Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › A problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

A problem

post #1 of 17
Thread Starter 
Hello,

When i start my other pc i hear annoying sound....It reminds on an ambulance car sound going "tiii nuuu tiii nuuu"...pls tell me where is the problem...(damn tht speaker better i didnt turned him on at all )
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
QX-6700 @3.1ghz ABIT AW9-MAX Ati Radeon x1600 512MB 2gigs of KINGMAX ddr2 800 
Hard DriveOSMonitorPower
seagate 300gb Win XP 64 Samsung Sync master 755DF Hiper 530W 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
QX-6700 @3.1ghz ABIT AW9-MAX Ati Radeon x1600 512MB 2gigs of KINGMAX ddr2 800 
Hard DriveOSMonitorPower
seagate 300gb Win XP 64 Samsung Sync master 755DF Hiper 530W 
  hide details  
Reply
post #2 of 17
It's probably either your power supply or hard drive. Try disconnecting the hard drive and booting on your system. Then tell me if you hear the same noise.
Conquistador
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 L727B 3.4Ghz @ v1.4 DFI LANPARTY UT P35-T2R eVGA GTX 260 Core 216 Crucial Lanfest DDR2-800 Micron D9GMH (B6-3) 4gigs 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
x2 Seagate SATA/3 500GB SAMSUNG SH-S202G Vista Ultimate x64 Samsung T260 25.5" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 SILVERSTONE ST85ZF 850W CM Stacker 830 Evolution Black Logitech G9x 
Mouse Pad
HandStands Surfer Mat 
  hide details  
Reply
Conquistador
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 G0 L727B 3.4Ghz @ v1.4 DFI LANPARTY UT P35-T2R eVGA GTX 260 Core 216 Crucial Lanfest DDR2-800 Micron D9GMH (B6-3) 4gigs 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
x2 Seagate SATA/3 500GB SAMSUNG SH-S202G Vista Ultimate x64 Samsung T260 25.5" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 SILVERSTONE ST85ZF 850W CM Stacker 830 Evolution Black Logitech G9x 
Mouse Pad
HandStands Surfer Mat 
  hide details  
Reply
post #3 of 17
Lol tii nuuu tii nuuuu that gave me a lil giggle

You need to try and identify were the noise is coming from.Like what component it is
Smallville
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3570k Asus Sabertooth Z77 Asus HD7950 DirectCU II Asus HD7950 DirectCU II 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
8GB DDR3 Corsair Vengeance 1600Mhz 128GB Corsair Force Pro, 2 x 2TB HDD, 500GB Ext... LG Blu-Ray, DVD/CD RW drive Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64-bit Genuine 27" Crossover 27Q S-IPS 1440p Cyborg V7 Corsair HX1000 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Phantom White Microsoft Sidewinder X8 Wireless Steelseries QcK Sennheiser eH250 
  hide details  
Reply
Smallville
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3570k Asus Sabertooth Z77 Asus HD7950 DirectCU II Asus HD7950 DirectCU II 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
8GB DDR3 Corsair Vengeance 1600Mhz 128GB Corsair Force Pro, 2 x 2TB HDD, 500GB Ext... LG Blu-Ray, DVD/CD RW drive Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64-bit Genuine 27" Crossover 27Q S-IPS 1440p Cyborg V7 Corsair HX1000 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Phantom White Microsoft Sidewinder X8 Wireless Steelseries QcK Sennheiser eH250 
  hide details  
Reply
post #4 of 17
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Solarcaine View Post
It's probably either your power supply or hard drive. Try disconnecting the hard drive and booting on your system. Then tell me if you hear the same noise.
drive disconnected same noise appears
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
QX-6700 @3.1ghz ABIT AW9-MAX Ati Radeon x1600 512MB 2gigs of KINGMAX ddr2 800 
Hard DriveOSMonitorPower
seagate 300gb Win XP 64 Samsung Sync master 755DF Hiper 530W 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
QX-6700 @3.1ghz ABIT AW9-MAX Ati Radeon x1600 512MB 2gigs of KINGMAX ddr2 800 
Hard DriveOSMonitorPower
seagate 300gb Win XP 64 Samsung Sync master 755DF Hiper 530W 
  hide details  
Reply
post #5 of 17
If it pulses like you say, it sounds like a speaker on the mobo or vid card to me.. Disconnect the speaker on the mobo if you can.. Or at least try to isolate the sound to a specific part (hdd, gfx, ram, ect..)
ConstantUpgrade
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
E8400 MSI P35 Patinum Combo Ballistix DDR2 @1000Mhz-4Gb WD-320Gb/16mb SATA 
Optical DriveOSKeyboardPower
Pioneer DVD/RW Windows7_64/Vista Ult._64 BTC lappy style Zalman 600w modular 
MouseMouse Pad
Razer DiamondBack AllSop 
  hide details  
Reply
ConstantUpgrade
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
E8400 MSI P35 Patinum Combo Ballistix DDR2 @1000Mhz-4Gb WD-320Gb/16mb SATA 
Optical DriveOSKeyboardPower
Pioneer DVD/RW Windows7_64/Vista Ult._64 BTC lappy style Zalman 600w modular 
MouseMouse Pad
Razer DiamondBack AllSop 
  hide details  
Reply
post #6 of 17
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by MuNcHeR23 View Post
If it pulses like you say, it sounds like a speaker on the mobo or vid card to me.. Disconnect the speaker on the mobo if you can.. Or at least try to isolate the sound to a specific part (hdd, gfx, ram, ect..)
i can remove 4 pin speaker connector,it is no problem at all...but i was worried is that some"bad sign"...so u think it isn't?hmm...
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
QX-6700 @3.1ghz ABIT AW9-MAX Ati Radeon x1600 512MB 2gigs of KINGMAX ddr2 800 
Hard DriveOSMonitorPower
seagate 300gb Win XP 64 Samsung Sync master 755DF Hiper 530W 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
QX-6700 @3.1ghz ABIT AW9-MAX Ati Radeon x1600 512MB 2gigs of KINGMAX ddr2 800 
Hard DriveOSMonitorPower
seagate 300gb Win XP 64 Samsung Sync master 755DF Hiper 530W 
  hide details  
Reply
post #7 of 17
I had a horrible noise myself on my mobo when i flashed my Bios to a newer version and forgot to do a CMOS reset. It didn't like it. Maybe your having the same problem.
 
