Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › My QX6700 is running at 75c Idle :( What is wrong with it!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

My QX6700 is running at 75c Idle :( What is wrong with it! - Page 8

post #71 of 73
Quote:
Originally Posted by barrysgoods View Post
I went into the bios and speedstep is already disabled... also I changed my sig I dont have the hzs yet, I am running 2 x 512 xms2 1066 8500
Then you need to Disable "C1E" also.

If that is disabled already check your CPU Multiplier and make sure it's on x10.
 
X79 Build
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6950X @ 4.0Ghz Asus Rampage V Extreme [Bios:3101] 2x EVGA GeForce Titan X SC Editions in SLI 32GB (4×8) Corsair Dominator Platinums (3000Mhz) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 950 Pro 512GB M.2 Nvme 2x 256GB Vertex 4 SSD (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda [Storage] Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H105 (Push/Pull) Windows 10 Pro x64 2x 27" Asus PG278Q ROG Swift 144hz  Corsair AX1500i Digital ATX 80 Plus Titanium 
CaseAudio
Lian Li PC-O8WX ATX Cube Case Logitech Z906 5.1 Surround 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K (C2) @ (4.6Ghz) Asus Rampage IV Extreme X79 (Bios 3204) 3x EVGA GTX780Ti's SC Editions 32GB (4x8GB) G-Skill TridentX 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 256GB OCZ Vertex 4's (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda 7200.14 64MB Cache Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer Corsair H105 (Push/Pull) 
OSMonitorPowerCase
Win7 Pro 64Bit & Win10 Pro 64Bit Asus ROG Swift (2560x1440 @144hz) Corsair AX1200 + Corsair RED sleeved cables Coolermaster Cosmos II Ultra 
  hide details  
Reply
 
X79 Build
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6950X @ 4.0Ghz Asus Rampage V Extreme [Bios:3101] 2x EVGA GeForce Titan X SC Editions in SLI 32GB (4×8) Corsair Dominator Platinums (3000Mhz) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 950 Pro 512GB M.2 Nvme 2x 256GB Vertex 4 SSD (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda [Storage] Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H105 (Push/Pull) Windows 10 Pro x64 2x 27" Asus PG278Q ROG Swift 144hz  Corsair AX1500i Digital ATX 80 Plus Titanium 
CaseAudio
Lian Li PC-O8WX ATX Cube Case Logitech Z906 5.1 Surround 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K (C2) @ (4.6Ghz) Asus Rampage IV Extreme X79 (Bios 3204) 3x EVGA GTX780Ti's SC Editions 32GB (4x8GB) G-Skill TridentX 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 256GB OCZ Vertex 4's (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda 7200.14 64MB Cache Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer Corsair H105 (Push/Pull) 
OSMonitorPowerCase
Win7 Pro 64Bit & Win10 Pro 64Bit Asus ROG Swift (2560x1440 @144hz) Corsair AX1200 + Corsair RED sleeved cables Coolermaster Cosmos II Ultra 
  hide details  
Reply
post #72 of 73
Thread Starter 
K I Disabled c1e because that was enabled by default I would assume, here is a new screen, I didnt change anything in bios I basically just wanted to boot up, I am totally new to this so is their a guide to what I should change in my bios, also its reading my memory as 800 when mine is 1066 xms2 8500

[img=http://img209.imageshack.us/img209/9527/newestscreenci9.th.png]
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 4.0 24/7 ASUS Rampage III Extreme EVGA GTX 480 6GB DDR3 2000 G.SKILL Trident 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
80GB Intel X25-M / Samsung F3 1TB Windows 7 Ultimate x64 Alienware AW2310 Razer 
PowerCaseMouseMouse Pad
Enermax Revolution 1050 Corsair Obsidian 800D Razer Krait Steelpad QCK+ 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 4.0 24/7 ASUS Rampage III Extreme EVGA GTX 480 6GB DDR3 2000 G.SKILL Trident 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
80GB Intel X25-M / Samsung F3 1TB Windows 7 Ultimate x64 Alienware AW2310 Razer 
PowerCaseMouseMouse Pad
Enermax Revolution 1050 Corsair Obsidian 800D Razer Krait Steelpad QCK+ 
  hide details  
Reply
post #73 of 73
For your memory you can go into your FSB options on the Evga 680i and unlink them and set your cpu to 1066 and your ram to 1066. You can also leave them linked and then use the 1:1 divider. Whenever you go to overclock in the future remember to change that divider because it will keep them clocked the same if you go that route.

I am waiting on my Evga 680i A1 to get back from RMA just fyi, I had the AR for about 4 months so I'm familiar with that bios.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › My QX6700 is running at 75c Idle :( What is wrong with it!