Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Err help with raid setup
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Err help with raid setup

post #1 of 13
Thread Starter 
So I was following the the beginners faq about raid 0, set it to 16k stripe, I press f6 when prompted and it says doesn't recognize one or more mass storage devices press "s" to load manufacturer drivers, insert floppy into drive A. Nothing happens and it still asks me to press enter after I insert the floppy. I need help and I'm just about clueless now.

It's with an evga 680i and 2 150 raptors.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6600 @ 3.2 Evga 680i evga 8800gts 320 sli 2 gig ocz sli 1066 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2 raptor 150's raid 0 2 Liteon LH-20A1S xp pro DA850 
CaseMouse
Black armor G5 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6600 @ 3.2 Evga 680i evga 8800gts 320 sli 2 gig ocz sli 1066 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2 raptor 150's raid 0 2 Liteon LH-20A1S xp pro DA850 
CaseMouse
Black armor G5 
  hide details  
Reply
post #2 of 13
Are you installing windows on this raid, or doing software raid?
post #3 of 13
Becarfull if you have anothers peripherals installed,like media cards,sound cards and such.You only want to have the hdd and the floppy.After you finish with your install, of windows then install the rest.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6850 SLA,G0,@3.7 P5N32 SLi/680iSB=Jing ting/nb=spirit II[1203]bios] MSI 470 GTX[order on his way] 4 gig ocz Reapers pc 8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 WD 250gig 16mb/raid 0\1 WD640 AALS 32MB win xp pro sp3/Windows 7 Beta LCD,22"=Samsung 2MS,226BW,52"samsung LN5A550 Thermaltake xaser 
PowerCaseMouseMouse Pad
oczgamexstream700 wtt x blade/modded Razor deathadder thermaltake gamer pad/led 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6850 SLA,G0,@3.7 P5N32 SLi/680iSB=Jing ting/nb=spirit II[1203]bios] MSI 470 GTX[order on his way] 4 gig ocz Reapers pc 8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 WD 250gig 16mb/raid 0\1 WD640 AALS 32MB win xp pro sp3/Windows 7 Beta LCD,22"=Samsung 2MS,226BW,52"samsung LN5A550 Thermaltake xaser 
PowerCaseMouseMouse Pad
oczgamexstream700 wtt x blade/modded Razor deathadder thermaltake gamer pad/led 
  hide details  
Reply
post #4 of 13
Thread Starter 
I'm installing windows on this raid.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6600 @ 3.2 Evga 680i evga 8800gts 320 sli 2 gig ocz sli 1066 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2 raptor 150's raid 0 2 Liteon LH-20A1S xp pro DA850 
CaseMouse
Black armor G5 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6600 @ 3.2 Evga 680i evga 8800gts 320 sli 2 gig ocz sli 1066 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2 raptor 150's raid 0 2 Liteon LH-20A1S xp pro DA850 
CaseMouse
Black armor G5 
  hide details  
Reply
post #5 of 13
So you have done all this:

1) Set SATA controller to RAID in BIOS
2) Build array in the RAID bootrom
3) Hit F6 during Windows install.
4) You get the message to his 'S' if you need extra SCSI/RAID drivers
5) You insert floppy, and hit <enter>

But then nothing happens?? Right?

You don't get a list of available drivers? That's what *should* happen, and you should select the drivers you need (sometimes you need to do this process twice, if you need more than one driver. this is often the case with nVidia chipset boards).

Finally, is your floppy drive connected properly and enabled in BIOS?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @ 3.8 GHz DFI LANPARTY DK X38-T2R eVGA 8400GS 2GB Mushkin DDR2 800 (single stick) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB WD SATA None Windows XP Pro 32-bit HP Pavilion f1703 
KeyboardPowerCaseMouse
N/A Corsair HX520 Coolermaster Cavalier N/A 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #6 of 13
you still need to load the RAID controller drivers during the windows install.