X79 Build
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6950X @ 4.0Ghz Asus Rampage V Extreme [Bios:3101] 2x EVGA GeForce Titan X SC Editions in SLI 32GB (4×8) Corsair Dominator Platinums (3000Mhz) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 950 Pro 512GB M.2 Nvme 2x 256GB Vertex 4 SSD (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda [Storage] Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H105 (Push/Pull) Windows 10 Pro x64 2x 27" Asus PG278Q ROG Swift 144hz  Corsair AX1500i Digital ATX 80 Plus Titanium 
CaseAudio
Lian Li PC-O8WX ATX Cube Case Logitech Z906 5.1 Surround 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K (C2) @ (4.6Ghz) Asus Rampage IV Extreme X79 (Bios 3204) 3x EVGA GTX780Ti's SC Editions 32GB (4x8GB) G-Skill TridentX 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 256GB OCZ Vertex 4's (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda 7200.14 64MB Cache Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer Corsair H105 (Push/Pull) 
OSMonitorPowerCase
Win7 Pro 64Bit & Win10 Pro 64Bit Asus ROG Swift (2560x1440 @144hz) Corsair AX1200 + Corsair RED sleeved cables Coolermaster Cosmos II Ultra 
  hide details  
Reply
 
X79 Build
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6950X @ 4.0Ghz Asus Rampage V Extreme [Bios:3101] 2x EVGA GeForce Titan X SC Editions in SLI 32GB (4×8) Corsair Dominator Platinums (3000Mhz) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 950 Pro 512GB M.2 Nvme 2x 256GB Vertex 4 SSD (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda [Storage] Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H105 (Push/Pull) Windows 10 Pro x64 2x 27" Asus PG278Q ROG Swift 144hz  Corsair AX1500i Digital ATX 80 Plus Titanium 
CaseAudio
Lian Li PC-O8WX ATX Cube Case Logitech Z906 5.1 Surround 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K (C2) @ (4.6Ghz) Asus Rampage IV Extreme X79 (Bios 3204) 3x EVGA GTX780Ti's SC Editions 32GB (4x8GB) G-Skill TridentX 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 256GB OCZ Vertex 4's (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda 7200.14 64MB Cache Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer Corsair H105 (Push/Pull) 
OSMonitorPowerCase
Win7 Pro 64Bit & Win10 Pro 64Bit Asus ROG Swift (2560x1440 @144hz) Corsair AX1200 + Corsair RED sleeved cables Coolermaster Cosmos II Ultra 
  hide details  
Reply
post #8 of 17
Quote:
Originally Posted by Ronhill View Post
i can remove 4 pin speaker connector,it is no problem at all...but i was worried is that some"bad sign"...so u think it isn't?hmm...
Hard to say.. Usually if a mobo sounds the speaker something is wrong, but you won't boot.. In a few rare cases of my own, the speaker was bad and grounded itself out causing a pulsing noise... In one case the mobo had a bad output and everything else ran fine..
ConstantUpgrade
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
E8400 MSI P35 Patinum Combo Ballistix DDR2 @1000Mhz-4Gb WD-320Gb/16mb SATA 
Optical DriveOSKeyboardPower
Pioneer DVD/RW Windows7_64/Vista Ult._64 BTC lappy style Zalman 600w modular 
MouseMouse Pad
Razer DiamondBack AllSop 
  hide details  
Reply
ConstantUpgrade
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
E8400 MSI P35 Patinum Combo Ballistix DDR2 @1000Mhz-4Gb WD-320Gb/16mb SATA 
Optical DriveOSKeyboardPower
Pioneer DVD/RW Windows7_64/Vista Ult._64 BTC lappy style Zalman 600w modular 
MouseMouse Pad
Razer DiamondBack AllSop 
  hide details  
Reply
post #9 of 17
Does it sound like something coming from a speaker, or a high-frequency signal sound? If it's the latter, try going to stock (i get a high-pitched sound when i OC and use front USB ports).
post #10 of 17
It may be a whining cap or something. Put your ear real close to the PC when it's running (not near fans though!) and try to isolate where the noise is coming from. If it's a capacitor, try placing your finger on it gently. If the noise stops, or quietens, you have a noisy cap
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 @ 3.1GHz ASus P5K-E XFX HD5750 2x2GB Team Elite PC6400 + 2x2GB G.Skill Pi Series. 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
500GB 7200.10 + 160gb WD Windows Vista x64 SP1 Dell SP23" something W. Saitek USB 
PowerCaseMouseMouse Pad
750W Something or other. Beige ATX Mid Case Belkin GLOWY Optical None 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 @ 3.1GHz ASus P5K-E XFX HD5750 2x2GB Team Elite PC6400 + 2x2GB G.Skill Pi Series. 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
500GB 7200.10 + 160gb WD Windows Vista x64 SP1 Dell SP23" something W. Saitek USB 
PowerCaseMouseMouse Pad
750W Something or other. Beige ATX Mid Case Belkin GLOWY Optical None 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › A problem