Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › X-Fi goes funky with high OC
New Posts  All Forums:Forum Nav:

X-Fi goes funky with high OC

post #1 of 4
Thread Starter 
I thought i'd kill some time and see high i can get my E6300 as i had only bothered to go to 3.2GHz before.

When i got to 3.4GHz my X-Fi was recognised as new hardware on startup and i had no sound, this was the same at 3.5GHz, it is now working fine again back at 1.86GHz

My other PCI device (Wireless netword card) was working fine.

any ideas why the xfi doesn't want me to be highly OC'd?
TudjBox.
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k Asus P8Z68V Gen3 PRO Sapphire Radeon HD7970 Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex II Samsung F3 1TB Sony DVD-RW Thermalright Silver Arrow 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 x64 iiyama ProLite 24" 16:9 Filco Ninja Majestouch-2 Corsair HX620 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec P182 G5 SteelSeries Cambridge Audio DAC Magic 
  hide details  
Reply
TudjBox.
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k Asus P8Z68V Gen3 PRO Sapphire Radeon HD7970 Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex II Samsung F3 1TB Sony DVD-RW Thermalright Silver Arrow 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 x64 iiyama ProLite 24" 16:9 Filco Ninja Majestouch-2 Corsair HX620 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec P182 G5 SteelSeries Cambridge Audio DAC Magic 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Update the bios. That fixed those issues.

Refer to this
Revival
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6600K 4.7GHz Gigabyte Z170XP-SLI Gigabyte G1 GTX 970 Corsair Vengence LPX 3200MHz 2x8GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Evo 850 500GB Samsung F1 Spinpoint 1TB Samsung DVD-RW Corsaid H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Lg 22" Logitech G11 SuperFlower Leadex Platinum 750W 
CaseMouseMouse PadAudio
Fractal Define R5 Midi Steelseries Rival 300 Black Steelseries QcK X-Fi XtremeMusic 
Other
Logitech G27 
  hide details  
Reply
Revival
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6600K 4.7GHz Gigabyte Z170XP-SLI Gigabyte G1 GTX 970 Corsair Vengence LPX 3200MHz 2x8GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Evo 850 500GB Samsung F1 Spinpoint 1TB Samsung DVD-RW Corsaid H110i GT 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Lg 22" Logitech G11 SuperFlower Leadex Platinum 750W 
CaseMouseMouse PadAudio
Fractal Define R5 Midi Steelseries Rival 300 Black Steelseries QcK X-Fi XtremeMusic 
Other
Logitech G27 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
May seem like an obvious thing, but did you lock your PCI bus speed?

Also, it could just be that you're reaching a speed where things start to get out of sync with each other.
post #4 of 4
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by The Fury View Post
Update the bios. That fixed those issues.

Refer to this
Thanks

Quote:
Originally Posted by laboitenoire View Post
May seem like an obvious thing, but did you lock your PCI bus speed?

Also, it could just be that you're reaching a speed where things start to get out of sync with each other.
DS4 locks it automatically
TudjBox.
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k Asus P8Z68V Gen3 PRO Sapphire Radeon HD7970 Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex II Samsung F3 1TB Sony DVD-RW Thermalright Silver Arrow 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 x64 iiyama ProLite 24" 16:9 Filco Ninja Majestouch-2 Corsair HX620 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec P182 G5 SteelSeries Cambridge Audio DAC Magic 
  hide details  
Reply
TudjBox.
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k Asus P8Z68V Gen3 PRO Sapphire Radeon HD7970 Corsair Vengeance 1866 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex II Samsung F3 1TB Sony DVD-RW Thermalright Silver Arrow 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 x64 iiyama ProLite 24" 16:9 Filco Ninja Majestouch-2 Corsair HX620 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec P182 G5 SteelSeries Cambridge Audio DAC Magic 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › X-Fi goes funky with high OC