Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Decided to try Vista...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Decided to try Vista...

post #1 of 19
Thread Starter 
...and nothing else could have gone wrong. I installed Vista, it booted up, all is fine. I had to go and find every driver for my laptop from sony. I spent about two hours doing all of that. UAC drove me nuts. I disabled it, and every time I started Windows, it got pissed at me because I didn't have UAC enabled. I got tired of it pretty fast, and I put XP back on my laptop. Now I had to go and find all of the drivers for XP and install those, which has proven to be a headache. This is my third time to install XP in one night. I don't think I am going to have any sleep tonight. The drivers are causing problems. Windows will not recognize anything I plug into my computer. It refuses to install any type of driver for any type of hardware. I am forced to reinstall once more.

This is my last time or, well, I will have to try again. I have filming tomorrow I have to be at and I have to have my laptop with me to capture and edit the video with. I am soo tired.

This has been more of a rant than anything else. Does anyone know of a better approach of doing clean installs? I do it almost every month.
My Plug In Baby
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4.0 GHz EVGA x58 FTW3 EVGA GTX 470 Corsair Dominator 3x2GB 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 19" Flat Panel Acer 900W CoolerMaster CM690 
  hide details  
Reply
My Plug In Baby
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4.0 GHz EVGA x58 FTW3 EVGA GTX 470 Corsair Dominator 3x2GB 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 19" Flat Panel Acer 900W CoolerMaster CM690 
  hide details  
Reply
post #2 of 19
I don't get why people dont like Vista, I have no problems with it what so ever........
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core2Duo E6600 @ 3.6GHz Asus P5N32-e SLI 680i ATI HIS HD2900XT 512Mb GeIL 2GB Ultra PC6400C4 | 4-4-4-12 @ 850MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250Gb WD [Raid 0]|400Gb Seagate 7200.10 Sony Sata Dual Layer DVD Writer Windows XP Pro 19" Asus WS (1440x900) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX620W Modular (50A) Thermaltake Armor "Extreme Edition" Razer Copperhead Chaos Green 
Mouse Pad
Icemat Original Clear 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core2Duo E6600 @ 3.6GHz Asus P5N32-e SLI 680i ATI HIS HD2900XT 512Mb GeIL 2GB Ultra PC6400C4 | 4-4-4-12 @ 850MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250Gb WD [Raid 0]|400Gb Seagate 7200.10 Sony Sata Dual Layer DVD Writer Windows XP Pro 19" Asus WS (1440x900) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX620W Modular (50A) Thermaltake Armor "Extreme Edition" Razer Copperhead Chaos Green 
Mouse Pad
Icemat Original Clear 
  hide details  
Reply
post #3 of 19
i dont get why ppl get laptops. every laptop ive worked on does what he is talkin about. u wipe it and it pretty much makes it useless.
almost done(8800)
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
c2d 6320 1.8@3150 1:1 Gigabyte DS3 x1950 pro 256 2G Patriot EP 800@900 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
80g Sata 7200rpm dvdrw/dl x2 xp pro 19" flat crt 
KeyboardPowerCaseMouse
generic okia 500W 712-4HLW-BK rosewill laser 
  hide details  
Reply
almost done(8800)
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
c2d 6320 1.8@3150 1:1 Gigabyte DS3 x1950 pro 256 2G Patriot EP 800@900 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
80g Sata 7200rpm dvdrw/dl x2 xp pro 19" flat crt 
KeyboardPowerCaseMouse
generic okia 500W 712-4HLW-BK rosewill laser 
  hide details  
Reply
post #4 of 19
Quote:
Originally Posted by Mad_Handlez89 View Post
I don't get why people dont like Vista, I have no problems with it what so ever........
I have said this a few times but:

I was on vista and installd NFSMW. And guess what? Max settings @ 1024x768. I got 20 fps max! I got angry and went back to xp. Same settings 50 fps....

