Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Strange problem with THREE different XP Pros...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Strange problem with THREE different XP Pros...

post #1 of 11
Thread Starter 
Well, it starts off with XP Home. I had it installed on my current rig since day one of the build. Then it became cluttered, so I backed up all my personals, and installed Vista on it. Starting fresh, and clean. I had it for a while, and all was fine, but I grew tired of it, so I wanted XP Pro. I got three different versions... err emm.. not legit. Installs fine.

I start by installing my motherboard drivers, then audio, then video drivers. All goes fine for about 20-30 minutes then disaster strikes. Here are the problems:

CTRL-ALT-DEL results in nothing but a Windoze error sound.
You CANNOT right click on anything.
You CAN click start, try clicking anything and NOTHING will happen.

Basically you can only stare at a Bliss wallpaper. So I do this with another disk. Same problem. I get another disk, and its fine for 2 days, then again.. it happens. I have nothing overclocked in this machine (if that helps in any way) Should I go back to Vista see what happens? Go back to XP Home see what happens? Or has this happened to anyone. Please help! I'm on a Linux box that I wouldn't like to use for much longer.
post #2 of 11
My Advice is to take a backup, keep your main HDD running & unplug the other HDD. then delete all the partitions on the main HDD and start fresh.

So you won't face up any problems with your OS booting.

Good luck
Under-Utilized
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570K Z77-D3H XFX RX480 RS Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
HyperX 3K 120GB 3TB Storage Hyper 212 Plus Windows 10 
MonitorKeyboardPowerMouse
24" CFG70  SideWinder X6 550 Watt Logitech G602 
Mouse PadAudio
Razer eXactMat X Objective2 +ODAC 
  hide details  
Reply
Under-Utilized
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570K Z77-D3H XFX RX480 RS Corsair Vengeance 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
HyperX 3K 120GB 3TB Storage Hyper 212 Plus Windows 10 
MonitorKeyboardPowerMouse
24" CFG70  SideWinder X6 550 Watt Logitech G602 
Mouse PadAudio
Razer eXactMat X Objective2 +ODAC 
  hide details  
Reply
post #3 of 11
Thread Starter 
Ahh, I went back to XP Home, and it's fine. Haven't run into any problems yet.
post #4 of 11
Thread Starter 
Ok, this is f**king odd. It's happening again. Bare in mind this is now THE FOURTH COPY THATS DOING THIS. 3 XP Pro's and 1 XP Home (sorry caps, I'm really frustrated.) I'm now certain that it is a hardware issue. What do you guys suggest looking into first?
post #5 of 11
This thread is against the TOS.

Please buy a legit version of windows.

But yes, it does sound like a hardware problem.
The Leviathan
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k @ 4.7GHz MSI Z170A Gaming M7 12GB NVIDIA Titan X (Pascal) 32GB G.Skill Ripjaws V (DDR4 3200) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x 1TB Samsung 960 PRO 193TB unRAID Server 3x 140mm Noctua NF-A14 Noctua NH-D15 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 65" LG 65E6P (4K OLED) Ducky DK9008 Shine 3  Corsair AX860 
CaseMouseAudioAudio
Corsair Obsidian 750D Logitech G502 Proteus Sprectrum Denon X7200WA (Receiver) 2x Klipsch RF-7 (Front Speakers) 
AudioAudioAudioAudio
4x Klipsch RS-62 (Surround Speakers) Klipsch RC-64 (Center Speaker) 4x Klipsch CDT-5800-C II (Atmos Speakers) 2x SVS PB16-Ultra (Subwoofers) 
  hide details  
Reply
The Leviathan
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k @ 4.7GHz MSI Z170A Gaming M7 12GB NVIDIA Titan X (Pascal) 32GB G.Skill Ripjaws V (DDR4 3200) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x 1TB Samsung 960 PRO 193TB unRAID Server 3x 140mm Noctua NF-A14 Noctua NH-D15 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 65" LG 65E6P (4K OLED) Ducky DK9008 Shine 3  Corsair AX860 
CaseMouseAudioAudio
Corsair Obsidian 750D Logitech G502 Proteus Sprectrum Denon X7200WA (Receiver) 2x Klipsch RF-7 (Front Speakers) 
AudioAudioAudioAudio
4x Klipsch RS-62 (Surround Speakers) Klipsch RC-64 (Center Speaker) 4x Klipsch CDT-5800-C II (Atmos Speakers) 2x SVS PB16-Ultra (Subwoofers) 
  hide details  
Reply
post #6 of 11
Thread Starter 
Sorry, understandable. But regardless if it was legit or not.. same problem will happen again.
post #7 of 11
Quote:
Originally Posted by ikehack View Post
Sorry, understandable. But regardless if it was legit or not.. same problem will happen again.
Try 1 stick of ram, if it still happens try the other stick of ram.

Maybe you have a bad stick.

