Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Low Signal on Wireless
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Low Signal on Wireless

post #1 of 6
Thread Starter 
I've got a bit of a wierd problem with wireless.

I've got two laptops (both Fujitsu-Siemens S6120) with Intel Pro/Wireless 2100 3B adapters. Both have the same drivers installed for the Wireless adapter.

The problem is that one of the laptops reports the wireless signal as low while the other reports it as being strong. It doesn't matter where the first laptop is, as it always reports the signal as low even if its less than 1m away from the wireless router.

So I was wondering if you have any ideas why two laptops would report the signal differently?
ASRock X99 ITX
(6 items)
 
Hyper-V NAS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 5820k ASRock X99E-ITX/ac KFA2 GeForce GTX 980Ti Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 PC4-24000C15 
Hard DriveCase
Samsung 850 EVO 1TB cooler master 915f 
  hide details  
Reply
ASRock X99 ITX
(6 items)
 
Hyper-V NAS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 5820k ASRock X99E-ITX/ac KFA2 GeForce GTX 980Ti Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 PC4-24000C15 
Hard DriveCase
Samsung 850 EVO 1TB cooler master 915f 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
You can turn off one of the laptops.To see if is any difference.And you know if is the adapter or the signal.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6850 SLA,G0,@3.7 P5N32 SLi/680iSB=Jing ting/nb=spirit II[1203]bios] MSI 470 GTX[order on his way] 4 gig ocz Reapers pc 8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 WD 250gig 16mb/raid 0\1 WD640 AALS 32MB win xp pro sp3/Windows 7 Beta LCD,22"=Samsung 2MS,226BW,52"samsung LN5A550 Thermaltake xaser 
PowerCaseMouseMouse Pad
oczgamexstream700 wtt x blade/modded Razor deathadder thermaltake gamer pad/led 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6850 SLA,G0,@3.7 P5N32 SLi/680iSB=Jing ting/nb=spirit II[1203]bios] MSI 470 GTX[order on his way] 4 gig ocz Reapers pc 8500 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
2 WD 250gig 16mb/raid 0\1 WD640 AALS 32MB win xp pro sp3/Windows 7 Beta LCD,22"=Samsung 2MS,226BW,52"samsung LN5A550 Thermaltake xaser 
PowerCaseMouseMouse Pad
oczgamexstream700 wtt x blade/modded Razor deathadder thermaltake gamer pad/led 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
If it is an internal mini pci card I would suggest checking the antenna connections.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 B3 @ 3.6ghz ASUS MAXIMUS SE XFX HD5770 Gskill 2x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x seagate 500gb in raid 0 + wd geen 1.5terrabyte DVD-RW win 7 + xp samsung 712n w HP w2007 
KeyboardPowerCaseMouse
IBM type m PC Power + Cooling Silencer 610 CM storm G5 
Mouse Pad
the desk 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 B3 @ 3.6ghz ASUS MAXIMUS SE XFX HD5770 Gskill 2x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x seagate 500gb in raid 0 + wd geen 1.5terrabyte DVD-RW win 7 + xp samsung 712n w HP w2007 
KeyboardPowerCaseMouse
IBM type m PC Power + Cooling Silencer 610 CM storm G5 
Mouse Pad
the desk 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by alexisd View Post
You can turn off one of the laptops.To see if is any difference.And you know if is the adapter or the signal.
I can have both laptops next to each other and they report the signal differently so I think it might be the adapter.


The strange thing is that someone at work has told me that he has the same problem with his S6120 laptops (one reporting at very strong and the other as very weak).
ASRock X99 ITX
(6 items)
 
Hyper-V NAS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 5820k ASRock X99E-ITX/ac KFA2 GeForce GTX 980Ti Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 PC4-24000C15 
Hard DriveCase
Samsung 850 EVO 1TB cooler master 915f 
  hide details  
Reply
ASRock X99 ITX
(6 items)
 
Hyper-V NAS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 5820k ASRock X99E-ITX/ac KFA2 GeForce GTX 980Ti Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 PC4-24000C15 
Hard DriveCase
Samsung 850 EVO 1TB cooler master 915f 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
lol how do two people both have two of the same laptop? ahaha.

Ok anyways...it could just be the adapter is messed up. Or, there could be a setting which limits the signal...*shrugs*.

what kind of router? If it's a wrt54GS or similar, you may be able to flash it to DD-WRT, and get some extra tweaking options....
Desktop
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8120 Gigabyte XA990-UD3 Gigabyte GTX670 Windforce III G. Skill RipJaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 Western Digital Blue LG Dual Layer Sata Antec Kuhler 920 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Dell 2007wfp 20.1" Logitech G710+ Corsair Professional HX650 
CaseMouseMouse Pad
Coolermaster Silencio Steelseries Sensei [RAW] Func F10.s 
  hide details  
Reply
Desktop
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8120 Gigabyte XA990-UD3 Gigabyte GTX670 Windforce III G. Skill RipJaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 Western Digital Blue LG Dual Layer Sata Antec Kuhler 920 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Dell 2007wfp 20.1" Logitech G710+ Corsair Professional HX650 
CaseMouseMouse Pad
Coolermaster Silencio Steelseries Sensei [RAW] Func F10.s 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Sideburns View Post
lol how do two people both have two of the same laptop? ahaha.

what kind of router? If it's a wrt54GS or similar, you may be able to flash it to DD-WRT, and get some extra tweaking options....
You don't want to know why we have 2 of them

The router is a Belkin Wireless 54g Router (F5D7320UK4)
ASRock X99 ITX
(6 items)
 
Hyper-V NAS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 5820k ASRock X99E-ITX/ac KFA2 GeForce GTX 980Ti Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 PC4-24000C15 
Hard DriveCase
Samsung 850 EVO 1TB cooler master 915f 
  hide details  
Reply
ASRock X99 ITX
(6 items)
 
Hyper-V NAS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 5820k ASRock X99E-ITX/ac KFA2 GeForce GTX 980Ti Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 PC4-24000C15 
Hard DriveCase
Samsung 850 EVO 1TB cooler master 915f 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Networking & Security
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Low Signal on Wireless