Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Help no screen or fans
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help no screen or fans

post #1 of 18
Thread Starter 
Hey guys my friends computers power supply went out. So i put a new one in and when i turn the compy on it doesn't show video, the cpu fan doesn't start, But the ps does. So does that mean the mobo is dead along with a possible cpu?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 ecs 8200a 4850 2x2gb ddr1066 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
sata 500gb & 500gb vista ult 17&15 zboard(it sucks) 
PowerCase
750w nzxt gamma 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 ecs 8200a 4850 2x2gb ddr1066 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
sata 500gb & 500gb vista ult 17&15 zboard(it sucks) 
PowerCase
750w nzxt gamma 
  hide details  
Reply
post #2 of 18
yeah.

I think you got yourself a fried mobo

Try shorting the PSU so it beleives its plugged into a mobo, then plug some fans into the molex connetors to see if it is a dead mobo

I will look for a guide for you
Lego Land
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3200+ Venice OC @ 2.6GHz Jetway GT-4 SLI 939 BFG 7800GT OCd 2GB OCd 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 120, 80 GB SATA Pioneer DVD +/- RW Media Center Edition 05 20.1" TFT Soon 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G-15 LCD 550W New one :P ATX Flower Logitech G5 Lazer 
  hide details  
Reply
Lego Land
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3200+ Venice OC @ 2.6GHz Jetway GT-4 SLI 939 BFG 7800GT OCd 2GB OCd 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 120, 80 GB SATA Pioneer DVD +/- RW Media Center Edition 05 20.1" TFT Soon 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G-15 LCD 550W New one :P ATX Flower Logitech G5 Lazer 
  hide details  
Reply
post #3 of 18
here you are dude

http://www.hardwaremods.com/guides/p...u_jumping.html

do that and plug fans in to see if they work, if they do, mobo dead
Lego Land
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3200+ Venice OC @ 2.6GHz Jetway GT-4 SLI 939 BFG 7800GT OCd 2GB OCd 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 120, 80 GB SATA Pioneer DVD +/- RW Media Center Edition 05 20.1" TFT Soon 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G-15 LCD 550W New one :P ATX Flower Logitech G5 Lazer 
  hide details  
Reply
Lego Land
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3200+ Venice OC @ 2.6GHz Jetway GT-4 SLI 939 BFG 7800GT OCd 2GB OCd 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 120, 80 GB SATA Pioneer DVD +/- RW Media Center Edition 05 20.1" TFT Soon 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G-15 LCD 550W New one :P ATX Flower Logitech G5 Lazer 
  hide details  
Reply
post #4 of 18
try unplugging all componenets from the comp ( memory, video card, all pci cards, and etc) and the power connector. let it sit for liek5 mins and install them all back up again, basically liek putting a computer together. then turn it on

if it doesn't post then try moving the video card to another slot if you can.
liger-zero
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
930/920/920/2500k/2500k/x4-640/x4-630/ x58Pro/x58Ext/P6TD/P8P67/P35/A780L/785GM-E51/H55M 5870CFX/GTX260Sli/5870/GTX260-Sli/GTX260/9600/8800 Gskill/Gskill/Gskill/Gskill/Corsair/Corsair/GSkill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OWC 6G Extreme PRO / Crucial M4 SAMSUNG DVD-RW DL X64 Win 7 | X86 xp pro | OSX | Ubuntu | Backtrack Samsung 23 x 5 
KeyboardPowerCase
Saitek 850TX/MXS600/750TX/750TX/EA500/EA500/EA500/MxS500 700d + Rackmount server chassis 
  hide details  
Reply
liger-zero
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
930/920/920/2500k/2500k/x4-640/x4-630/ x58Pro/x58Ext/P6TD/P8P67/P35/A780L/785GM-E51/H55M 5870CFX/GTX260Sli/5870/GTX260-Sli/GTX260/9600/8800 Gskill/Gskill/Gskill/Gskill/Corsair/Corsair/GSkill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OWC 6G Extreme PRO / Crucial M4 SAMSUNG DVD-RW DL X64 Win 7 | X86 xp pro | OSX | Ubuntu | Backtrack Samsung 23 x 5 
KeyboardPowerCase
Saitek 850TX/MXS600/750TX/750TX/EA500/EA500/EA500/MxS500 700d + Rackmount server chassis 
  hide details  
Reply
post #5 of 18
Maybe test that PSU?
post #6 of 18
yeah thats what i was saying, jump it to test it, if it works, you could even test it with your own system...

