Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › help me OC my new system, please
New Posts  All Forums:Forum Nav:

help me OC my new system, please - Page 2

post #11 of 18
Quote:
Originally Posted by evilbobvu View Post
do you think that my psu is not providing enough power to all the components?
It's a possibility. 18amps is pushen it in my opinion. Do you have a buddy that has a different psu you could test with?
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
post #12 of 18
great guide! i used it and got a blue screen the first time, then went and increased my voltages a little and its up now running at 2.9. i'm going to run orthos for a bit and see if it is stable or not.
Bravo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 955 @ 3.6 Asus M479T 4870 1GB 8 GB DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
160 GB Win 7 Antec 750w Antec 300 
  hide details  
Reply
Bravo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 955 @ 3.6 Asus M479T 4870 1GB 8 GB DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
160 GB Win 7 Antec 750w Antec 300 
  hide details  
Reply
post #13 of 18
Quote:
Originally Posted by stanrc View Post
great guide! i used it and got a blue screen the first time, then went and increased my voltages a little and its up now running at 2.9. i'm going to run orthos for a bit and see if it is stable or not.
Oh yeah stan hows your new system? What voltage is that 3600+ running at?
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 620 Asus M4A785-M Asus 5770 G.Skill 8GB DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorPower
WD3200AAJS Windows 7 Pro Acer AL2216W, Samsung P2770 Corsair 550VX 
Case
Tagan Black Pearl 
  hide details  
Reply
post #14 of 18
i got blue screens on start up unti li upped it to 1.475, but even then i got the occasional BSOD after running a few minutes and then i pushed it to 1.5 and it ran on orthos for 6 hours stable last night. its running at 2.9 right now.
Bravo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 955 @ 3.6 Asus M479T 4870 1GB 8 GB DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
160 GB Win 7 Antec 750w Antec 300 
  hide details  
Reply
Bravo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 955 @ 3.6 Asus M479T 4870 1GB 8 GB DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
160 GB Win 7 Antec 750w Antec 300 
  hide details  
Reply
post #15 of 18
Quote:
Originally Posted by evilbobvu View Post
do you think that my psu is not providing enough power to all the components?
When a PS is pushed to it's hear max thresh hold its less efficent. That in itself is why you may be having issues.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
post #16 of 18
so it seems to to be running smooth and stable now at 1.5, is that too high a voltage or is that ok?
Bravo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 955 @ 3.6 Asus M479T 4870 1GB 8 GB DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
160 GB Win 7 Antec 750w Antec 300 
  hide details  
Reply
Bravo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 955 @ 3.6 Asus M479T 4870 1GB 8 GB DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
160 GB Win 7 Antec 750w Antec 300 
  hide details  
Reply
post #17 of 18
The voltage setting and the actual amount that is applied are two different things. Its likely actuall at the 1.45-1.47v range. Anyway, it the full load temps are good your good to go
Example; on my SLI-DR, even though it's set @ 1.450v the actual vcore is 1.408v
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 965 ASUS M4A79 Deluxe 9800GTx2 2x2G OCZ Reapers 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500G WD Black LiteOn CD/DVD R/W Win7 64 22'' ws Acer AL2223W 
KeyboardPowerMouse
MS KU462 Natural SS DA750 MS 5 button 
  hide details  
Reply
post #18 of 18
ok i see, i will check on the actual temps though cpuz later but my load temps are around 50 when runing orthos and idle are around 20 or so
Bravo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 955 @ 3.6 Asus M479T 4870 1GB 8 GB DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
160 GB Win 7 Antec 750w Antec 300 
  hide details  
Reply
Bravo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 955 @ 3.6 Asus M479T 4870 1GB 8 GB DDR3 
Hard DriveOSPowerCase
160 GB Win 7 Antec 750w Antec 300 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › help me OC my new system, please