Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Linux, Unix › Slackware 11.0 installation problems
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Slackware 11.0 installation problems

post #1 of 11
Thread Starter 
Okay, so I installed slackware successfully on an older machine. After about 24 hours of fiddling with it, I had it functional to web-browsing, e-mail and all my more common uses, except gaming. I found it superior to windows in all the functions I had it doing.

As such, I decided there is no real point using an old machine when my new one is sitting right there, and every time I wanted to swap machines, I had to get under my desk and swap keyboard and mouse cables.

Having decided, I picked up a 80gb SATA drive, and proceded to install slackware11.0. All I got at bootup was a series of "99"s. I tried again, with fresh partitions. All I got was a blinking cursor. Again, changing kernels, and all I got was the blinking cursor. After three unsuccessful installs, it's time to ask - anyone running this on a new machine and having any trouble with installation?
Does the trick
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @3.08Ghz MSI P6n SLI 650i EVGA 8800GTS 320 2x1Gb GSkill & 2X512mb Kingston PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB SATA 7200RPM + Seagate 7200.10 80gb HP Lightscribe DVD rw Vista home premium 64 37' Westinghouse 1080P hdtv 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Quietkey Mad Dog 550 Antec Sonata II Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
Does the trick
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @3.08Ghz MSI P6n SLI 650i EVGA 8800GTS 320 2x1Gb GSkill & 2X512mb Kingston PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB SATA 7200RPM + Seagate 7200.10 80gb HP Lightscribe DVD rw Vista home premium 64 37' Westinghouse 1080P hdtv 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Quietkey Mad Dog 550 Antec Sonata II Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
post #2 of 11
What kernel did you try booting it up with bare.i, sata.i, ...?
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
post #3 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by dangerousHobo View Post
What kernel did you try booting it up with bare.i, sata.i, ...?
twice was with the sata.i, the other with another, something like "large26," thinking it was probably a 2.6 kernel.
Does the trick
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @3.08Ghz MSI P6n SLI 650i EVGA 8800GTS 320 2x1Gb GSkill & 2X512mb Kingston PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB SATA 7200RPM + Seagate 7200.10 80gb HP Lightscribe DVD rw Vista home premium 64 37' Westinghouse 1080P hdtv 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Quietkey Mad Dog 550 Antec Sonata II Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
Does the trick
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @3.08Ghz MSI P6n SLI 650i EVGA 8800GTS 320 2x1Gb GSkill & 2X512mb Kingston PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB SATA 7200RPM + Seagate 7200.10 80gb HP Lightscribe DVD rw Vista home premium 64 37' Westinghouse 1080P hdtv 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Quietkey Mad Dog 550 Antec Sonata II Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
post #4 of 11
Yeah I believe there is "huge26.s" and "test26.s", both should be a 2.6 lline kernel. And since your hardware is pretty new, I think either of those two, or sata.i kernel would give you the best luck.
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
post #5 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by dangerousHobo View Post
Yeah I believe there is "huge26.s" and "test26.s", both should be a 2.6 lline kernel. And since your hardware is pretty new, I think either of those two, or sata.i kernel would give you the best luck.
I guess I'll try the test26. Which hardware would you suspect is generating the problem? The E6600 pre-date 11.0 don't they? And any conflict with the 8800gts I would expect pre-installation or during xorgconfig. It seems the culprit is almost certainly the hdd, which is brand new, and one of the seagate 7200.10s.

>>Edit<<
New plan...try test 26, then, if that fails, install windows onto the new drive and see if slackware likes the big drive better. It will at least answer whether there is an issue with the drive.
Does the trick
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @3.08Ghz MSI P6n SLI 650i EVGA 8800GTS 320 2x1Gb GSkill & 2X512mb Kingston PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB SATA 7200RPM + Seagate 7200.10 80gb HP Lightscribe DVD rw Vista home premium 64 37' Westinghouse 1080P hdtv 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Quietkey Mad Dog 550 Antec Sonata II Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
Does the trick
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @3.08Ghz MSI P6n SLI 650i EVGA 8800GTS 320 2x1Gb GSkill & 2X512mb Kingston PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB SATA 7200RPM + Seagate 7200.10 80gb HP Lightscribe DVD rw Vista home premium 64 37' Westinghouse 1080P hdtv 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Quietkey Mad Dog 550 Antec Sonata II Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
post #6 of 11
I'm going to guess it's either the Hard drive or the motherboard(the sata connectors on it possibly).
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
BlackMesa
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 Gigabyte XFX RF460 16gb G.Skill 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
OCZ Vertex2 Sata II Coorsair Force GS Sata III Debian (testing) Shimian 27" 
KeyboardMouse
Filco w/ blue cherries Who needs a mouse? 
  hide details  
Reply
post #7 of 11
Thread Starter 
I have doubts about the mobo being the problem as well. It's a 650i, which is hardly brand new tech. It is SATAII, but then again the mobo I bought a year and a half ago was as well.

