Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Uh Ohh.. Not Good
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Uh Ohh.. Not Good - Page 2

post #11 of 35
If the Heat sink and fan is not mounted properly or came loose, it can heat up before windows can load. If you can get into the bios quick enough, there should be a hardware monitoring tab that will tell you your CPU temps.
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6850K ASUS X99-AII eVGA GTX 1060 32Gb Team Vulcan DDR4 3000 Cas 15 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO NVME Crucial M500 Seagate HDD Samsung F3 
CoolingOSMonitorKeyboard
H100i Windows 10 Pro 64 Samsung KU6300 40" Corsair K70 Vengeance 
PowerCaseMouse
Seasonic Gold 750W Phantek Enthoo Pro M Logitech G9X 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6850K ASUS X99-AII eVGA GTX 1060 32Gb Team Vulcan DDR4 3000 Cas 15 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO NVME Crucial M500 Seagate HDD Samsung F3 
CoolingOSMonitorKeyboard
H100i Windows 10 Pro 64 Samsung KU6300 40" Corsair K70 Vengeance 
PowerCaseMouse
Seasonic Gold 750W Phantek Enthoo Pro M Logitech G9X 
  hide details  
Reply
post #12 of 35
I had the same problem when I put together my rig. It would Post then freeze and or turn off. I tried everything I could think of. Found out it all came down to thermal paste. I didn't have enough. I applied a tad more and haven't had a problem since. So try it!
In Progress
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
QX9650 @ 3.6 1.34vcore EVGA 780i FTW EVGA GTX 280 691/1458/1215 G.Skill DDR2 720 8GB 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel G2 M-25 80G Blu-ray/DVD/CD burner Windows 7 HP x64 Dell 2707WFP 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula ANTEC 1000W 80+ series Antec 1200 Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
In Progress
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
QX9650 @ 3.6 1.34vcore EVGA 780i FTW EVGA GTX 280 691/1458/1215 G.Skill DDR2 720 8GB 5-5-5-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel G2 M-25 80G Blu-ray/DVD/CD burner Windows 7 HP x64 Dell 2707WFP 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Tarantula ANTEC 1000W 80+ series Antec 1200 Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
post #13 of 35
well the PSU only goes in one way...lol...so it ain't that...

my guess is ram. The only major problems I have ever had that I couldnt' figure out straight away were ram. and in this case, it sounds like that's what it is...but I can't be 100% sure.

My bet would be to take it apart AGAIN...lol. Then put it together, and be very careful this time. Computers like being disassembled when they don't work...(not when they do work, ironically)

Also, make sure that you reset your CMOS.
Desktop
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8120 Gigabyte XA990-UD3 Gigabyte GTX670 Windforce III G. Skill RipJaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 Western Digital Blue LG Dual Layer Sata Antec Kuhler 920 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Dell 2007wfp 20.1" Logitech G710+ Corsair Professional HX650 
CaseMouseMouse Pad
Coolermaster Silencio Steelseries Sensei [RAW] Func F10.s 
  hide details  
Reply
Desktop
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX 8120 Gigabyte XA990-UD3 Gigabyte GTX670 Windforce III G. Skill RipJaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 Western Digital Blue LG Dual Layer Sata Antec Kuhler 920 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8 Dell 2007wfp 20.1" Logitech G710+ Corsair Professional HX650 
CaseMouseMouse Pad
Coolermaster Silencio Steelseries Sensei [RAW] Func F10.s 
  hide details  
Reply
post #14 of 35
The direction you have your PSU will NOT affect it..don't worry

Well, I would check your rails on your PSU. It is either your PSU or your RAM.

If you have a spare of either, narrowing the issue. Maybe try using the ram on a different machine or a friend's rig.
mini ITX
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-2500K @ 3.8GHz ASRock Z77E-ITX XFX Radeon HD 6950 2GB Kingston Hyper X 1600 RAM (2X4GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 830 128GB Western Digital WD2000KS 2TB Antec Kuhler 620 3X Xigmatek 120mm (UV), 1X Xigmatek 140mm (UV) 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Ultimate x64 Apple 23" Cinema Display HD (1) Apple 23" Cinema Display HD (2) Dell Black Kid 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic SS-660XP2 660W Cubitek Mini Tank Razer Imperator 2012 Klipsch Promedia 5.1 w/ Pioneer VSX-520 receive... 
  hide details  
Reply
mini ITX
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-2500K @ 3.8GHz ASRock Z77E-ITX XFX Radeon HD 6950 2GB Kingston Hyper X 1600 RAM (2X4GB) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 830 128GB Western Digital WD2000KS 2TB Antec Kuhler 620 3X Xigmatek 120mm (UV), 1X Xigmatek 140mm (UV) 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Ultimate x64 Apple 23" Cinema Display HD (1) Apple 23" Cinema Display HD (2) Dell Black Kid 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic SS-660XP2 660W Cubitek Mini Tank Razer Imperator 2012 Klipsch Promedia 5.1 w/ Pioneer VSX-520 receive... 
  hide details  
Reply
post #15 of 35
Thread Starter 
well, i did put the fan on upside down (having done all this about 3am last night.) And it definitely got further in the boot process when I fixed that, so I'm thinking it's the CPU. When I took the CPU off last night, There was no paste under the fan, but there was some kind of paste or something under the CPU where it meets the Mobo..

maybe something with that?

