Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › RAID help, set it up, but got error!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

RAID help, set it up, but got error!!

post #1 of 7
Thread Starter 
hi all, well i did the raid by doing it in bios and pressing ctrl+I on startup and setup the 2 HDD's i want for RAID0,
the thing is after that my pc wont startup and restarts everytime i try go into windows.
What i dont get is that im using my Raptor as my startup drive which is not even in RAID,
im putting my 2 x 320 7200.10 HDD's in rain to store media....

any ideas whats wrong?
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 @ 3.6 , 1.45v ASUS P5B-Deluxe WiFi EVGA 8800GTS 640Mb 4 x 1Gb Patriot PC2-8500 DDR2-1066@5 5 5 9 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RaptorX 150Gb , 3 x 320Gig Seagate 7200.10 Windows xp pro SyncMaster 915n Microsoft RECLUSA 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 620HX Thermaltake Armor 25cm Side fan Mx518 FUNC F10.s 
  hide details  
Reply
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 @ 3.6 , 1.45v ASUS P5B-Deluxe WiFi EVGA 8800GTS 640Mb 4 x 1Gb Patriot PC2-8500 DDR2-1066@5 5 5 9 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RaptorX 150Gb , 3 x 320Gig Seagate 7200.10 Windows xp pro SyncMaster 915n Microsoft RECLUSA 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 620HX Thermaltake Armor 25cm Side fan Mx518 FUNC F10.s 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Weird. what is the boot device set to, and if so, which drive is it set to boot from?
Maybe the Raid setup overrides your single drive.
Po Tato
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-7600K @5GHz AVX-3 MSI Z270M Mortar MATX PNY GTX 1050Ti OC XLR8 HyperX DDR4 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Kingston V300 SSD WD Blue Cooler Master 240V Seidon AIO Win10 
MonitorKeyboardPowerCase
Samung 2494HS Logitech G410 Atlas Spectrum Corsair RM 650x Fractal Design Define S 
MouseMouse Pad
Steelseries Sensei Raw Steelseries 
  hide details  
Reply
Po Tato
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-7600K @5GHz AVX-3 MSI Z270M Mortar MATX PNY GTX 1050Ti OC XLR8 HyperX DDR4 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Kingston V300 SSD WD Blue Cooler Master 240V Seidon AIO Win10 
MonitorKeyboardPowerCase
Samung 2494HS Logitech G410 Atlas Spectrum Corsair RM 650x Fractal Design Define S 
MouseMouse Pad
Steelseries Sensei Raw Steelseries 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
its set to my raptor as the number 1 boot device.
but even thou i have 4 HDD's and only 2 in raid,
they all have a [RAID] in front of them like that....

hmmm anyone please
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 @ 3.6 , 1.45v ASUS P5B-Deluxe WiFi EVGA 8800GTS 640Mb 4 x 1Gb Patriot PC2-8500 DDR2-1066@5 5 5 9 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RaptorX 150Gb , 3 x 320Gig Seagate 7200.10 Windows xp pro SyncMaster 915n Microsoft RECLUSA 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 620HX Thermaltake Armor 25cm Side fan Mx518 FUNC F10.s 
  hide details  
Reply
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 @ 3.6 , 1.45v ASUS P5B-Deluxe WiFi EVGA 8800GTS 640Mb 4 x 1Gb Patriot PC2-8500 DDR2-1066@5 5 5 9 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RaptorX 150Gb , 3 x 320Gig Seagate 7200.10 Windows xp pro SyncMaster 915n Microsoft RECLUSA 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 620HX Thermaltake Armor 25cm Side fan Mx518 FUNC F10.s 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Quote:
Originally Posted by Apollo4g View Post
hi all, well i did the raid by doing it in bios and pressing ctrl+I on startup and setup the 2 HDD's i want for RAID0,
the thing is after that my pc wont startup and restarts everytime i try go into windows.
What i dont get is that im using my Raptor as my startup drive which is not even in RAID,
im putting my 2 x 320 7200.10 HDD's in rain to store media....

any ideas whats wrong?
Make sure your boot drive is on either SATA1 or SATA2 ... (I mean, the ports on the motherboard)

See if that helps.

I was having a similar problem and as soon as I'd log into WinXP, it's say "Logging off" and spit me back to the login screen.

