Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Help, new rig seems not to be showing up
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help, new rig seems not to be showing up - Page 7

post #61 of 83
scrap the motherBord its giving you more trouble than its worth..
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k z 170 pro gameing GTX980 16 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung ssd  SUPER WRITE MASTER. Cooler Master Hyper 212 Evo win10 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VW 199D g510 G7.. BitFenix Merc Beta Mid ATX Case 
MouseAudio
logitech m185 onbord. 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k z 170 pro gameing GTX980 16 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
samsung ssd  SUPER WRITE MASTER. Cooler Master Hyper 212 Evo win10 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VW 199D g510 G7.. BitFenix Merc Beta Mid ATX Case 
MouseAudio
logitech m185 onbord. 
  hide details  
Reply
post #62 of 83
Quote:
Originally Posted by Orbis_Non_Sufficit View Post
well, i jsut came back on it, and no when i put in the Celeron D, it doesnt POSt at all!

but beofre that when it was working, i did went to the BIOS and load up the setting defaults and saved.

now the Celeron D doesnt work at all. now im getting the nagging of short circuiting it, both CPUs.

this si very very strange to me! what could be the problem on this one?

does it sound familiar.
ok both cpu's dont work now? hmmm well, then i guess it isnt the cpu- must be either something with the motherboard or power supply.
HP pazillion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opteron 165 @2.5Ghz (278x9) -- 1.375v asus a8n-e GIGABYTE HD3850 512MB 780/880 2 x 1GB OCZ Platinum DDR400 2.5-3-2-8 @228Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 80GB 7200.10's in RAID 0; 1 320GB 7200.10 memorex DVD+-DL Win7 x64 and Vista x64 samsung 906BW 19in. WS 
Power
coolerMaster 450W 
  hide details  
Reply
HP pazillion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opteron 165 @2.5Ghz (278x9) -- 1.375v asus a8n-e GIGABYTE HD3850 512MB 780/880 2 x 1GB OCZ Platinum DDR400 2.5-3-2-8 @228Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 80GB 7200.10's in RAID 0; 1 320GB 7200.10 memorex DVD+-DL Win7 x64 and Vista x64 samsung 906BW 19in. WS 
Power
coolerMaster 450W 
  hide details  
Reply
post #63 of 83
Thread Starter 
the motherboard works fine and the power supply as well. they both power up well.

strange isnt it? cant tell why, what do u think?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6600 Asus P5B Deluxe/ WIFI Edition MSI NX8800GTS T2D512E 4GB DDR2-6400 800Mhz Crucial Ballsitix RAM 
Hard DriveOSPowerCase
500GB 7900rpm Seagate Microsoft Windows XP SP2/3 Seasonic M12 600W Antec SLK1650 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6600 Asus P5B Deluxe/ WIFI Edition MSI NX8800GTS T2D512E 4GB DDR2-6400 800Mhz Crucial Ballsitix RAM 
Hard DriveOSPowerCase
500GB 7900rpm Seagate Microsoft Windows XP SP2/3 Seasonic M12 600W Antec SLK1650 
  hide details  
Reply
post #64 of 83
Quote:
Originally Posted by Orbis_Non_Sufficit View Post
the motherboard works fine and the power supply as well. they both power up well.

strange isnt it? cant tell why, what do u think?
just cause they power up does not mean there isnt something wrong with one of them somewhere- could be a connection somewhere is f'd up. all that i can suggest is to keep doing what you are doing but more thoroughly - test every single component until you find the culprit- do you have another motherboard and power supply? if you do test both cpus with a different motherboard and if you can -- just to be sure another psu.
HP pazillion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opteron 165 @2.5Ghz (278x9) -- 1.375v asus a8n-e GIGABYTE HD3850 512MB 780/880 2 x 1GB OCZ Platinum DDR400 2.5-3-2-8 @228Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 80GB 7200.10's in RAID 0; 1 320GB 7200.10 memorex DVD+-DL Win7 x64 and Vista x64 samsung 906BW 19in. WS 
Power
coolerMaster 450W 
  hide details  
Reply
HP pazillion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opteron 165 @2.5Ghz (278x9) -- 1.375v asus a8n-e GIGABYTE HD3850 512MB 780/880 2 x 1GB OCZ Platinum DDR400 2.5-3-2-8 @228Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 80GB 7200.10's in RAID 0; 1 320GB 7200.10 memorex DVD+-DL Win7 x64 and Vista x64 samsung 906BW 19in. WS 
Power
coolerMaster 450W 
  hide details  
Reply
post #65 of 83
A friend of mine just had a similar problem with his computer, turns out the HDD was on the fritz. Replaced it and he's good to go. Test everything, as superon said.
R'lyeh
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 (4.03GHz) Gigabyte EP45-UD3P EVGA GTX285 4GB (2x2) Corsair Dominator (5-5-5-15, 2.1v) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
300GB WD VelociRaptor, 320GB WD Caviar 7200 Lite-On 20X DVD+R Ubuntu 10.04 x64 / Vista Home Premium x64 Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic P/S2 Corsair HX750W Lian-Li V2000 Logitech G3 
  hide details  
Reply
R'lyeh
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 (4.03GHz) Gigabyte EP45-UD3P EVGA GTX285 4GB (2x2) Corsair Dominator (5-5-5-15, 2.1v) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
300GB WD VelociRaptor, 320GB WD Caviar 7200 Lite-On 20X DVD+R Ubuntu 10.04 x64 / Vista Home Premium x64 Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic P/S2 Corsair HX750W Lian-Li V2000 Logitech G3 
  hide details  
Reply
post #66 of 83
Thread Starter 
well, i even dc the HDD many times over the tests, and just reasonable responses. so in pother words, its nto the hard drive for sure.

