 Creators Ed Acer CB241HQK Acer CB241HQK No brand cheap gaming! 
PowerCaseMouse
Corsair RM 850 AeroCool 500 HP Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
post #306 of 873
Did you try running all at auto besides RAM at 1.35v but at a lower speed to see if that was the problem?

As of now RAM high speeds are tricky, maybe that's why.

Hmmm...
post #307 of 873
Quote:
Originally Posted by SaccoSVD View Post

Did you try running all at auto besides RAM at 1.35v but at a lower speed to see if that was the problem?

As of now RAM high speeds are tricky, maybe that's why.

Hmmm...

It's the only thing I think of really - unless one of those unruly voltages is spiking somewhere. As I say though, it's NEVER done this before yesterday, been running for weeks ok...

One other thing - you can see I have TPU setting at TPUII in the bios - I tried a bios overclock but put everything back......except that setting - I left it because my temps seem lower. Anyone know what it does leaving this set at TPUII? I do have an AIO.
Amiga10
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X ASUS X370 Prime XFX Raadeon RX 580 8GB Black Edition Corsair Vengeance CMK16GX4M2B32000C16 2 X 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung SM961 NVME SanDisk Ultra II Hitachi HDS5C3020ALA632 MasterCooler MasterLiquid 120 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 Creators Ed Acer CB241HQK Acer CB241HQK No brand cheap gaming! 
PowerCaseMouse
Corsair RM 850 AeroCool 500 HP Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
Amiga10
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X ASUS X370 Prime XFX Raadeon RX 580 8GB Black Edition Corsair Vengeance CMK16GX4M2B32000C16 2 X 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung SM961 NVME SanDisk Ultra II Hitachi HDS5C3020ALA632 MasterCooler MasterLiquid 120 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 Creators Ed Acer CB241HQK Acer CB241HQK No brand cheap gaming! 
PowerCaseMouse
Corsair RM 850 AeroCool 500 HP Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
post #308 of 873
Here I have it set to TPUII and have no problem at all. (I'm on a Noctua Cooler for now, till Monday when I get the new bracket for my Tt AIO), been running for over a month 24/7, no crashes.

Here are my settings for a 4GHz OC if you wanna try.

– TPU II
– CPU Multiplier=40
-RAM speed (no DOCP, just manual RAM speed, try 2666 instead of 2933)
-RAM timings= The timings by factory, otherwise a notch or two higher.
-CPU voltage:= 1.367V (around that, no more)
-RAM voltage= 1.3V
-CPU Power phase control= Optimized
-CPU Load Line Calibration= Level 2
– C states= Disabled (that is in the AMD options in the advanced tab.

All other OC relevant setting on Auto. Temps here are 28deg - 65deg, pretty good for Air I must say.
post #309 of 873
Are you running on a new PSU? Mine is an old 660W but I always had it dust free and here in Salzburg is chilly most of the time.
post #310 of 873
Quote:
Originally Posted by SaccoSVD View Post

Here I have it set to TPUII and have no problem at all. (I'm on a Noctua Cooler for now, till Monday when I get the new bracket for my Tt AIO), been running for over a month 24/7, no crashes.

Here are my settings for a 4GHz OC if you wanna try.

– TPU II
– CPU Multiplier=40
-RAM speed (no DOCP, just manual RAM speed, try 2666 instead of 2933)
-RAM timings= The timings by factory, otherwise a notch or two higher.
-CPU voltage:= 1.367V (around that, no more)
-RAM voltage= 1.3V
-CPU Power phase control= Optimized
-CPU Load Line Calibration= Level 2
– C states= Disabled (that is in the AMD options in the advanced tab.

All other OC relevant setting on Auto. Temps here are 28deg - 65deg, pretty good for Air I must say.

That is really helpful - I have had a go at OCing this, but not much. Booted at 4.1 on Auto settings mostly so hopeful i've been luck in the lottery! Will report back.

This is what I get running Prime95 for 20 mins - I take it the 'real' temp is Tdie? I'm also watching TV on Firefox AND I ran CB15 scoring 1472 at the same time. Do we know which temp we really should be watching - I'm still confused by this - I'm guessing the ASUS temp is the usual diode under the CPU? That always about 5 degrees more than Tdie.
Amiga10
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X ASUS X370 Prime XFX Raadeon RX 580 8GB Black Edition Corsair Vengeance CMK16GX4M2B32000C16 2 X 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung SM961 NVME SanDisk Ultra II Hitachi HDS5C3020ALA632 MasterCooler MasterLiquid 120 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 Creators Ed Acer CB241HQK Acer CB241HQK No brand cheap gaming! 
PowerCaseMouse
Corsair RM 850 AeroCool 500 HP Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
Amiga10
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X ASUS X370 Prime XFX Raadeon RX 580 8GB Black Edition Corsair Vengeance CMK16GX4M2B32000C16 2 X 8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung SM961 NVME SanDisk Ultra II Hitachi HDS5C3020ALA632 MasterCooler MasterLiquid 120 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 Creators Ed Acer CB241HQK Acer CB241HQK No brand cheap gaming! 
PowerCaseMouse
Corsair RM 850 AeroCool 500 HP Wireless Mouse 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › My experience with the Asus PRIME X370-Pro