    
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700K @ 4.7ghz Asus Sabertooth Z170 Mark 1 Seahawk X 1080 ti 16gb Corsair Dominator Platinum @ 3200mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2TB Samsung Evo 950 LG Blu Ray / DVD  H115i Win 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB270HU Logitech G710 EVGA 1000w Corsair 780T 
MouseMouse PadAudio
Logitech G502 My girlfriends butt. Asus z170 onboard 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700K @ 4.7ghz Asus Sabertooth Z170 Mark 1 Seahawk X 1080 ti 16gb Corsair Dominator Platinum @ 3200mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2TB Samsung Evo 950 LG Blu Ray / DVD  H115i Win 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB270HU Logitech G710 EVGA 1000w Corsair 780T 
MouseMouse PadAudio
Logitech G502 My girlfriends butt. Asus z170 onboard 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
yup it is in the SATA 1 port, though of that one before....

anything else.......
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 @ 3.6 , 1.45v ASUS P5B-Deluxe WiFi EVGA 8800GTS 640Mb 4 x 1Gb Patriot PC2-8500 DDR2-1066@5 5 5 9 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RaptorX 150Gb , 3 x 320Gig Seagate 7200.10 Windows xp pro SyncMaster 915n Microsoft RECLUSA 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 620HX Thermaltake Armor 25cm Side fan Mx518 FUNC F10.s 
  hide details  
Reply
Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 @ 3.6 , 1.45v ASUS P5B-Deluxe WiFi EVGA 8800GTS 640Mb 4 x 1Gb Patriot PC2-8500 DDR2-1066@5 5 5 9 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RaptorX 150Gb , 3 x 320Gig Seagate 7200.10 Windows xp pro SyncMaster 915n Microsoft RECLUSA 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair 620HX Thermaltake Armor 25cm Side fan Mx518 FUNC F10.s 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
No raid Drivers?
Kandalf LCS
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 @ 3.8Ghz 200x19 1.275v Gigabyte X58 Extreme 2x Gecube 4870 512Mb CrossFire 12GB Gskill DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x500GB Seagate 7200.11 Raid0 + 13.2TB's Sony DVD Drive Windows 7 x64 1xViewSonic 26" 2xViewsonic VX 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX 620W Thermaltake Kandalf LCS + MCR320 and MCP655 Logitech G5 
Mouse Pad
Razor Mantis Speed 
  hide details  
Reply
Kandalf LCS
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 @ 3.8Ghz 200x19 1.275v Gigabyte X58 Extreme 2x Gecube 4870 512Mb CrossFire 12GB Gskill DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x500GB Seagate 7200.11 Raid0 + 13.2TB's Sony DVD Drive Windows 7 x64 1xViewSonic 26" 2xViewsonic VX 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Corsair HX 620W Thermaltake Kandalf LCS + MCR320 and MCP655 Logitech G5 
Mouse Pad
Razor Mantis Speed 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Have ou tried different settings in BIOS? My board offers Compatible/Enhanced/IDE/ AHCI/RAID as options for config of the SATA.

That actually confuses me as the Asus BIOS is a bit clumsy about this SATA stuff.

I was having a similar issue and cured it by selecting RAID/enhanced and disabling the Robeson Technology option. AHCI threw a fit. It worked great as IDE... but was causing issues when I tried to do RAID.

Have you tried starting over? I did.. I pulled the CMOS battery and lett it clear and then went in and reconfigured the BIOS for RAID/enhanced and all was fine.
Shop Dog
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 Asus Blitz Formula SE HD3870X2 G Skill 2 x 2GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Velociraptor 150GB LG DVD Burner Vista Ultimate 64 AOC 21.5" LED 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Deck Legend Silverstone 750 Modular OverClock Edition Lian Li V1100 Logitech Trackball 
Mouse Pad
Nope 
  hide details  
Reply
Shop Dog
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 Asus Blitz Formula SE HD3870X2 G Skill 2 x 2GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Velociraptor 150GB LG DVD Burner Vista Ultimate 64 AOC 21.5" LED 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Deck Legend Silverstone 750 Modular OverClock Edition Lian Li V1100 Logitech Trackball 
Mouse Pad
Nope 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › RAID help, set it up, but got error!!