anything?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6600 Asus P5B Deluxe/ WIFI Edition MSI NX8800GTS T2D512E 4GB DDR2-6400 800Mhz Crucial Ballsitix RAM 
Hard DriveOSPowerCase
500GB 7900rpm Seagate Microsoft Windows XP SP2/3 Seasonic M12 600W Antec SLK1650 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6600 Asus P5B Deluxe/ WIFI Edition MSI NX8800GTS T2D512E 4GB DDR2-6400 800Mhz Crucial Ballsitix RAM 
Hard DriveOSPowerCase
500GB 7900rpm Seagate Microsoft Windows XP SP2/3 Seasonic M12 600W Antec SLK1650 
  hide details  
Reply
post #67 of 83
Thread Starter 
okay, im gonna do it all again, by taking everything out, and then put it back again. cause thats what made it work in the first place.

if that works, i will repeat that technique but with the Core 2.

any other advice may i ask?

or why this may have had happen?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6600 Asus P5B Deluxe/ WIFI Edition MSI NX8800GTS T2D512E 4GB DDR2-6400 800Mhz Crucial Ballsitix RAM 
Hard DriveOSPowerCase
500GB 7900rpm Seagate Microsoft Windows XP SP2/3 Seasonic M12 600W Antec SLK1650 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6600 Asus P5B Deluxe/ WIFI Edition MSI NX8800GTS T2D512E 4GB DDR2-6400 800Mhz Crucial Ballsitix RAM 
Hard DriveOSPowerCase
500GB 7900rpm Seagate Microsoft Windows XP SP2/3 Seasonic M12 600W Antec SLK1650 
  hide details  
Reply
post #68 of 83
Thread Starter 
okay everyone. i am gobsmacked!

now nothing at all works on it, now ive really done it. i really dont know what is going o here, and please dont think i am making all this up, beucae im not and htat is what exactly is happening to me right now.

my dream rig for sooo many months has been crushed and smashed all over.

i even asked a friend about it, and he came up with the reason of 'voltage' that my motherboard doesnt like the voltage of my CPU. i dont quite believe it, but im not going to say anything now.

what do you think?

i really donty know what i have to do, it was working beofreas i mentioned and was soo ahppy, but it didnt with the Core 2, and now when i come back to placing hte Celeron D for a couple of times, it doesnt want to get off Standby mode on the monitor, POST i assume might be the correct term?

and no speaker BEEPs either now.

does anyone know what could be the problem now may i ask?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6600 Asus P5B Deluxe/ WIFI Edition MSI NX8800GTS T2D512E 4GB DDR2-6400 800Mhz Crucial Ballsitix RAM 
Hard DriveOSPowerCase
500GB 7900rpm Seagate Microsoft Windows XP SP2/3 Seasonic M12 600W Antec SLK1650 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6600 Asus P5B Deluxe/ WIFI Edition MSI NX8800GTS T2D512E 4GB DDR2-6400 800Mhz Crucial Ballsitix RAM 
Hard DriveOSPowerCase
500GB 7900rpm Seagate Microsoft Windows XP SP2/3 Seasonic M12 600W Antec SLK1650 
  hide details  
Reply
post #69 of 83
ask your friends if you can test your components with theirs (if they have extras)-- like test your cpus with another motherboard to determine if yours is indeed faulty. but before you do all of that I'd definitely go over the obvious things-- check each connection --from the wall -- through the psu -- from the psu to the motherboard--- make sure power switch is connected correctly-- RAM seated properly -- and i hope through all of this youve been using an anti-static wrist thingy or some method of keeping yourself grounded. and then -- man, if all else fails take the motherboard and core2 duo somewhere to get tested.
HP pazillion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opteron 165 @2.5Ghz (278x9) -- 1.375v asus a8n-e GIGABYTE HD3850 512MB 780/880 2 x 1GB OCZ Platinum DDR400 2.5-3-2-8 @228Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 80GB 7200.10's in RAID 0; 1 320GB 7200.10 memorex DVD+-DL Win7 x64 and Vista x64 samsung 906BW 19in. WS 
Power
coolerMaster 450W 
  hide details  
Reply
HP pazillion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opteron 165 @2.5Ghz (278x9) -- 1.375v asus a8n-e GIGABYTE HD3850 512MB 780/880 2 x 1GB OCZ Platinum DDR400 2.5-3-2-8 @228Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 80GB 7200.10's in RAID 0; 1 320GB 7200.10 memorex DVD+-DL Win7 x64 and Vista x64 samsung 906BW 19in. WS 
Power
coolerMaster 450W 
  hide details  
Reply
post #70 of 83
Thread Starter 
ive only been touching the innner frame of the computer case for now.

definately do that, already given my Celeron D for testing out.

i'll go through everything.

also, on the ThermalTake Extreme Spirit-II, i used diffferent washers than the ones that came with it, cause i kinda lost them, now im using ones that a slightly and alot thicker than the original ones.

could that do any effect?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6600 Asus P5B Deluxe/ WIFI Edition MSI NX8800GTS T2D512E 4GB DDR2-6400 800Mhz Crucial Ballsitix RAM 
Hard DriveOSPowerCase
500GB 7900rpm Seagate Microsoft Windows XP SP2/3 Seasonic M12 600W Antec SLK1650 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 Duo E6600 Asus P5B Deluxe/ WIFI Edition MSI NX8800GTS T2D512E 4GB DDR2-6400 800Mhz Crucial Ballsitix RAM 
Hard DriveOSPowerCase
500GB 7900rpm Seagate Microsoft Windows XP SP2/3 Seasonic M12 600W Antec SLK1650 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Help, new rig seems not to be showing up