Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus P5N32-E Overclocking Guide
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asus P5N32-E Overclocking Guide - Page 511

post #5101 of 5659
Quote:
Originally Posted by ivanov3333 View Post
How to overclock with P5N32-E SLI PLUS? I'm trying to set the multiplayer in bios to 11-12, but everythime i save settings the cpu is at stock 9x and 2400mhz. Tell me how to overclock it to 3.0ghz
The Q6600 has a max multiplicator of 9. Change the fsb frequency for overclocking.
my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 P5N32-E SLI 2x 8800 GT sli 4x 2Gb Corsair XMS2 6400 C5 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD 300Gb raid 0 + 2x Samsung 500Gb Windows Vista x64 Ultimate AOC 416V Logitech G15 
PowerCaseMouse
Corsair CMPSU-550VXEU, 550W AeroCool I-Courve+ Logitech G5 
  hide details  
Reply
my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 P5N32-E SLI 2x 8800 GT sli 4x 2Gb Corsair XMS2 6400 C5 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD 300Gb raid 0 + 2x Samsung 500Gb Windows Vista x64 Ultimate AOC 416V Logitech G15 
PowerCaseMouse
Corsair CMPSU-550VXEU, 550W AeroCool I-Courve+ Logitech G5 
  hide details  
Reply
post #5102 of 5659
Quote:
Originally Posted by KAKTUSkiller View Post
The Q6600 has a max multiplicator of 9. Change the fsb frequency for overclocking.
Yeas, i did it. 333x9
Dell Studio 1535
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Duo T5750 2.0GHz ATI Mobility RADEON HD 3450 256MB 2 GB RAM (2x1024) 667MHz DDR2 SDRAM Hard Drive 250GB Serial ATA 
OSMonitorCase
XP SP2 15.4" black/graphite 
  hide details  
Reply
Dell Studio 1535
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Duo T5750 2.0GHz ATI Mobility RADEON HD 3450 256MB 2 GB RAM (2x1024) 667MHz DDR2 SDRAM Hard Drive 250GB Serial ATA 
OSMonitorCase
XP SP2 15.4" black/graphite 
  hide details  
Reply
post #5103 of 5659
Quote:
Originally Posted by pgwalker73 View Post
I have had a persistent issue with booting my machine. This has happened since I got the machine new. It happens perhaps once every 10-15 startups.

I have a Q6700 OC'd to 3.2 GHz (via 1280fsb). I am using bios 1203 on the P5n32-e. The OC seems stable under prime, etc.

The issue started while I had some corsair memory (4 1 GB sticks). The computer would power up but not hit the post screen. The monitor would not get a signal. After changing some of the memory timings, the problem seemed to have vanished for some months. I had been running the memory at a 3:2 ratio which put them at around 850mhz. This and whatever timing changes (I set to the rated timings and voltage) seemed to resolve this problem. However, I have installed new memory modules with different timings. Two 2gb OCZ Reaper sticks (corsair has been removed) and the problem is back. I have set the timings to the rated spec for these 4-4-4-15, at 800mhz (unlinked, I also tried linked at 3:2 since that worked on the Corsairs but to no avail) and the rated voltage of 2.1v. I also tried at one bump up and one bump down from 2.1v. I also note, that after I reset and the post screen does appear (after one of the non-boot incidents) it shows the memory timing is now 5-5-5-18 - but when you enter setup it shows the 4-4-4-15 I set in bios. Is this a timing/mhz setting issue with the memory? Clearly something is getting reset after one of these boot failures due to it showing a different timing setting after it happens. Any suggestions would be greatly appreciated!
I have the same issue since i oced to 3.2 ghz. The machine power up but no post. I use 4x2gb corsair sticks. But the problem isn't resolved with changing voltages and timings.
my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 P5N32-E SLI 2x 8800 GT sli 4x 2Gb Corsair XMS2 6400 C5 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD 300Gb raid 0 + 2x Samsung 500Gb Windows Vista x64 Ultimate AOC 416V Logitech G15 
PowerCaseMouse
Corsair CMPSU-550VXEU, 550W AeroCool I-Courve+ Logitech G5 
  hide details  
Reply
my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 P5N32-E SLI 2x 8800 GT sli 4x 2Gb Corsair XMS2 6400 C5 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2x WD 300Gb raid 0 + 2x Samsung 500Gb Windows Vista x64 Ultimate AOC 416V Logitech G15 
PowerCaseMouse
Corsair CMPSU-550VXEU, 550W AeroCool I-Courve+ Logitech G5 
  hide details  
Reply
post #5104 of 5659
OK - have done a bit more with my mobo/quad since way back when - haven't got any more fsb but have been able to isolate some things and drop voltages that weren't required.

Here is a screenshot of my current 3015 volts etc.

Things to note - CPU voltage is NOT why this board wont post with quads - it's ONLY limitations of the FSB - I have mine set to 1.26 ish. Came to the realisation when I could do 2.7ghz @ 1.1volts.

