Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › XP refuses to boot when OC'd past 3.1GHz
New Posts  All Forums:Forum Nav:

XP refuses to boot when OC'd past 3.1GHz

post #1 of 9
Thread Starter 
Its really weird, the computer will post fine, but instead of the XP loading screen it is just black.
Main
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600@3.21GHz ASUS P5K-Deluxe 3870x2 4GB G.Skill PQs PC2-8000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1.32TB RAID0 & 750GB Storage Vista Home Premium 64-bit ViewSonic 22" LCD x2 Microsoft Ergonomic 
PowerCaseMouseMouse Pad
SILVERSTONE ST1000 Rocket-Li Thingy Logitech G7 meh 
  hide details  
Reply
Main
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600@3.21GHz ASUS P5K-Deluxe 3870x2 4GB G.Skill PQs PC2-8000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1.32TB RAID0 & 750GB Storage Vista Home Premium 64-bit ViewSonic 22" LCD x2 Microsoft Ergonomic 
PowerCaseMouseMouse Pad
SILVERSTONE ST1000 Rocket-Li Thingy Logitech G7 meh 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
your ram can't handle it. loosen it's timings, if that doesn't work, then drop the OC
post #3 of 9
sounds like you may be running your ram to fast...what kind of divider are you on and what is your FSB...

....also is your PCI locked?
Nerd_buckets
(13 items)
 
Stankonia
(15 items)
 
RUBIX n00b
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Z170 Pro Asus gtx1070 OC Strix gskill Trident Z 3000mhz 2*16 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 evo 1tb Samsung 960 pro 512gb (waiting on for OS drive) WD RED 4tb Corsair h100i v2 
OSMonitorPowerCase
Win 10 pro (fast ring) Dell u3417w EVGA Super Nova 850 T2 Define R5 
Mouse
MX Master 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-4100 Zambezi Asus M5A97 HIS HD6850 4 x 4GB Patriot DIV 2 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 128GB WD 2 x 300GB caviar in RAID 0 WD 1.0 TB WD 1.5 TB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
SAMSUNG Writemaster  WIN 7 x64 PRO / SLAX 13.37 x64 2 x Samsung LED 24" s24b350hl Logitech Access 
PowerCaseMouse
PPC Silencer 750w Custom Logitech g9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 175 ccbbe 0617 @ 1.46v DFI NF4 Expert 8800 gts 640 4*1gig Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x WD cav 320 RAID 0 Samsung SH 183L Vista Ulti x64/ XP pro x 64 ViewSonic 22" 
PowerCaseMouse
PP&C 750w silence CM STACKER RBX edition Logitech g9 
  hide details  
Reply
Nerd_buckets
(13 items)
 
Stankonia
(15 items)
 
RUBIX n00b
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Z170 Pro Asus gtx1070 OC Strix gskill Trident Z 3000mhz 2*16 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 evo 1tb Samsung 960 pro 512gb (waiting on for OS drive) WD RED 4tb Corsair h100i v2 
OSMonitorPowerCase
Win 10 pro (fast ring) Dell u3417w EVGA Super Nova 850 T2 Define R5 
Mouse
MX Master 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-4100 Zambezi Asus M5A97 HIS HD6850 4 x 4GB Patriot DIV 2 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 128GB WD 2 x 300GB caviar in RAID 0 WD 1.0 TB WD 1.5 TB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
SAMSUNG Writemaster  WIN 7 x64 PRO / SLAX 13.37 x64 2 x Samsung LED 24" s24b350hl Logitech Access 
PowerCaseMouse
PPC Silencer 750w Custom Logitech g9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 175 ccbbe 0617 @ 1.46v DFI NF4 Expert 8800 gts 640 4*1gig Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x WD cav 320 RAID 0 Samsung SH 183L Vista Ulti x64/ XP pro x 64 ViewSonic 22" 
PowerCaseMouse
PP&C 750w silence CM STACKER RBX edition Logitech g9 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
Your OC is probably unstable. Have you tried bumping the vcore a few notches?
post #5 of 9
set ram to 1:1, im sure it must be higher on ram cause HZ will oc a 6400 way past 3GHZ, with my crappy ram i got to 3.5.....set to 1:1
3GHz is not even DDR 2 800 if you have 1:1!!!!