Vista is not to hot for gaming rigt now.
The Kandalf
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I7 5820K MSI X99S Gaming 7 ASUS R9 280X TOP Crossfire X ASUS R9 280X TOP Crossfire X 
RAMHard DriveOptical DriveOS
Crucial DDR4 2133MHz 8GB (2x4GB) Samsung SpinPoint F1 1TB HP DVD630 Ubuntu 
MonitorKeyboardPowerCase
2x Philips Brilliance 220CW Microsoft Wireless Desktop Elite Keyboard Fractal Design Newton R3, 800W 80+ Platinum Corsair 900D 
MouseMouse PadAudioAudio
Mionix Naos 8200 Razer Pro Solutions Arcam rDAC B&W CM1 
  hide details  
Reply
The Kandalf
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I7 5820K MSI X99S Gaming 7 ASUS R9 280X TOP Crossfire X ASUS R9 280X TOP Crossfire X 
RAMHard DriveOptical DriveOS
Crucial DDR4 2133MHz 8GB (2x4GB) Samsung SpinPoint F1 1TB HP DVD630 Ubuntu 
MonitorKeyboardPowerCase
2x Philips Brilliance 220CW Microsoft Wireless Desktop Elite Keyboard Fractal Design Newton R3, 800W 80+ Platinum Corsair 900D 
MouseMouse PadAudioAudio
Mionix Naos 8200 Razer Pro Solutions Arcam rDAC B&W CM1 
  hide details  
Reply
post #5 of 19
I dont get it OP, you installed Vista, then you turned off UAC and then it didn't like you and you installed XP? On installing XP you now cant get the drivers to work....?

If thats right, just plug everything in and reinstall Vista fresh on the boot. I had absolutely no problems with UAC, but I had installed everything with it on (in terms of peripherals) and then went on to software after I had turned it off.

If the problem is with WHQL (Windows Hardware Quality Labs testing or WHQL) drivers, that means that your hardware isnt Vista compatible at the moment, and you have to find out if there are plans to make Vista drivers in the (near) future.

Else you may try to install in XPsp2 compatability mode by 'rightclicking' on the setup icon for the driver, and enable the compatability.

Hope that helps a bit?!!
It's a Beauuty
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P4D 945 @ 4.11 Abit AW8D HIS 3870 850/1301 4x1Gb OCZ ATi Reference PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250gb WD Caviar / 750gb Seagate Philips DVD-RW / Inbuilt DVD/CD-R Combo Vista HP32 Acer 19"ws @ 1440x900 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Enermax Liberty [b]400w[/b] Thermaltake Eclipse DV Razer DeathAdder 
Mouse Pad
IceMat - Black 
  hide details  
Reply
It's a Beauuty
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P4D 945 @ 4.11 Abit AW8D HIS 3870 850/1301 4x1Gb OCZ ATi Reference PC6400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250gb WD Caviar / 750gb Seagate Philips DVD-RW / Inbuilt DVD/CD-R Combo Vista HP32 Acer 19"ws @ 1440x900 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Enermax Liberty [b]400w[/b] Thermaltake Eclipse DV Razer DeathAdder 
Mouse Pad
IceMat - Black 
  hide details  
Reply
post #6 of 19
Isn't it funny how some people have no issues at all with Vista and others can't get a single thing to work. I think it has more to do with preconceived notions about Vista than actual problems with the OS.
System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2500k ASRock P67 Extreme4 Gen 3 AMD 7970 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel 520 256GB SATA DVD Burner Windows 7 64 bit Deal U2410 
KeyboardPowerMouse
Adesso Mechanical Silverstone OP650 Logitech G700 
  hide details  
Reply
System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2500k ASRock P67 Extreme4 Gen 3 AMD 7970 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel 520 256GB SATA DVD Burner Windows 7 64 bit Deal U2410 
KeyboardPowerMouse
Adesso Mechanical Silverstone OP650 Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #7 of 19
Quote:
Originally Posted by i_ame_killer_2 View Post
I have said this a few times but:

I was on vista and installd NFSMW. And guess what? Max settings @ 1024x768. I got 20 fps max! I got angry and went back to xp. Same settings 50 fps....

Vista is not to hot for gaming rigt now.
I get 30 FPS at max. I believe it's capped at 40, it doesn't need more.
post #8 of 19
Quote:
Originally Posted by lavieinjuste View Post
...and nothing else could have gone wrong. I installed Vista, it booted up, all is fine. I had to go and find every driver for my laptop from sony. I spent about two hours doing all of that. UAC drove me nuts. I disabled it, and every time I started Windows, it got pissed at me because I didn't have UAC enabled. I got tired of it pretty fast, and I put XP back on my laptop. Now I had to go and find all of the drivers for XP and install those, which has proven to be a headache. This is my third time to install XP in one night. I don't think I am going to have any sleep tonight. The drivers are causing problems. Windows will not recognize anything I plug into my computer. It refuses to install any type of driver for any type of hardware. I am forced to reinstall once more.

This is my last time or, well, I will have to try again. I have filming tomorrow I have to be at and I have to have my laptop with me to capture and edit the video with. I am soo tired.

