Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › psu problem?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

psu problem?

post #1 of 4
Thread Starter 
i think i might be having a problem with my psu. i ran the same overclock (3.2 @1.275v) completely stable for a couple months. it was hot out for a few days and system crashed during the day. since then i have had some lock ups with my system. i will be working on something and the mouse will stop moving and the system becomes totally unresponsive. so i put everything back to stock and it has been fine sice then. could the crashes be caused by my psu no longer providing stable power because of the possible heat damage?
post #2 of 4
I had that problem with my sisters rig, i belive it can also be the CPU overheating due to dust, lots!
Chris-PC
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-920 Gigabyte GA-EX58-UD3R HIS R9 280X IceQ X2 Turbo OC 6GB DDR3 SuperTalent 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 250GB EVO SSD (Internal) 2TB WD Black HDD (Internal) 4TB WD My Book HDD (External) LG 18X DVD-RW 
CoolingCoolingOSMonitor
Antec TruQuiet 140mm (X5) Antec TruQuiet 120mm (X2) Windows 10 Pro 64-bit 23" Samsung 2333HD 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II XFX Pro 650W Core Edition Corsair Carbide 300R Logitech MX518 
Mouse PadAudioAudio
SteelSeries QcK+ (XL) Epiphany Acoustics EHP-02 AMP + DAC Audio-Technica ATH-M50X 
  hide details  
Reply
Chris-PC
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-920 Gigabyte GA-EX58-UD3R HIS R9 280X IceQ X2 Turbo OC 6GB DDR3 SuperTalent 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 250GB EVO SSD (Internal) 2TB WD Black HDD (Internal) 4TB WD My Book HDD (External) LG 18X DVD-RW 
CoolingCoolingOSMonitor
Antec TruQuiet 140mm (X5) Antec TruQuiet 120mm (X2) Windows 10 Pro 64-bit 23" Samsung 2333HD 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II XFX Pro 650W Core Edition Corsair Carbide 300R Logitech MX518 
Mouse PadAudioAudio
SteelSeries QcK+ (XL) Epiphany Acoustics EHP-02 AMP + DAC Audio-Technica ATH-M50X 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
I don't think it's the PSU, overclock it again and maybe you will find out what caused it. Maybe some low voltages or mb heat.
Asus Laptop
(10 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 - 2670QM 2.4 - 3.2 Ghz GeForce GT 630M 8 GB @ 1333 Mhz OCZ Vertex 3 SSD 230 GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
750 GB second drive @ 7200 RPM Windows 7 Ultimate Asus Full HD 1920x1080 Asus Chicklet Backlight 
Audio
Bang & Olufsen ICEpower 
  hide details  
Reply
Asus Laptop
(10 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 - 2670QM 2.4 - 3.2 Ghz GeForce GT 630M 8 GB @ 1333 Mhz OCZ Vertex 3 SSD 230 GB 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
750 GB second drive @ 7200 RPM Windows 7 Ultimate Asus Full HD 1920x1080 Asus Chicklet Backlight 
Audio
Bang & Olufsen ICEpower 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Thread Starter 
@sin: the cpu is at a very reasonable temperature and there is virtually no dust in my rig (im kinda OCD about it)

@desperado: that overclock was totally stable through 2 months of folding. i am now running 3.2 again with the same voltage and it seems fine
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Power Supplies
Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › psu problem?