Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › HELP! Is my new motherboard dead???
New Posts  All Forums:Forum Nav:

HELP! Is my new motherboard dead???

post #1 of 6
Thread Starter 
Ok this sucks. My new built (the one in my sig) worked fine for like 1 week but now when I try turning it on, nothing happens. The PSU (Zeus 750W) turns itself off right away and the light in the back becomes red instead of orange (standby) or green (in use).

I dismantled the whole computer. Even with only the mobo connected on the PSU with the 24 and 4 pins connectors and the POWER SW wires from the case connected to it, same thing ; the PSU turns itself off and the light on the back becomes red...

Here's what I tried and the results (all those tests where done having only the mobo connected to the PSU):

- 2 different PSUs, they turn themselves off too

- a different CPU, same problem...

- a different case (!!), same problem...

- I tried my PSU on my little brother's computer and it works fine

- I tried my CPU on another mobo and it works fine too

My mobo is brand new ffs and it worked great for 1 week... why would it stop working just like that?? it's a Asus P5N-E BTW.

I had my E6600 OCed to 3.2GHz...

Should I RMA it right now? Or is there something else I can try?

The thing is that I got this mobo from newegg and I'm Canadian so it's a f*cking pain in the ass to RMA that thing...
My System
(6 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 @ 4.1GHz Asus P7P55D-E PRO XFX Radeon HD 7970 4x2GB DDR3 @ 12800 
MonitorMouse
LG IPS277L (27" IPS Panel) Logitech G9 
  hide details  
Reply
My System
(6 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 @ 4.1GHz Asus P7P55D-E PRO XFX Radeon HD 7970 4x2GB DDR3 @ 12800 
MonitorMouse
LG IPS277L (27" IPS Panel) Logitech G9 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
Well, sorry for your troubles here.


But, it does sound like a dead MB. I went through 2 asus p5b;s in month, i know the feeling, it really sucks.




Edit******What about RAM, try ripping it all out, and see if the MB makes any sort of beeps, actually, is it beeping at all?
My Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i-4790k GA-Z97X-UD5H-BK eVGA GTX 970 FTW 8GB G.Skill Trident X 
Hard DriveOSMonitorPower
Intel 180GB SSD Windows 7 Pro Dell Ultrasharp 24" eVGA 850 G2 
Case
Corsair 750D 
  hide details  
Reply
My Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i-4790k GA-Z97X-UD5H-BK eVGA GTX 970 FTW 8GB G.Skill Trident X 
Hard DriveOSMonitorPower
Intel 180GB SSD Windows 7 Pro Dell Ultrasharp 24" eVGA 850 G2 
Case
Corsair 750D 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
I tried that already. In fact most of my tests were without any ram in the slots.

There's no way I can even hope to get a beep man. The PSU shuts itself off after like 0.01 sec.
My System
(6 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 @ 4.1GHz Asus P7P55D-E PRO XFX Radeon HD 7970 4x2GB DDR3 @ 12800 
MonitorMouse
LG IPS277L (27" IPS Panel) Logitech G9 
  hide details  
Reply
My System
(6 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 @ 4.1GHz Asus P7P55D-E PRO XFX Radeon HD 7970 4x2GB DDR3 @ 12800 
MonitorMouse
LG IPS277L (27" IPS Panel) Logitech G9 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Thread Starter 
Bump
My System
(6 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 @ 4.1GHz Asus P7P55D-E PRO XFX Radeon HD 7970 4x2GB DDR3 @ 12800 
MonitorMouse
LG IPS277L (27" IPS Panel) Logitech G9 
  hide details  
Reply
My System
(6 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 @ 4.1GHz Asus P7P55D-E PRO XFX Radeon HD 7970 4x2GB DDR3 @ 12800 
MonitorMouse
LG IPS277L (27" IPS Panel) Logitech G9 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
90% sure it's your mobo , just RMA it , if it turns out not to be that then hell , your have a new mobo anyways
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
I 920 @ 3.2Ghz Gigabyte X58A-UD3R Gigabyte GTX460 oc 1GB 6GB Corsair XMS3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x 500gb Maxtor Sony Windows 7 64 22 TFT 
KeyboardPowerMouse
Logitech Corsair HX620W Razor Diamondback 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
I 920 @ 3.2Ghz Gigabyte X58A-UD3R Gigabyte GTX460 oc 1GB 6GB Corsair XMS3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x 500gb Maxtor Sony Windows 7 64 22 TFT 
KeyboardPowerMouse
Logitech Corsair HX620W Razor Diamondback 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
But it seems physicly fine... and it's new.!! GODDAMN!
My System
(6 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 @ 4.1GHz Asus P7P55D-E PRO XFX Radeon HD 7970 4x2GB DDR3 @ 12800 
MonitorMouse
LG IPS277L (27" IPS Panel) Logitech G9 
  hide details  
Reply
My System
(6 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 @ 4.1GHz Asus P7P55D-E PRO XFX Radeon HD 7970 4x2GB DDR3 @ 12800 
MonitorMouse
LG IPS277L (27" IPS Panel) Logitech G9 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › HELP! Is my new motherboard dead???