Edit: It gets further in the boot process now than it did before. Atleast now it gets past the diagnostic screen, but it either will freeze up or restart itself. Weird behavior.
Ender
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 TPOWER X79 GeForce GTX 570 Corsair 16GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial M4 128GB SSD Antec Kuhler 620 Win 7 Seasonic M12 600w 
  hide details  
Reply
Ender
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 TPOWER X79 GeForce GTX 570 Corsair 16GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial M4 128GB SSD Antec Kuhler 620 Win 7 Seasonic M12 600w 
  hide details  
Reply
post #16 of 35
Hold on there is paste between the cpu and mobo??
New Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 3.6GHz Gigabyte GA-EX58-UD3R PowerCooler HD4890 1GB 6GB Corsair DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.5TB Philips DVD-RW (Liteon rebrandeL) Windows 7 x64 Ultimate 24" Dell 2407 WFP 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Natural Ergonomic 4000 Corsair HX620W Antec Twelve Hundred Logitech G7 
Mouse Pad
Large Steelpad 
  hide details  
Reply
New Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 3.6GHz Gigabyte GA-EX58-UD3R PowerCooler HD4890 1GB 6GB Corsair DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.5TB Philips DVD-RW (Liteon rebrandeL) Windows 7 x64 Ultimate 24" Dell 2407 WFP 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Natural Ergonomic 4000 Corsair HX620W Antec Twelve Hundred Logitech G7 
Mouse Pad
Large Steelpad 
  hide details  
Reply
post #17 of 35
Quote:
Originally Posted by archangelabove View Post
You think a heat issue would come into play that quickly? We're talking seconds after boot, although, it does sound like that could explain it, seeing as how if I leave it powered down for a while and then power it back up, it will get pretty far into the boot.

It's possible I put the fan on upside down, I'll have to check.
No, if the heatsink is properly mounted it wouldn't do that.
You can try grounding yourself, and then touching the heatsink while its on to see how hot its actually getting.
New Rig 2/14/08
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6400 GIGABYTE GA-P35-DS3L Radeon HD3850 512mb 2x1gig G.Skill 6400 
Hard DriveMonitorPower
WD 160gig Acer 22" Ws Sunbeam 550w 
  hide details  
Reply
New Rig 2/14/08
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6400 GIGABYTE GA-P35-DS3L Radeon HD3850 512mb 2x1gig G.Skill 6400 
Hard DriveMonitorPower
WD 160gig Acer 22" Ws Sunbeam 550w 
  hide details  
Reply
post #18 of 35
Thread Starter 
not paste really, its like a very very small amount of almost lik.. putty kind of.. little bit of it. white stuff, with the consistency of putty.

Edit: I checked the heat of the processor and heatsink, and I have the side of the rig open, and theres like no heat at all. I'm in my basement which is 68 degrees, so pretty chilly. I've tried pulling one of the RAM out, and moving the one ram between the 2 slots. I tried the other RAM the same way.. nothing is changing.

Can't figure this out. You don't think a faulty hard drive could be affecting it?
Ender
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 TPOWER X79 GeForce GTX 570 Corsair 16GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial M4 128GB SSD Antec Kuhler 620 Win 7 Seasonic M12 600w 
  hide details  
Reply
Ender
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 TPOWER X79 GeForce GTX 570 Corsair 16GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial M4 128GB SSD Antec Kuhler 620 Win 7 Seasonic M12 600w 
  hide details  
Reply
post #19 of 35
Quote:
Originally Posted by archangelabove View Post
well, i did put the fan on upside down (having done all this about 3am last night.) And it definitely got further in the boot process when I fixed that, so I'm thinking it's the CPU. When I took the CPU off last night, There was no paste under the fan, but there was some kind of paste or something under the CPU where it meets the Mobo..

maybe something with that?

Edit: It gets further in the boot process now than it did before. Atleast now it gets past the diagnostic screen, but it either will freeze up or restart itself. Weird behavior.
Woah woah woah...NO thermal paste should be on the mobo at all.
That can short it, as the paste is electrically conductive in most cases.
New Rig 2/14/08
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6400 GIGABYTE GA-P35-DS3L Radeon HD3850 512mb 2x1gig G.Skill 6400 
Hard DriveMonitorPower
WD 160gig Acer 22" Ws Sunbeam 550w 
  hide details  
Reply
New Rig 2/14/08
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
e6400 GIGABYTE GA-P35-DS3L Radeon HD3850 512mb 2x1gig G.Skill 6400 
Hard DriveMonitorPower
WD 160gig Acer 22" Ws Sunbeam 550w 
  hide details  
Reply
post #20 of 35
There's a remote possibility that you damaged the fan on your HSF by vacuuming it.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E6600 (LL629A) DFI BLOOD IRON P35-T2RL Diamond HD3870 GSkill ( 2x1G) DDR2-800 HZ's 
OSMonitorKeyboardCase
Windows XP Home (OEM) Sceptre 22" + Sceptre 20" Logitech G15 XG VIPER ( hey, it was free.) 
Mouse
LOGITECH MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E6600 (LL629A) DFI BLOOD IRON P35-T2RL Diamond HD3870 GSkill ( 2x1G) DDR2-800 HZ's 
OSMonitorKeyboardCase
Windows XP Home (OEM) Sceptre 22" + Sceptre 20" Logitech G15 XG VIPER ( hey, it was free.) 
Mouse
LOGITECH MX518 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Uh Ohh.. Not Good