Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SATA and IDE question
New Posts  All Forums:Forum Nav:

SATA and IDE question - Page 3

post #21 of 27
Quote:
Originally Posted by CravinR1 View Post
raid drivers are not needed when running a single sata drive
grunion already covered that in Post 15.
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
post #22 of 27
Thread Starter 
Thankyou very much guys. you've all been a big help.

Ill let ya's know how it all go's tomorrow when I get the drive in the mail

Unl33t
Blue Steal
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700K Skylake 4Ghz Gigabyte GA-Z170X Gaming 3  Gigabyte GeForce GTX 1080 G1 Gaming, 8GB 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Black C15 3000Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
250GB Samsung EVO 850 (SSD) WD 4TB 5,900rpm Corsair Hydro H75 (p/p) Windows 10 PRO 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer Predator XB1 28" 4K UHD G-Sync Logitech G910 Mechanical EVGA SuperNOVA 750W G2 80+ Gold Modular NZXT S340 (Black/Blue) + 2x 140mm NZXT Case Fans 
MouseMouse Pad
Logitech G502 Gigabyte 
  hide details  
Reply
Blue Steal
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700K Skylake 4Ghz Gigabyte GA-Z170X Gaming 3  Gigabyte GeForce GTX 1080 G1 Gaming, 8GB 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Black C15 3000Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
250GB Samsung EVO 850 (SSD) WD 4TB 5,900rpm Corsair Hydro H75 (p/p) Windows 10 PRO 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer Predator XB1 28" 4K UHD G-Sync Logitech G910 Mechanical EVGA SuperNOVA 750W G2 80+ Gold Modular NZXT S340 (Black/Blue) + 2x 140mm NZXT Case Fans 
MouseMouse Pad
Logitech G502 Gigabyte 
  hide details  
Reply
post #23 of 27
You'll have no probs with IDE and SATA running alongside. I've got this setup on my system.

BTW, I found my IDE (40gb Diamondmax 8) was faster running games/3DMark than the 80gb Seagate sata drive. Now I use a Samsung SATA drive though and the others are as backup drives.
Poseidon Magma
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.3ghz MSI P45 Zilent Gigabyte GTX275 (660/1460/1200) Corsair 2x2gb 978mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F1 500gb GSA-4163B Windows 7 64bit Acer P235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Blue Corsair HX450w Gigabyte Poseidon Logitech MX518 
  hide details  
Reply
Poseidon Magma
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.3ghz MSI P45 Zilent Gigabyte GTX275 (660/1460/1200) Corsair 2x2gb 978mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F1 500gb GSA-4163B Windows 7 64bit Acer P235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse Blue Corsair HX450w Gigabyte Poseidon Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #24 of 27
Quote:
Originally Posted by CravinR1 View Post
raid drivers are not needed when running a single sata drive
with XP SP1 you need to hit F6 at setup to install SATA/RAID drivers, for a SATA drive to work.
HP pazillion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opteron 165 @2.5Ghz (278x9) -- 1.375v asus a8n-e GIGABYTE HD3850 512MB 780/880 2 x 1GB OCZ Platinum DDR400 2.5-3-2-8 @228Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 80GB 7200.10's in RAID 0; 1 320GB 7200.10 memorex DVD+-DL Win7 x64 and Vista x64 samsung 906BW 19in. WS 
Power
coolerMaster 450W 
  hide details  
Reply
HP pazillion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opteron 165 @2.5Ghz (278x9) -- 1.375v asus a8n-e GIGABYTE HD3850 512MB 780/880 2 x 1GB OCZ Platinum DDR400 2.5-3-2-8 @228Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 80GB 7200.10's in RAID 0; 1 320GB 7200.10 memorex DVD+-DL Win7 x64 and Vista x64 samsung 906BW 19in. WS 
Power
coolerMaster 450W 
  hide details  
Reply
post #25 of 27
Quote:
Originally Posted by superon View Post
with XP SP1 you need to hit F6 at setup to install SATA/RAID drivers, for a SATA drive to work.
I have plain XP Pro (before any sps's) and I originally installed it on my hd's and did NOT install the raid driver cause I wasn't raiding my disks (they wre single sata hard drives and the mode in bios was ide)

That was before I bought my third 7200.10 drive and was using a pata/eide hard drive to copy my saved files to my sata drives (so used sata and ide with no probs, didn't install any raid drivers and they worked fine)
post #26 of 27
Quote:
Originally Posted by CravinR1 View Post
I have plain XP Pro (before any sps's) and I originally installed it on my hd's and did NOT install the raid driver cause I wasn't raiding my disks (they wre single sata hard drives and the mode in bios was ide)

That was before I bought my third 7200.10 drive and was using a pata/eide hard drive to copy my saved files to my sata drives (so used sata and ide with no probs, didn't install any raid drivers and they worked fine)
were you installing windows on the SATA drive? at the time that i was installing windows i had only one drive and it was SATA-
well, i may be wrong but when i installed windows i had to do the F6 thing and install sata drivers or else the windows install wouldnt take. it would get to the point where it would say windows will restart in XX seconds or hit enter to restart now -- please remove any disc ...
and then it wouldnt continue any further-- like it couldnt find the boot drive (and yes id change the boot order back to the SATA drive that i was installing on to first in the list).

but, alright you may be right...i dunno- maybe it was something else- that was back when i didnt know a whole lot about computers. so
HP pazillion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opteron 165 @2.5Ghz (278x9) -- 1.375v asus a8n-e GIGABYTE HD3850 512MB 780/880 2 x 1GB OCZ Platinum DDR400 2.5-3-2-8 @228Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 80GB 7200.10's in RAID 0; 1 320GB 7200.10 memorex DVD+-DL Win7 x64 and Vista x64 samsung 906BW 19in. WS 
Power
coolerMaster 450W 
  hide details  
Reply
HP pazillion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opteron 165 @2.5Ghz (278x9) -- 1.375v asus a8n-e GIGABYTE HD3850 512MB 780/880 2 x 1GB OCZ Platinum DDR400 2.5-3-2-8 @228Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 80GB 7200.10's in RAID 0; 1 320GB 7200.10 memorex DVD+-DL Win7 x64 and Vista x64 samsung 906BW 19in. WS 
Power
coolerMaster 450W 
  hide details  
Reply
post #27 of 27
at first i had 2 sata 7200.10 drives then i formatted and installed after i had win working i added the ide and copied stuff to my new drives
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SATA and IDE question