The question is, do I have the balls to delete my windows drive for slackware? I'm thinking about it as I back it up right now.
Does the trick
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @3.08Ghz MSI P6n SLI 650i EVGA 8800GTS 320 2x1Gb GSkill & 2X512mb Kingston PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB SATA 7200RPM + Seagate 7200.10 80gb HP Lightscribe DVD rw Vista home premium 64 37' Westinghouse 1080P hdtv 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Quietkey Mad Dog 550 Antec Sonata II Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
Does the trick
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @3.08Ghz MSI P6n SLI 650i EVGA 8800GTS 320 2x1Gb GSkill & 2X512mb Kingston PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB SATA 7200RPM + Seagate 7200.10 80gb HP Lightscribe DVD rw Vista home premium 64 37' Westinghouse 1080P hdtv 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Quietkey Mad Dog 550 Antec Sonata II Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
post #8 of 11
Thread Starter 
Update:

Holy balls, was that a ***** and a half. So, I have Slackware up and running on my main rig...I am of course not writing from there, because the onboard LAN doesn't seem to be supported. Fun. So, I have spent the last 3 hours installing to my laptop (with the same LAN problem) and to the old PC, whose drive I formatted, as I originally thought I would use it in the new PC. So, it took me five installs to remember that for some odd reason, LILO freaks out on this PC unless it's in the master boot record. Arg.

The really fun part - this is the one PC in the bunch which does not have a CD/DVD rw drive, so downloads will have to transfer by flash.

I am going to bed, as I need to be at work in 5 hours.

Note: anyone loading a 8800 GTS 320 in linux - in xorgconfig your settings are for a generic vesa driver (selection 0) and 326592Mb. I'm sure that won't get us any 3d yet, but it will get you into KDE or whatever wm you are using.
Does the trick
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @3.08Ghz MSI P6n SLI 650i EVGA 8800GTS 320 2x1Gb GSkill & 2X512mb Kingston PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB SATA 7200RPM + Seagate 7200.10 80gb HP Lightscribe DVD rw Vista home premium 64 37' Westinghouse 1080P hdtv 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Quietkey Mad Dog 550 Antec Sonata II Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
Does the trick
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @3.08Ghz MSI P6n SLI 650i EVGA 8800GTS 320 2x1Gb GSkill & 2X512mb Kingston PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB SATA 7200RPM + Seagate 7200.10 80gb HP Lightscribe DVD rw Vista home premium 64 37' Westinghouse 1080P hdtv 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Quietkey Mad Dog 550 Antec Sonata II Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
post #9 of 11
maybe the installer was just slackin off lol

but seriously, i can't for the life of me get Linux running on my computer. ANY version. kinda weird
post #10 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Shadowrunner340 View Post
maybe the installer was just slackin off lol

but seriously, i can't for the life of me get Linux running on my computer. ANY version. kinda weird
Believe it or not, installing on my main rig was much more of a chore than on my secondary - an old P4 whose performance had gotten so bad under windows my mother refused to use it any longer. The new motherboard's gigabit LAN and the 7200.10 hard drive were persona non grata to Slackware.

It might well be that your newer system has some compatibility issues. Are you getting through loading with a boot CD?
Does the trick
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @3.08Ghz MSI P6n SLI 650i EVGA 8800GTS 320 2x1Gb GSkill & 2X512mb Kingston PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB SATA 7200RPM + Seagate 7200.10 80gb HP Lightscribe DVD rw Vista home premium 64 37' Westinghouse 1080P hdtv 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Quietkey Mad Dog 550 Antec Sonata II Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
Does the trick
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 Duo E6600 @3.08Ghz MSI P6n SLI 650i EVGA 8800GTS 320 2x1Gb GSkill & 2X512mb Kingston PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB SATA 7200RPM + Seagate 7200.10 80gb HP Lightscribe DVD rw Vista home premium 64 37' Westinghouse 1080P hdtv 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Quietkey Mad Dog 550 Antec Sonata II Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Linux, Unix
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Linux, Unix › Slackware 11.0 installation problems