Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Evga 680i still killing ram?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Evga 680i still killing ram?

post #1 of 12
Thread Starter 
I've gone through 2 sets of ram on this board already an I haven't even had it a month. It's the new rev board, I thought this was fixed? The second set of ram didn't even get a chance to be overclocked. The really odd thing is both set's died after a CMOS clear. I've also been getting alot of issues with this board. Did I just get a dud? I guess I'll be pulling it out and have to take it in to work with me on Sunday
MainframeIII
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K Asus P9X79 Deluxe Asus R9 290X 16GB G-Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x240GB Crucial SSD Raid 0 Lg DVD W7 64bit Benq 24" FP241W & 23" FP231W 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Modded Rat 9 
Audio
Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
MainframeIII
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K Asus P9X79 Deluxe Asus R9 290X 16GB G-Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x240GB Crucial SSD Raid 0 Lg DVD W7 64bit Benq 24" FP241W & 23" FP231W 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Modded Rat 9 
Audio
Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
post #2 of 12
mmm, check this link out,

Quote:
If you are using this type of memory and are experiencing this issue, NVIDIA recommends contacting your memory manufacturer or system manufacturer for additional information and warranty information.

http://www.evga.com/community/messag...TOPIC_ID=31115


Hope that help!

Dell-Hater
My dem Laptop!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Moblie Core 2 Duo P8700 OEM Clevo M860TU GeForce GTX 260M OEM DDR3 2GB 
OS
Window 7 
  hide details  
Reply
My dem Laptop!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Moblie Core 2 Duo P8700 OEM Clevo M860TU GeForce GTX 260M OEM DDR3 2GB 
OS
Window 7 
  hide details  
Reply
post #3 of 12
I personally never had that problem with my AR board that I used for 3-4 months. I wasn't using anything that needed much voltage either. My OCZ Plats only needed 2.2v.

I thought this issue had been resolved, I hope it has because my A1 is on a UPS truck from Evga as we speak.

I think it's odd you had this issue after cmos clears. I reset my cmos a ton as I went through my overclocking trials with this board. I would grab a new board personally. If you get new ram before you get a new board maybe try different slots, but I wouldn't risk it personally.
post #4 of 12
.............hhhmmm....
post #5 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by DELL-HATER View Post
mmm, check this link out,

http://www.evga.com/community/messag...TOPIC_ID=31115

Hope that help!

Dell-Hater
I though it may have had something to do with the first set going bad as I ran 2.4v for a few hours on them. However the second set ran @ 2.5v.

Quote:
Originally Posted by Silviastud View Post
I personally never had that problem with my AR board that I used for 3-4 months. I wasn't using anything that needed much voltage either. My OCZ Plats only needed 2.2v.

I thought this issue had been resolved, I hope it has because my A1 is on a UPS truck from Evga as we speak.