This has been more of a rant than anything else. Does anyone know of a better approach of doing clean installs? I do it almost every month.
Should have gotten that Macbook Pro with FinalCut Studio
MacBook Pro
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo 2.33Ghz Apple x1600 256mb 3Gb Apple 667mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
200Gb Sata 5400rpm Apple Slot Loading SuperDrive 8x Window Vista Ultimate + Mac OS X Tiger 17" Glossy 
KeyboardPowerCaseMouse
Illuminated Apple 85watt Magsafe + Battery MacBook Pro 17" Razer Diamondback 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
MacBook Pro
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo 2.33Ghz Apple x1600 256mb 3Gb Apple 667mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
200Gb Sata 5400rpm Apple Slot Loading SuperDrive 8x Window Vista Ultimate + Mac OS X Tiger 17" Glossy 
KeyboardPowerCaseMouse
Illuminated Apple 85watt Magsafe + Battery MacBook Pro 17" Razer Diamondback 
Mouse Pad
Desk 
  hide details  
Reply
post #9 of 19
Quote:
Originally Posted by pauldovi View Post
Isn't it funny how some people have no issues at all with Vista and others can't get a single thing to work. I think it has more to do with preconceived notions about Vista than actual problems with the OS.
Exactly.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core2Duo E6600 @ 3.6GHz Asus P5N32-e SLI 680i ATI HIS HD2900XT 512Mb GeIL 2GB Ultra PC6400C4 | 4-4-4-12 @ 850MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250Gb WD [Raid 0]|400Gb Seagate 7200.10 Sony Sata Dual Layer DVD Writer Windows XP Pro 19" Asus WS (1440x900) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX620W Modular (50A) Thermaltake Armor "Extreme Edition" Razer Copperhead Chaos Green 
Mouse Pad
Icemat Original Clear 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core2Duo E6600 @ 3.6GHz Asus P5N32-e SLI 680i ATI HIS HD2900XT 512Mb GeIL 2GB Ultra PC6400C4 | 4-4-4-12 @ 850MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250Gb WD [Raid 0]|400Gb Seagate 7200.10 Sony Sata Dual Layer DVD Writer Windows XP Pro 19" Asus WS (1440x900) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX620W Modular (50A) Thermaltake Armor "Extreme Edition" Razer Copperhead Chaos Green 
Mouse Pad
Icemat Original Clear 
  hide details  
Reply
post #10 of 19
i had a problem like this sort of.

i had a desktop that installed xp fine, but it would not install any drivers,

i ended up reformatting that computer atleast 7 times, 4 in 1 day, until i figured out what the problem was,

i even tried a complete erase of the hdd using killdisk, but it still errored, it wasn't until i thought may be there's something wrong with the installation disk that i found out by error what the problem was.

you see i was installing xp pro. this was the original non sp xp pro. then i swiched over to my xp pro sp 2 and gave it a install. and then all the drivers installed without a glitch, no problem wat so ever.

i dunno if you have this same problem, but something to think about,

may be it only works with a certain OS.


and once i coudln't get dirver for a radeon 9250 to install. i looked on the card, it was printed in white letters on red, it said radeon 9250. yet drivers woudln't install. but when i tried 9550 ati drivers from the website, it worked fine, the card still doesn't have a problem, and windows reconizes it as a 9550. strange. but its something else to think about
liger-zero
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
930/920/920/2500k/2500k/x4-640/x4-630/ x58Pro/x58Ext/P6TD/P8P67/P35/A780L/785GM-E51/H55M 5870CFX/GTX260Sli/5870/GTX260-Sli/GTX260/9600/8800 Gskill/Gskill/Gskill/Gskill/Corsair/Corsair/GSkill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OWC 6G Extreme PRO / Crucial M4 SAMSUNG DVD-RW DL X64 Win 7 | X86 xp pro | OSX | Ubuntu | Backtrack Samsung 23 x 5 
KeyboardPowerCase
Saitek 850TX/MXS600/750TX/750TX/EA500/EA500/EA500/MxS500 700d + Rackmount server chassis 
  hide details  
Reply
liger-zero
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
930/920/920/2500k/2500k/x4-640/x4-630/ x58Pro/x58Ext/P6TD/P8P67/P35/A780L/785GM-E51/H55M 5870CFX/GTX260Sli/5870/GTX260-Sli/GTX260/9600/8800 Gskill/Gskill/Gskill/Gskill/Corsair/Corsair/GSkill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OWC 6G Extreme PRO / Crucial M4 SAMSUNG DVD-RW DL X64 Win 7 | X86 xp pro | OSX | Ubuntu | Backtrack Samsung 23 x 5 
KeyboardPowerCase
Saitek 850TX/MXS600/750TX/750TX/EA500/EA500/EA500/MxS500 700d + Rackmount server chassis 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Decided to try Vista...