Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › A64 4400+ X2 AM2 stalling?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

A64 4400+ X2 AM2 stalling?

post #1 of 5
Thread Starter 
fellow overclockers! could anyone give me a hint why my A64 4400+ X2 AM2 is stalling whenever I leave it idle for more than an hour? this rig is newly built, just loaded the optimal default on the bios. I have checked that the cool & quiet feature has been disabled. I'm still observing the system to run at stock speed. I wanted to find out why is it stalling at stock speed before I start my overclocking.
needs help! tnx a lot!

CPU - A64 4400+ X2 (brisbane)
MB - K9N Diamond MS-7226
HSF - Zalman CNPS9500
RAM - VDATA 1gb*2 DDR2 PC-6400
PCIe - BFG 7600GT
PSU - thermaltake 500 watt
my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
A64 -X2 4400+ AM2 MSI-K9N Diamond (MS-7226) BFG GeForce 7600GT (twin)PC2-6400,1gb,A-Data Tech 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
250gb WD Samsung - write master Windows XP - Pro SP2 logitech 
PowerMouse
thermaltake 500 watts logitech 
  hide details  
Reply
my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
A64 -X2 4400+ AM2 MSI-K9N Diamond (MS-7226) BFG GeForce 7600GT (twin)PC2-6400,1gb,A-Data Tech 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
250gb WD Samsung - write master Windows XP - Pro SP2 logitech 
PowerMouse
thermaltake 500 watts logitech 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Reapply the thermal grease.And be sure is sit correct.And also check your memory is @ the rigth volt's.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6850 SLA,G0,@3.7 P5N32 SLi/680iSB=Jing ting/nb=spirit II[1203]bios] MSI 470 GTX[order on his way] 4 gig ocz Reapers pc 8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 WD 250gig 16mb/raid 0\1 WD640 AALS 32MB win xp pro sp3/Windows 7 Beta LCD,22"=Samsung 2MS,226BW,52"samsung LN5A550 Thermaltake xaser 
PowerCaseMouseMouse Pad
oczgamexstream700 wtt x blade/modded Razor deathadder thermaltake gamer pad/led 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6850 SLA,G0,@3.7 P5N32 SLi/680iSB=Jing ting/nb=spirit II[1203]bios] MSI 470 GTX[order on his way] 4 gig ocz Reapers pc 8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 WD 250gig 16mb/raid 0\1 WD640 AALS 32MB win xp pro sp3/Windows 7 Beta LCD,22"=Samsung 2MS,226BW,52"samsung LN5A550 Thermaltake xaser 
PowerCaseMouseMouse Pad
oczgamexstream700 wtt x blade/modded Razor deathadder thermaltake gamer pad/led 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
the HSF sits right and i don't have any problem on the temps. i'll try to look into the memory voltage again, it's @ 1.90v.
thank you...
my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
A64 -X2 4400+ AM2 MSI-K9N Diamond (MS-7226) BFG GeForce 7600GT (twin)PC2-6400,1gb,A-Data Tech 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
250gb WD Samsung - write master Windows XP - Pro SP2 logitech 
PowerMouse
thermaltake 500 watts logitech 
  hide details  
Reply
my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
A64 -X2 4400+ AM2 MSI-K9N Diamond (MS-7226) BFG GeForce 7600GT (twin)PC2-6400,1gb,A-Data Tech 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
250gb WD Samsung - write master Windows XP - Pro SP2 logitech 
PowerMouse
thermaltake 500 watts logitech 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
You can run some benchmarks to,see if is anychanges.Run super pi 1m.Also you run orthos to see if your rig is stable even @ stock?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6850 SLA,G0,@3.7 P5N32 SLi/680iSB=Jing ting/nb=spirit II[1203]bios] MSI 470 GTX[order on his way] 4 gig ocz Reapers pc 8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 WD 250gig 16mb/raid 0\1 WD640 AALS 32MB win xp pro sp3/Windows 7 Beta LCD,22"=Samsung 2MS,226BW,52"samsung LN5A550 Thermaltake xaser 
PowerCaseMouseMouse Pad
oczgamexstream700 wtt x blade/modded Razor deathadder thermaltake gamer pad/led 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6850 SLA,G0,@3.7 P5N32 SLi/680iSB=Jing ting/nb=spirit II[1203]bios] MSI 470 GTX[order on his way] 4 gig ocz Reapers pc 8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 WD 250gig 16mb/raid 0\1 WD640 AALS 32MB win xp pro sp3/Windows 7 Beta LCD,22"=Samsung 2MS,226BW,52"samsung LN5A550 Thermaltake xaser 
PowerCaseMouseMouse Pad
oczgamexstream700 wtt x blade/modded Razor deathadder thermaltake gamer pad/led 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
I found out the problem! Probably the "Dual Core Center" I installed from the MSI board CD is messing up my system voltage. It just come up into my mind when you mentioned about the memory volts.
I uninstalled the software and the system never stalled at all. I run the "orthos" for 7hrs. I also tried the "super PI" - everything went fine at stock settings. I attached some snapshots in here.
Now that I eliminated the problem - I'm ready to overclock this rig! any recommendations for a reliable temps monitor?

thank you and regards

my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
A64 -X2 4400+ AM2 MSI-K9N Diamond (MS-7226) BFG GeForce 7600GT (twin)PC2-6400,1gb,A-Data Tech 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
250gb WD Samsung - write master Windows XP - Pro SP2 logitech 
PowerMouse
thermaltake 500 watts logitech 
  hide details  
Reply
my system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
A64 -X2 4400+ AM2 MSI-K9N Diamond (MS-7226) BFG GeForce 7600GT (twin)PC2-6400,1gb,A-Data Tech 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
250gb WD Samsung - write master Windows XP - Pro SP2 logitech 
PowerMouse
thermaltake 500 watts logitech 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › A64 4400+ X2 AM2 stalling?