Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS Rampage VI Apex (x299) Owners
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ASUS Rampage VI Apex (x299) Owners - Page 93

post #921 of 989
Quote:
Originally Posted by webwilli View Post

ouch.... My CPU is not overclocked atm...

Sometimes 00 comes after warm start, sometimes not. The retry button on the board helps always in this situation.
CPU and VSA is default.
RAM @ 3.600

I will test more VSA. Thank you

RAM @ 3.600?? You mean 3600mhz?
Slimer
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i9 7900x Asus Rampage VI Apex Asus Strix OC 1080Ti Asus Strix OC 1080Ti 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill TridentZ RGB Samsung 960 PRO M.2  Samsung 850 EVO x2 Raid 0 Custom Water Cooled 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64bit AOC Agon AG352UCG Sentraq S60-X RGB 60% EVGA 1300 G2 
CaseMouseMouse PadAudio
Caselabs SMA8 Nixeus Revel Logitech G440 Sennheiser GSX1000 
  hide details  
Reply
Slimer
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i9 7900x Asus Rampage VI Apex Asus Strix OC 1080Ti Asus Strix OC 1080Ti 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill TridentZ RGB Samsung 960 PRO M.2  Samsung 850 EVO x2 Raid 0 Custom Water Cooled 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64bit AOC Agon AG352UCG Sentraq S60-X RGB 60% EVGA 1300 G2 
CaseMouseMouse PadAudio
Caselabs SMA8 Nixeus Revel Logitech G440 Sennheiser GSX1000 
  hide details  
Reply
post #922 of 989
Sorry, 1.800 MHz of course ;-)
post #923 of 989
Quote:
Originally Posted by webwilli View Post

Sorry, 1.800 MHz of course ;-)

Is your memory a 3600mhz kit?

Are you running XMP profile?

What I am trying to ask is what you were referencing before with the Ram @ 3.600 if that is the speed of your memory than you are indeed overclocking the PC with the XMP profile.

Start by clearing cmos or reset BIOS to defaults and do NOTHING else that you don't have to inside of the BIOS nothing to do with performance and see if the issue still occurs.

If it does not.... Verify your memory is on the motherboards QVL list which is located on the ASUS website for this board under support.

If it does still have the issue it is most likely a board or CPU issue
Edited by Iceman2733 - 11/19/17 at 1:27pm
Slimer
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i9 7900x Asus Rampage VI Apex Asus Strix OC 1080Ti Asus Strix OC 1080Ti 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill TridentZ RGB Samsung 960 PRO M.2  Samsung 850 EVO x2 Raid 0 Custom Water Cooled 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64bit AOC Agon AG352UCG Sentraq S60-X RGB 60% EVGA 1300 G2 
CaseMouseMouse PadAudio
Caselabs SMA8 Nixeus Revel Logitech G440 Sennheiser GSX1000 
  hide details  
Reply
Slimer
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i9 7900x Asus Rampage VI Apex Asus Strix OC 1080Ti Asus Strix OC 1080Ti 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill TridentZ RGB Samsung 960 PRO M.2  Samsung 850 EVO x2 Raid 0 Custom Water Cooled 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64bit AOC Agon AG352UCG Sentraq S60-X RGB 60% EVGA 1300 G2 
CaseMouseMouse PadAudio
Caselabs SMA8 Nixeus Revel Logitech G440 Sennheiser GSX1000 
  hide details  
Reply
post #924 of 989
Quote:
Originally Posted by Iceman2733 View Post

Is your memory a 3600mhz kit?

Yes, it is: G.Skill Trident Z F4-3600C15D-16GTZ
Quote:
Are you running XMP profile?

Tried both, manual and XMP.
Quote:
What I am trying to ask is what you were referencing before with the Ram @ 3.600 if that is the speed of your memory than you are indeed overclocking the PC with the XMP profile.

Start by clearing cmos or reset BIOS to defaults and do NOTHING else that you don't have to inside of the BIOS nothing to do with performance and see if the issue still occurs.

I tried CMOS Clear, but the issues is still there.
Quote:
If it does not.... Verify your memory is on the motherboards QVL list which is located on the ASUS website for this board under support.

Yes, it is in the QVL under Dual Channel. I try Dual Channel at the moment.
Quote:
If it does still have the issue it is most likely a board or CPU issue

It seems that die Memory have problems.

GSAT and memtest shows errors.
Edited by webwilli - 11/19/17 at 11:42pm
post #925 of 989
Hi guys, I just picked up two EK products - EK-FB ASUS ROG R6E RGB Monoblock - Nickel and EK-XRES 140 Revo D5 RGB PWM (incl. sl. pump) . As you can see both have RGB Connectors. My motherboard is ASUS ROG Rampage Apex VI. The motherboard have two RGB headers but I have already used up one motherboard RGB header for my PC case CoolerMaster Cosmos C700P. Is there any way I can fit the Monoblock and the Pump/Res Combo to the remaining one RGB header ? May be I use Cooler Master 1-To-3 RGB Splitter Cable or something like that ( http://www.coolermaster.com/cooling/cooling-rgb-accessories/1-to-3-rgb-splitter-cable/ … ) . Please advise
Edited by babebunny - 11/21/17 at 1:01am
post #926 of 989
Quote:
Originally Posted by babebunny View Post

Hi guys, I just picked up two EK products - EK-FB ASUS ROG R6E RGB Monoblock - Nickel and EK-XRES 140 Revo D5 RGB PWM (incl. sl. pump) . As you can see both have RGB Connectors. My motherboard is ASUS ROG Rampage Apex VI. The motherboard have two RGB headers but I have already used up one motherboard RGB header for my PC case CoolerMaster Cosmos C700P. Is there any way I can fit the Monoblock and the Pump/Res Combo to the remaining one RGB header ? May be I use Cooler Master 1-To-3 RGB Splitter Cable or something like that ( http://www.coolermaster.com/cooling/cooling-rgb-accessories/1-to-3-rgb-splitter-cable/ … ) . Please advise
get a splitter from ModMyMods(.com). smile.gif
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
post #927 of 989
I have a pretty funny glitch on my Apex, when I want 400 tRFC I have to set it to 399 or 373 to get 374.
No idea why it overshoots with 1 every time biggrin.gif
post #928 of 989
Quote:
Originally Posted by Martin778 View Post

I have a pretty funny glitch on my Apex, when I want 400 tRFC I have to set it to 399 or 373 to get 374.
No idea why it overshoots with 1 every time biggrin.gif

Mine sometimes or used to do the same. I don't recall it happening recently but I know at one point I was doing the same thing. Update your BIOS perhaps? v1005 was posted somewhere on this thread earlier.
post #929 of 989
v1005 does not solves any reasonable problem
post #930 of 989
Quote:
Originally Posted by Martin778 View Post

I have a pretty funny glitch on my Apex, when I want 400 tRFC I have to set it to 399 or 373 to get 374.
No idea why it overshoots with 1 every time biggrin.gif

Which BIOS version? Seems ok here. Kaby Lake-X or Skylake-X? Reading in BIOS or OS software?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS Rampage VI Apex (x299) Owners