I am sure something has been fried though
Lego Land
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3200+ Venice OC @ 2.6GHz Jetway GT-4 SLI 939 BFG 7800GT OCd 2GB OCd 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 120, 80 GB SATA Pioneer DVD +/- RW Media Center Edition 05 20.1" TFT Soon 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G-15 LCD 550W New one :P ATX Flower Logitech G5 Lazer 
  hide details  
Reply
Lego Land
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3200+ Venice OC @ 2.6GHz Jetway GT-4 SLI 939 BFG 7800GT OCd 2GB OCd 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 120, 80 GB SATA Pioneer DVD +/- RW Media Center Edition 05 20.1" TFT Soon 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G-15 LCD 550W New one :P ATX Flower Logitech G5 Lazer 
  hide details  
Reply
post #7 of 18
Thread Starter 
thanks guys. Also it doesn't post.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 ecs 8200a 4850 2x2gb ddr1066 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
sata 500gb & 500gb vista ult 17&15 zboard(it sucks) 
PowerCase
750w nzxt gamma 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 ecs 8200a 4850 2x2gb ddr1066 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
sata 500gb & 500gb vista ult 17&15 zboard(it sucks) 
PowerCase
750w nzxt gamma 
  hide details  
Reply
post #8 of 18
reset cmos. push the reset switch and hold for a few seconds, if you can't find it just remove the battery for liek 5 mins then put it back in. remember to turn the power switch off in the back and remove the power cord before doing this.

then i always forget this. -> plug it back in and FLIP THE SWITCH. i keep forgetting that part
liger-zero
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
930/920/920/2500k/2500k/x4-640/x4-630/ x58Pro/x58Ext/P6TD/P8P67/P35/A780L/785GM-E51/H55M 5870CFX/GTX260Sli/5870/GTX260-Sli/GTX260/9600/8800 Gskill/Gskill/Gskill/Gskill/Corsair/Corsair/GSkill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OWC 6G Extreme PRO / Crucial M4 SAMSUNG DVD-RW DL X64 Win 7 | X86 xp pro | OSX | Ubuntu | Backtrack Samsung 23 x 5 
KeyboardPowerCase
Saitek 850TX/MXS600/750TX/750TX/EA500/EA500/EA500/MxS500 700d + Rackmount server chassis 
  hide details  
Reply
liger-zero
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
930/920/920/2500k/2500k/x4-640/x4-630/ x58Pro/x58Ext/P6TD/P8P67/P35/A780L/785GM-E51/H55M 5870CFX/GTX260Sli/5870/GTX260-Sli/GTX260/9600/8800 Gskill/Gskill/Gskill/Gskill/Corsair/Corsair/GSkill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OWC 6G Extreme PRO / Crucial M4 SAMSUNG DVD-RW DL X64 Win 7 | X86 xp pro | OSX | Ubuntu | Backtrack Samsung 23 x 5 
KeyboardPowerCase
Saitek 850TX/MXS600/750TX/750TX/EA500/EA500/EA500/MxS500 700d + Rackmount server chassis 
  hide details  
Reply
post #9 of 18
post #10 of 18
wat kind of psu is it? may be its not powerful enough. even if you think it is, leave the case open and unplug all un necessary stuff like secondary hdds, CD drives, random lights. i once had a problem where a comp woudlnt' boot up, it turn out the cd rom was causing a problem. i removed it, and it started up perfectly.
liger-zero
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
930/920/920/2500k/2500k/x4-640/x4-630/ x58Pro/x58Ext/P6TD/P8P67/P35/A780L/785GM-E51/H55M 5870CFX/GTX260Sli/5870/GTX260-Sli/GTX260/9600/8800 Gskill/Gskill/Gskill/Gskill/Corsair/Corsair/GSkill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OWC 6G Extreme PRO / Crucial M4 SAMSUNG DVD-RW DL X64 Win 7 | X86 xp pro | OSX | Ubuntu | Backtrack Samsung 23 x 5 
KeyboardPowerCase
Saitek 850TX/MXS600/750TX/750TX/EA500/EA500/EA500/MxS500 700d + Rackmount server chassis 
  hide details  
Reply
liger-zero
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
930/920/920/2500k/2500k/x4-640/x4-630/ x58Pro/x58Ext/P6TD/P8P67/P35/A780L/785GM-E51/H55M 5870CFX/GTX260Sli/5870/GTX260-Sli/GTX260/9600/8800 Gskill/Gskill/Gskill/Gskill/Corsair/Corsair/GSkill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OWC 6G Extreme PRO / Crucial M4 SAMSUNG DVD-RW DL X64 Win 7 | X86 xp pro | OSX | Ubuntu | Backtrack Samsung 23 x 5 
KeyboardPowerCase
Saitek 850TX/MXS600/750TX/750TX/EA500/EA500/EA500/MxS500 700d + Rackmount server chassis 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Help no screen or fans