Things you need - decent north/southbridge cooling and lotsa patience.

post #5105 of 5659
Just a note for all - after I flashed to the 1503 bios I was able to hit 3.8ghz on my Q6600 - rattled off a 18k+ 3dmark but my cooling aint that great :S.



the 1503 bios has made a huge difference - I ran prime for 3 hours @ 3.4ghz last night (425fsbx8) and have booted at 4ghz but I didn't like the temps cos my cooler is average
post #5106 of 5659
Is this repeatable by anyone else? Is the 1503 bios really the fix for quads?
Main
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770K ASRock Z87 Extreme4 EVGA GTX 780 Ti SC Crucial Ballistix Sport DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsunge 850 Evo OS Drive Caviar Black 1TB Asus Prolimatech Megahalems 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro Asus VG24QE Filco Linear-R Tenkeyless Tagan GuardianX 1000W 
CaseMouseMouse PadAudio
Xigmatek Elysium Zowie FK Func 1030XL Creative X-Fi Titanium HD 
AudioAudioAudioAudio
AKG Q701 JDS Labs Objective2 Amp HiFiMAN HE-6 Emotiva mini-X Power Amp 
  hide details  
Reply
Main
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770K ASRock Z87 Extreme4 EVGA GTX 780 Ti SC Crucial Ballistix Sport DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsunge 850 Evo OS Drive Caviar Black 1TB Asus Prolimatech Megahalems 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro Asus VG24QE Filco Linear-R Tenkeyless Tagan GuardianX 1000W 
CaseMouseMouse PadAudio
Xigmatek Elysium Zowie FK Func 1030XL Creative X-Fi Titanium HD 
AudioAudioAudioAudio
AKG Q701 JDS Labs Objective2 Amp HiFiMAN HE-6 Emotiva mini-X Power Amp 
  hide details  
Reply
post #5107 of 5659
I hope so - bear in mind that there are massive holes in the fsb and my combination has got me these results - everyone is going to be different.

As long as you got a decent-ish northbridge AND southbridge (mcp) cooler (I use the evercool serpent which was nice and cheap on northbridge and have hacked up a traditional northbridge cooler to fit on with my 280 gtx) I would skip all the middle buggy frequencies and go straight to 1700 in bios with a x7 multi.

My bios volts settings are:
HT:1.25
NB:1.55
SB:1.55
CPUVTT: 1.55 (this used to always have to be low to get 3ghz )

and my G0 will do 3ghz on 1.25-ish volts (as set in bios).

Will post some pics.
post #5108 of 5659
Guys, my motherboard P5N32-E SLI PLUS is ****ing with me very hard. I set up the Q6600 at 3.0ghz and manually set the voltage, but everytime when i restart and my windows load, i see the bios is switcing to automatically voltage - 1.360V. Restart again, in bios is the manually speed, but on top of that under Windows the speed is automatically again.

Why is that?
Dell Studio 1535
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Duo T5750 2.0GHz ATI Mobility RADEON HD 3450 256MB 2 GB RAM (2x1024) 667MHz DDR2 SDRAM Hard Drive 250GB Serial ATA 
OSMonitorCase
XP SP2 15.4" black/graphite 
  hide details  
Reply
Dell Studio 1535
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Duo T5750 2.0GHz ATI Mobility RADEON HD 3450 256MB 2 GB RAM (2x1024) 667MHz DDR2 SDRAM Hard Drive 250GB Serial ATA 
OSMonitorCase
XP SP2 15.4" black/graphite 
  hide details  
Reply
post #5109 of 5659
I had a similar issue with the fsb always going back to auto with the 14XX bios before this one - grab a usb thumbdrive and flash to the 1503 bios.
post #5110 of 5659
i have that problem with the fsb resetting, and i have 1503. i dont understand it! in 1404 it resets the fsb every time you save and exit, and i thought 1503 would be the fix, but this is not the case. if anyone knows how to fix this auto reset fsb problem please let me know!!
Black Power
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
QX6700 @ 3.52 EVGA 780i A1 XFX GTX260 c216 Black (740/1481/1200) 2x2gb Corsair Dominator 1066 @ 940 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1tb WD Caviar Black,500gb WD Blue, 80gb Raptor 10k 2x DVD RW Vista x64 Home Premium 28" Hannspree 3ms LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Comfort Curve 600w OCZ GameXstream Antec p180b Microsoft Black USB Optical 
Mouse Pad
lol 
  hide details  
Reply
Black Power
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
QX6700 @ 3.52 EVGA 780i A1 XFX GTX260 c216 Black (740/1481/1200) 2x2gb Corsair Dominator 1066 @ 940 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1tb WD Caviar Black,500gb WD Blue, 80gb Raptor 10k 2x DVD RW Vista x64 Home Premium 28" Hannspree 3ms LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Comfort Curve 600w OCZ GameXstream Antec p180b Microsoft Black USB Optical 
Mouse Pad
lol 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus P5N32-E Overclocking Guide