What do you have on the floppy? There should be a directory or two... like winXP or win2000 and an file with a name like oemsetup.inf on the disk...
Khaos
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4.59ghz Asus P6T Gigabyte GTX 1080 48GB 6 x G.SKILL Ripjaws X 8GB DDR3 1866 
Hard DriveCoolingOSMonitor
28 x WD Blk 8TB Raid 6 on Areca 24 port SATA/SA... Xigmatek 1283EE 2016 Standard 3x 43" 4k 120hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Ergodox Infinity 1.2b Dual 1200w P2 CM Stacker 810 Roccat Tyon 
Mouse PadAudio
48x16" deskmat SMSL AD18, Klipsch R-15M, xDuoo DAC, AKG K7XX 
  hide details  
Reply
Khaos
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4.59ghz Asus P6T Gigabyte GTX 1080 48GB 6 x G.SKILL Ripjaws X 8GB DDR3 1866 
Hard DriveCoolingOSMonitor
28 x WD Blk 8TB Raid 6 on Areca 24 port SATA/SA... Xigmatek 1283EE 2016 Standard 3x 43" 4k 120hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Ergodox Infinity 1.2b Dual 1200w P2 CM Stacker 810 Roccat Tyon 
Mouse PadAudio
48x16" deskmat SMSL AD18, Klipsch R-15M, xDuoo DAC, AKG K7XX 
  hide details  
Reply
post #7 of 13
Thread Starter 
Ah thank you Chozart, I fouled my FDD cable, it was upside down

Think a 16k stripe will be fast enough?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6600 @ 3.2 Evga 680i evga 8800gts 320 sli 2 gig ocz sli 1066 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2 raptor 150's raid 0 2 Liteon LH-20A1S xp pro DA850 
CaseMouse
Black armor G5 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6600 @ 3.2 Evga 680i evga 8800gts 320 sli 2 gig ocz sli 1066 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2 raptor 150's raid 0 2 Liteon LH-20A1S xp pro DA850 
CaseMouse
Black armor G5 
  hide details  
Reply
post #8 of 13
Hmm.. you're using 150 GB raptors. I'd try a 32KB stripe.

If you have the time, bench it w/ both, see which one's faster.
post #9 of 13
i say 32kb as well, same reason.

thats one NICE setup...your hd's costs almost as much as my comp!!!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2D e6400 GIGABYTE GA965P-S3 nVidia GeForce 7600GT 1 GB DDR 800 OCZ Gold 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB WD DVD+-RW XP-games+Gentoo-programmin 21' Sun CRT (pwns LCD) 
KeyboardPowerCaseMouse
Regular PS/2 &quot;Quietkey&quot; 680WEchoStar+500Wforfans Uber-modded SuperTower(got for $16!)dual PSU+LEDs USB Optical Dell *ewww, dell* 
Mouse Pad
"ALGOR" POS 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2D e6400 GIGABYTE GA965P-S3 nVidia GeForce 7600GT 1 GB DDR 800 OCZ Gold 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB WD DVD+-RW XP-games+Gentoo-programmin 21' Sun CRT (pwns LCD) 
KeyboardPowerCaseMouse
Regular PS/2 &quot;Quietkey&quot; 680WEchoStar+500Wforfans Uber-modded SuperTower(got for $16!)dual PSU+LEDs USB Optical Dell *ewww, dell* 
Mouse Pad
"ALGOR" POS 
  hide details  
Reply
post #10 of 13
Thread Starter 
Thanks I almost went with four, but I hear nforce controllers don't like it very much. It took awhile to earn this much money and I wanted some of the best stuff. I'm surprised I had this much patience.

As for trying both I will, thanks for the idea.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6600 @ 3.2 Evga 680i evga 8800gts 320 sli 2 gig ocz sli 1066 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2 raptor 150's raid 0 2 Liteon LH-20A1S xp pro DA850 
CaseMouse
Black armor G5 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6600 @ 3.2 Evga 680i evga 8800gts 320 sli 2 gig ocz sli 1066 
Hard DriveOptical DriveOSPower
2 raptor 150's raid 0 2 Liteon LH-20A1S xp pro DA850 
CaseMouse
Black armor G5 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Err help with raid setup