so i dont htink its ram, maybe its voltage? is it still at stock? if so make it 1.35 and then 1.45
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2D e6400 GIGABYTE GA965P-S3 nVidia GeForce 7600GT 1 GB DDR 800 OCZ Gold 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB WD DVD+-RW XP-games+Gentoo-programmin 21' Sun CRT (pwns LCD) 
KeyboardPowerCaseMouse
Regular PS/2 "Quietkey" 680WEchoStar+500Wforfans Uber-modded SuperTower(got for $16!)dual PSU+LEDs USB Optical Dell *ewww, dell* 
Mouse Pad
"ALGOR" POS 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2D e6400 GIGABYTE GA965P-S3 nVidia GeForce 7600GT 1 GB DDR 800 OCZ Gold 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB WD DVD+-RW XP-games+Gentoo-programmin 21' Sun CRT (pwns LCD) 
KeyboardPowerCaseMouse
Regular PS/2 "Quietkey" 680WEchoStar+500Wforfans Uber-modded SuperTower(got for $16!)dual PSU+LEDs USB Optical Dell *ewww, dell* 
Mouse Pad
"ALGOR" POS 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Thread Starter 
I was running my RAM at 1:1 with the FSB. Vcore was 1.35v, pcie was 100, pci was 33. RAM was 2.0v and 4-4-4-12 but it wouldn't even boot if I loosened the timings all the way. What is stock vcore for a E6400? I thought I was kinda high at 1.35v.
Main
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600@3.21GHz ASUS P5K-Deluxe 3870x2 4GB G.Skill PQs PC2-8000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1.32TB RAID0 & 750GB Storage Vista Home Premium 64-bit ViewSonic 22" LCD x2 Microsoft Ergonomic 
PowerCaseMouseMouse Pad
SILVERSTONE ST1000 Rocket-Li Thingy Logitech G7 meh 
  hide details  
Reply
Main
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600@3.21GHz ASUS P5K-Deluxe 3870x2 4GB G.Skill PQs PC2-8000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1.32TB RAID0 & 750GB Storage Vista Home Premium 64-bit ViewSonic 22" LCD x2 Microsoft Ergonomic 
PowerCaseMouseMouse Pad
SILVERSTONE ST1000 Rocket-Li Thingy Logitech G7 meh 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
1.35 isn't that high. Although my system runs 30+ Orthos 3.5Ghz with 1.350v
My Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i-4790k GA-Z97X-UD5H-BK eVGA GTX 970 FTW 8GB G.Skill Trident X 
Hard DriveOSMonitorPower
Intel 180GB SSD Windows 7 Pro Dell Ultrasharp 24" eVGA 850 G2 
Case
Corsair 750D 
  hide details  
Reply
My Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i-4790k GA-Z97X-UD5H-BK eVGA GTX 970 FTW 8GB G.Skill Trident X 
Hard DriveOSMonitorPower
Intel 180GB SSD Windows 7 Pro Dell Ultrasharp 24" eVGA 850 G2 
Case
Corsair 750D 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Thread Starter 
Could it be an issue between locking the pci express and the fact that my RAID controller is in a PCIx slot? Keeping XP from loading successfully?
Main
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600@3.21GHz ASUS P5K-Deluxe 3870x2 4GB G.Skill PQs PC2-8000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1.32TB RAID0 & 750GB Storage Vista Home Premium 64-bit ViewSonic 22" LCD x2 Microsoft Ergonomic 
PowerCaseMouseMouse Pad
SILVERSTONE ST1000 Rocket-Li Thingy Logitech G7 meh 
  hide details  
Reply
Main
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600@3.21GHz ASUS P5K-Deluxe 3870x2 4GB G.Skill PQs PC2-8000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1.32TB RAID0 & 750GB Storage Vista Home Premium 64-bit ViewSonic 22" LCD x2 Microsoft Ergonomic 
PowerCaseMouseMouse Pad
SILVERSTONE ST1000 Rocket-Li Thingy Logitech G7 meh 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
Quote:
Originally Posted by AKAeric View Post
Could it be an issue between locking the pci express and the fact that my RAID controller is in a PCIx slot? Keeping XP from loading successfully?
Shouldn't be a problem, thats what locking is made to do, keep it at a stock clock so nothing happens
My Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i-4790k GA-Z97X-UD5H-BK eVGA GTX 970 FTW 8GB G.Skill Trident X 
Hard DriveOSMonitorPower
Intel 180GB SSD Windows 7 Pro Dell Ultrasharp 24" eVGA 850 G2 
Case
Corsair 750D 
  hide details  
Reply
My Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i-4790k GA-Z97X-UD5H-BK eVGA GTX 970 FTW 8GB G.Skill Trident X 
Hard DriveOSMonitorPower
Intel 180GB SSD Windows 7 Pro Dell Ultrasharp 24" eVGA 850 G2 
Case
Corsair 750D 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › XP refuses to boot when OC'd past 3.1GHz