Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › X1800XL Problems
New Posts  All Forums:Forum Nav:

X1800XL Problems

post #1 of 5
Thread Starter 
Hello, My X1800XL which i have never overclocked is messing my system up. Sometimes when I boot the system I get the red warning message that I have not connected the power supply to the card (I have checked the connection to the card and it is fine). Win XP also sometimes doesn't detect the card properly meaning scrolling down pages lags and I cant play games.

I think this started to happen when I changed mobos but I am running the most recent bios (v20). Also my board says that there are incorrect bios system settings and that its running in the default safe settings (after i press F1 every time I boot!). I have checked the settings and they are all fine.

Thanks for any help.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 GA P35 D3SR 8800 GTS OCZ 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500GB Sony DW12G1A Vista Ultimate SyncMaster 940N 
PowerCase
Hyper Z 480W Lancer 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 GA P35 D3SR 8800 GTS OCZ 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500GB Sony DW12G1A Vista Ultimate SyncMaster 940N 
PowerCase
Hyper Z 480W Lancer 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Low Power warning usually = PSU Problem. Usually you can check this with the monitoring app that probrably came with your mobo. (Anyhing below 11.98 is bad im pretty sure)
Archon
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6ghz ASUS P8Z68V-Pro eVGA GTX770 SC w/ACX 2x4gb 1600mhz G.Skill Ripjaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
120gb Mushkin Chronos Seagate Barracuda 1tb ASUS Sata Combo drive Win7|Enterprise|64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer H213H Black Widow Ultimate Corsair TX850|Rev.1 Lancool PC-K62 
MouseMouse Pad
Logitech MX518 Xtrac Ripper XL 
  hide details  
Reply
Archon
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6ghz ASUS P8Z68V-Pro eVGA GTX770 SC w/ACX 2x4gb 1600mhz G.Skill Ripjaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
120gb Mushkin Chronos Seagate Barracuda 1tb ASUS Sata Combo drive Win7|Enterprise|64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer H213H Black Widow Ultimate Corsair TX850|Rev.1 Lancool PC-K62 
MouseMouse Pad
Logitech MX518 Xtrac Ripper XL 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
That raises another problem. My monitoring app (Abit EQ) does not report anything anymore. It used to work fine but now does not. Is there anything else that might work?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 GA P35 D3SR 8800 GTS OCZ 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500GB Sony DW12G1A Vista Ultimate SyncMaster 940N 
PowerCase
Hyper Z 480W Lancer 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 GA P35 D3SR 8800 GTS OCZ 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500GB Sony DW12G1A Vista Ultimate SyncMaster 940N 
PowerCase
Hyper Z 480W Lancer 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Have you tried re-installing it? Other than that id say do a search for a monitoring app.
Archon
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6ghz ASUS P8Z68V-Pro eVGA GTX770 SC w/ACX 2x4gb 1600mhz G.Skill Ripjaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
120gb Mushkin Chronos Seagate Barracuda 1tb ASUS Sata Combo drive Win7|Enterprise|64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer H213H Black Widow Ultimate Corsair TX850|Rev.1 Lancool PC-K62 
MouseMouse Pad
Logitech MX518 Xtrac Ripper XL 
  hide details  
Reply
Archon
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6ghz ASUS P8Z68V-Pro eVGA GTX770 SC w/ACX 2x4gb 1600mhz G.Skill Ripjaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
120gb Mushkin Chronos Seagate Barracuda 1tb ASUS Sata Combo drive Win7|Enterprise|64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer H213H Black Widow Ultimate Corsair TX850|Rev.1 Lancool PC-K62 
MouseMouse Pad
Logitech MX518 Xtrac Ripper XL 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
Yeah I have reinstalled it twice to no avail. I don't have another rig to test components on so I am at a loss. This is going to push me into expensive upgrade territory.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 GA P35 D3SR 8800 GTS OCZ 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500GB Sony DW12G1A Vista Ultimate SyncMaster 940N 
PowerCase
Hyper Z 480W Lancer 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 GA P35 D3SR 8800 GTS OCZ 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500GB Sony DW12G1A Vista Ultimate SyncMaster 940N 
PowerCase
Hyper Z 480W Lancer 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › X1800XL Problems