What are your GPU and CPU temps?
The Leviathan
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k @ 4.7GHz MSI Z170A Gaming M7 12GB NVIDIA Titan X (Pascal) 32GB G.Skill Ripjaws V (DDR4 3200) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x 1TB Samsung 960 PRO 193TB unRAID Server 3x 140mm Noctua NF-A14 Noctua NH-D15 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 65" LG 65E6P (4K OLED) Ducky DK9008 Shine 3  Corsair AX860 
CaseMouseAudioAudio
Corsair Obsidian 750D Logitech G502 Proteus Sprectrum Denon X7200WA (Receiver) 2x Klipsch RF-7 (Front Speakers) 
AudioAudioAudioAudio
4x Klipsch RS-62 (Surround Speakers) Klipsch RC-64 (Center Speaker) 4x Klipsch CDT-5800-C II (Atmos Speakers) 2x SVS PB16-Ultra (Subwoofers) 
  hide details  
Reply
The Leviathan
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k @ 4.7GHz MSI Z170A Gaming M7 12GB NVIDIA Titan X (Pascal) 32GB G.Skill Ripjaws V (DDR4 3200) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x 1TB Samsung 960 PRO 193TB unRAID Server 3x 140mm Noctua NF-A14 Noctua NH-D15 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 65" LG 65E6P (4K OLED) Ducky DK9008 Shine 3  Corsair AX860 
CaseMouseAudioAudio
Corsair Obsidian 750D Logitech G502 Proteus Sprectrum Denon X7200WA (Receiver) 2x Klipsch RF-7 (Front Speakers) 
AudioAudioAudioAudio
4x Klipsch RS-62 (Surround Speakers) Klipsch RC-64 (Center Speaker) 4x Klipsch CDT-5800-C II (Atmos Speakers) 2x SVS PB16-Ultra (Subwoofers) 
  hide details  
Reply
post #8 of 11
This is why we don't use illegal copies of software, because it screws around with the computer's happy little functional world, and makes that world dysfunctional.
Reincarnate
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3600+ Brisbane CAALG 0712 @2983MHz DFI LP DK 790GX-M2RS EVGA 7900GS 675/1700 vmod 2x2GB G.Skill PK 1066MHz 
Hard DriveOSPower
WD 1TB Black, WD250GB, WD250GB external Vista Ultimate OCZ 500W Modular 
  hide details  
Reply
Reincarnate
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3600+ Brisbane CAALG 0712 @2983MHz DFI LP DK 790GX-M2RS EVGA 7900GS 675/1700 vmod 2x2GB G.Skill PK 1066MHz 
Hard DriveOSPower
WD 1TB Black, WD250GB, WD250GB external Vista Ultimate OCZ 500W Modular 
  hide details  
Reply
post #9 of 11
Thread Starter 
Oh BTW, it is a legit copy. CPU and GPU temps I don't know the exact temps. But I do know for a fact they're fine. The GPU I saw in the ATI Overdrive tab its around 60C 70C and the CPU I'm almost postive is fine.
post #10 of 11
Quote:
Originally Posted by ikehack View Post
Oh BTW, it is a legit copy. CPU and GPU temps I don't know the exact temps. But I do know for a fact they're fine. The GPU I saw in the ATI Overdrive tab its around 60C 70C and the CPU I'm almost postive is fine.
I would highly recommend going into the BIOs and double checking that CPU temp.

Or download CoreTemp and check it through windows.
The Leviathan
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k @ 4.7GHz MSI Z170A Gaming M7 12GB NVIDIA Titan X (Pascal) 32GB G.Skill Ripjaws V (DDR4 3200) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x 1TB Samsung 960 PRO 193TB unRAID Server 3x 140mm Noctua NF-A14 Noctua NH-D15 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 65" LG 65E6P (4K OLED) Ducky DK9008 Shine 3  Corsair AX860 
CaseMouseAudioAudio
Corsair Obsidian 750D Logitech G502 Proteus Sprectrum Denon X7200WA (Receiver) 2x Klipsch RF-7 (Front Speakers) 
AudioAudioAudioAudio
4x Klipsch RS-62 (Surround Speakers) Klipsch RC-64 (Center Speaker) 4x Klipsch CDT-5800-C II (Atmos Speakers) 2x SVS PB16-Ultra (Subwoofers) 
  hide details  
Reply
The Leviathan
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k @ 4.7GHz MSI Z170A Gaming M7 12GB NVIDIA Titan X (Pascal) 32GB G.Skill Ripjaws V (DDR4 3200) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x 1TB Samsung 960 PRO 193TB unRAID Server 3x 140mm Noctua NF-A14 Noctua NH-D15 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 65" LG 65E6P (4K OLED) Ducky DK9008 Shine 3  Corsair AX860 
CaseMouseAudioAudio
Corsair Obsidian 750D Logitech G502 Proteus Sprectrum Denon X7200WA (Receiver) 2x Klipsch RF-7 (Front Speakers) 
AudioAudioAudioAudio
4x Klipsch RS-62 (Surround Speakers) Klipsch RC-64 (Center Speaker) 4x Klipsch CDT-5800-C II (Atmos Speakers) 2x SVS PB16-Ultra (Subwoofers) 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Operating Systems
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Strange problem with THREE different XP Pros...