Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ATX +12 plugged in system does not boot
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ATX +12 plugged in system does not boot

post #1 of 6
Thread Starter 
I have tried two different power supplies and the same thing happens with both. When the ATX 12v power cord (the one above the cpu) is plugged in the system will not boot. the only thing it does is make the fans jump like 1/16th of a turn then nothing. If I remove this the system fans all spin up etc.. however no display or anything like that.. Now I do not have my memory in, I was trying to get into the BIOS. I do not have my memory just yet. If anyone here has a GA-965P-DS3 would you mind removing the memory and checking if yours does the same thing? any help would be great and will result in rep+ Thanks again guys.
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 EVGA 780SLi EVGA GTX285SSC 4GB OCZ Reaper HPC Edition 
Hard DriveOptical DriveOSPower
150GB Velociraptor x2 - RAID0 2 - Samsung Write Master's Window 7 64-bit 750 Watt OCZ 60 AMPs on +12v 
CaseMouse
LIAN LI PC-V2110B Black Logitech G3 
  hide details  
Reply
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 EVGA 780SLi EVGA GTX285SSC 4GB OCZ Reaper HPC Edition 
Hard DriveOptical DriveOSPower
150GB Velociraptor x2 - RAID0 2 - Samsung Write Master's Window 7 64-bit 750 Watt OCZ 60 AMPs on +12v 
CaseMouse
LIAN LI PC-V2110B Black Logitech G3 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
Thread Starter 
bump. Anyone?
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 EVGA 780SLi EVGA GTX285SSC 4GB OCZ Reaper HPC Edition 
Hard DriveOptical DriveOSPower
150GB Velociraptor x2 - RAID0 2 - Samsung Write Master's Window 7 64-bit 750 Watt OCZ 60 AMPs on +12v 
CaseMouse
LIAN LI PC-V2110B Black Logitech G3 
  hide details  
Reply
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 EVGA 780SLi EVGA GTX285SSC 4GB OCZ Reaper HPC Edition 
Hard DriveOptical DriveOSPower
150GB Velociraptor x2 - RAID0 2 - Samsung Write Master's Window 7 64-bit 750 Watt OCZ 60 AMPs on +12v 
CaseMouse
LIAN LI PC-V2110B Black Logitech G3 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
I dont have this board or anything, but I would assume you would have to have ram installed to POST. Atleast with all these guys that I've read with ram voltage issues or dead modules not posting.
Always Changing
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
12 threads of euphemism Bash me! It's not your color! Loose. THAT'S WHAT SHE SAID! Just enough for all my cp 
OSMonitorPower
linux for gaming plethora of pixels plethora of watts 
  hide details  
Reply
Always Changing
(13 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
12 threads of euphemism Bash me! It's not your color! Loose. THAT'S WHAT SHE SAID! Just enough for all my cp 
OSMonitorPower
linux for gaming plethora of pixels plethora of watts 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Thread Starter 
Well, I am hoping that is the problem otherwise it is a dead board, when it is brand new out of the box... Most systems will allow you to at least post and get a BIOS screen, however this one does not.
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 EVGA 780SLi EVGA GTX285SSC 4GB OCZ Reaper HPC Edition 
Hard DriveOptical DriveOSPower
150GB Velociraptor x2 - RAID0 2 - Samsung Write Master's Window 7 64-bit 750 Watt OCZ 60 AMPs on +12v 
CaseMouse
LIAN LI PC-V2110B Black Logitech G3 
  hide details  
Reply
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 EVGA 780SLi EVGA GTX285SSC 4GB OCZ Reaper HPC Edition 
Hard DriveOptical DriveOSPower
150GB Velociraptor x2 - RAID0 2 - Samsung Write Master's Window 7 64-bit 750 Watt OCZ 60 AMPs on +12v 
CaseMouse
LIAN LI PC-V2110B Black Logitech G3 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
You need RAM to post. Make sure the 24pin is also plugged in as well as the 12v ATX.

But definitely need RAM.
Home Improvement
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 EVGA 132-BL-E758-A1 2600PRO + Gateway 24 HD-LCD 3GB OCZ Gold 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 500GB + 2x HITACHI 1TB 18x DVDRW Lightscribe **HDDVD/BLU RAY TBD** Vista Ultimate 32x Gateway 24" HD LCD FPD2485W 
PowerCase
Silverstone 600w Zalman Fatal1ty 
  hide details  
Reply
Home Improvement
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 EVGA 132-BL-E758-A1 2600PRO + Gateway 24 HD-LCD 3GB OCZ Gold 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 500GB + 2x HITACHI 1TB 18x DVDRW Lightscribe **HDDVD/BLU RAY TBD** Vista Ultimate 32x Gateway 24" HD LCD FPD2485W 
PowerCase
Silverstone 600w Zalman Fatal1ty 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Try some crap RAM, that will for sure boot at 1.8v....if it doesnt work ...the mobo is toast. For some reason that power connection is always a weak point. I have burned up three different mobo's over the years...all were a result of power failure on the ATX 12v.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ATX +12 plugged in system does not boot