I think it's odd you had this issue after cmos clears. I reset my cmos a ton as I went through my overclocking trials with this board. I would grab a new board personally. If you get new ram before you get a new board maybe try different slots, but I wouldn't risk it personally.
Very odd that both died during Cmos clear. The only two times I had to clear it, one of the ram sticks die? First time in slot 3, second one in slot 1. Odd eh. Getting the mobo replaced won't be a problem as we have lots in stock, however I think we are out on the ram . I guess I'll have to run on one sick for now.
MainframeIII
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K Asus P9X79 Deluxe Asus R9 290X 16GB G-Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x240GB Crucial SSD Raid 0 Lg DVD W7 64bit Benq 24" FP241W & 23" FP231W 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Modded Rat 9 
Audio
Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
MainframeIII
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K Asus P9X79 Deluxe Asus R9 290X 16GB G-Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x240GB Crucial SSD Raid 0 Lg DVD W7 64bit Benq 24" FP241W & 23" FP231W 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Modded Rat 9 
Audio
Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
Yup, I'd also like to know this. I'm weary on this subject after reading this as I wanted an eVGA 680i. Can anybody please clarify this for me?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD X2 3800+ Manchester Asus A8N-SLi SE nForce4 BFG 8800GTS OC 640MB @ 661/2Ghz Nanya 1GB DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160 GB WD Caviar Acer DVD+-RW 16x Windows XP Pro x64 Acer AL1916WS 19" Wide 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Explorer Hiper Type-R Modular 580W Thermaltake Soprano Black Logitech 500 G-Optical 
Mouse Pad
£3 Generic :D 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD X2 3800+ Manchester Asus A8N-SLi SE nForce4 BFG 8800GTS OC 640MB @ 661/2Ghz Nanya 1GB DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160 GB WD Caviar Acer DVD+-RW 16x Windows XP Pro x64 Acer AL1916WS 19" Wide 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Explorer Hiper Type-R Modular 580W Thermaltake Soprano Black Logitech 500 G-Optical 
Mouse Pad
£3 Generic :D 
  hide details  
Reply
post #7 of 12
If you read the Asus forums it seems that it isn't necessarily a eVGA problem but rather a 680i issue caused by the user loading the memory > than it's rated spec. Some users over there recommend not exceeding 2.2v on the 680i platform based on their testing.
Trading Platform
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 (Q820A306 vid 1.175) Asus P5Q Deluxe EVGA 7900GS KO Corsair PC8500 C5D 8G 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Raptor 150G RAID0, Seagate 250G Plextor SATA 755A Vista 64bit Dell 1907FP 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Wave Thermaltake 1200w HighSpeed Top Deck Logitech G5 
  hide details  
Reply
Trading Platform
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 (Q820A306 vid 1.175) Asus P5Q Deluxe EVGA 7900GS KO Corsair PC8500 C5D 8G 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Raptor 150G RAID0, Seagate 250G Plextor SATA 755A Vista 64bit Dell 1907FP 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Wave Thermaltake 1200w HighSpeed Top Deck Logitech G5 
  hide details  
Reply
post #8 of 12
Thread Starter 
Nice rig mhw100, got any pic's for those six monitors in use, I love multi monitor setups. It seem my issue was isolated, I have not heard of any other problems with the same circumstances.
MainframeIII
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K Asus P9X79 Deluxe Asus R9 290X 16GB G-Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x240GB Crucial SSD Raid 0 Lg DVD W7 64bit Benq 24" FP241W & 23" FP231W 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Modded Rat 9 
Audio
Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
MainframeIII
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K Asus P9X79 Deluxe Asus R9 290X 16GB G-Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x240GB Crucial SSD Raid 0 Lg DVD W7 64bit Benq 24" FP241W & 23" FP231W 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Modded Rat 9 
Audio
Asus Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
post #9 of 12
Quote:
Originally Posted by pjlietz View Post
Nice rig mhw100, got any pic's for those six monitors in use, I love multi monitor setups. It seem my issue was isolated, I have not heard of any other problems with the same circumstances.
Glad you got it sorted out. I try to load some pics when I get a chance to find the link on how to do so.
Trading Platform
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 (Q820A306 vid 1.175) Asus P5Q Deluxe EVGA 7900GS KO Corsair PC8500 C5D 8G 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Raptor 150G RAID0, Seagate 250G Plextor SATA 755A Vista 64bit Dell 1907FP 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Wave Thermaltake 1200w HighSpeed Top Deck Logitech G5 
  hide details  
Reply
Trading Platform
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 (Q820A306 vid 1.175) Asus P5Q Deluxe EVGA 7900GS KO Corsair PC8500 C5D 8G 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Raptor 150G RAID0, Seagate 250G Plextor SATA 755A Vista 64bit Dell 1907FP 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Wave Thermaltake 1200w HighSpeed Top Deck Logitech G5 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
Hosting images?

upload them to www.imageshack.us

Then just take the URL and paste in in the [IMG][/IMG] tags.

Make sure they are under 1.5MB though and you might want to resize unless you do thumbnails...
Zach's RIG
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Opteron 146 at 2.9ghz LAPPED MSI Neo4-F Winfast Geforce 6200 PCI x16 at 600/656 Stock cool G.Skill 1GB DDR400 (512MBx2) at DDR467 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB Seagate Barracuda 7200.10 SATA Lite-On 20X DVD-RW/DVD-RAM and TSST Corp DVD-ROM Windows XP Pro/Vista Ultimate/Ubuntu 7.04 Gateway E700 15.4" Viewable 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 Coolermaster 450W Coolermaster Centurion 5 Logitech MX518 
Mouse Pad
X Trac Ripper XL 
  hide details  
Reply
Zach's RIG
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Opteron 146 at 2.9ghz LAPPED MSI Neo4-F Winfast Geforce 6200 PCI x16 at 600/656 Stock cool G.Skill 1GB DDR400 (512MBx2) at DDR467 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB Seagate Barracuda 7200.10 SATA Lite-On 20X DVD-RW/DVD-RAM and TSST Corp DVD-ROM Windows XP Pro/Vista Ultimate/Ubuntu 7.04 Gateway E700 15.4" Viewable 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 Coolermaster 450W Coolermaster Centurion 5 Logitech MX518 
Mouse Pad
X Trac Ripper XL 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Evga 680i still killing ram?