Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Computer Question...
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Computer Question...

post #1 of 39
Thread Starter 
Hey guys. I'm working on a computer for something and I'm having a problem with it. When I power it up, the fans and lights go on for about 1-2 seconds and then it powers done. Does that sound like something is shorting out the motherboard or is that a power supply gone bad?

Rep+ will be giving to whoever can help me out with this.


EDIT.

The computer powers up and stays on, but it won't post.
post #2 of 39
First of all, I would check all power connections. Make sure connections are tight and all cards are seated properly. Make sure if you have a switchable power supply, that it is set on 115v.
ForceXXI
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 SLA9X @3.13 Asus P5N-E SLI BFG GeForce 7600GT OC 2gigs Corsair CM2X1024 DDR2-800 XMS2-6400 Xtreme 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD Caviar 250gig WinXP SP2 19" Acer LCD basic 
PowerCaseMouse
KINGWIN ABT-450 watt MSDC "Simon Series" (Generic) Micro Optical 
  hide details  
Reply
ForceXXI
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 SLA9X @3.13 Asus P5N-E SLI BFG GeForce 7600GT OC 2gigs Corsair CM2X1024 DDR2-800 XMS2-6400 Xtreme 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD Caviar 250gig WinXP SP2 19" Acer LCD basic 
PowerCaseMouse
KINGWIN ABT-450 watt MSDC "Simon Series" (Generic) Micro Optical 
  hide details  
Reply
post #3 of 39
Thread Starter 
K I'll give those a try. BRB
post #4 of 39
It sounds like a problem I was having a bit ago turned out that the cpu was bad and the mobo had a glitch in it. That was caused from the power supply going out.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 ecs 8200a 4850 2x2gb ddr1066 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
sata 500gb & 500gb vista ult 17&15 zboard(it sucks) 
PowerCase
750w nzxt gamma 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 ecs 8200a 4850 2x2gb ddr1066 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
sata 500gb & 500gb vista ult 17&15 zboard(it sucks) 
PowerCase
750w nzxt gamma 
  hide details  
Reply
post #5 of 39
Thread Starter 
Yea all connections are good. The power supply is on 115v and the cards are seated properly.
post #6 of 39
Could you please tell us what components are in the system you're trying to power up? It will make it easier for us to troubleshoot.
post #7 of 39
Quote:
It sounds like a problem I was having a bit ago turned out that the cpu was bad and the mobo had a glitch in it. That was caused from the power supply going out.
WOW...Talk about your bad news. Lets hope it isnt that bad.
ForceXXI
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 SLA9X @3.13 Asus P5N-E SLI BFG GeForce 7600GT OC 2gigs Corsair CM2X1024 DDR2-800 XMS2-6400 Xtreme 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD Caviar 250gig WinXP SP2 19" Acer LCD basic 
PowerCaseMouse
KINGWIN ABT-450 watt MSDC "Simon Series" (Generic) Micro Optical 
  hide details  
Reply
ForceXXI
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 SLA9X @3.13 Asus P5N-E SLI BFG GeForce 7600GT OC 2gigs Corsair CM2X1024 DDR2-800 XMS2-6400 Xtreme 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD Caviar 250gig WinXP SP2 19" Acer LCD basic 
PowerCaseMouse
KINGWIN ABT-450 watt MSDC "Simon Series" (Generic) Micro Optical 
  hide details  
Reply
post #8 of 39
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by t4ct1c47 View Post
Could you please tell us what components are in the system you're trying to power up? It will make it easier for us to troubleshoot.
Yea.

AMD 64 3700+
Asus A8N VM
2 Gigs ram
200 Gig HD
7600 GT
430 watt psu
post #9 of 39
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by tankman12 View Post
WOW...Talk about your bad news. Lets hope it isnt that bad.
Yea this is a computer I sold to somebody that was working when I shipped it out and now it's not working so...
post #10 of 39
Quote:
Originally Posted by wire View Post
Yea.

AMD 64 3700+
Asus A8N VM
2 Gigs ram
200 Gig HD
7600 GT
430 watt psu

Do you happen to have another psu to try out? Just to rule that out.

EDIT: Post #900....woohoo...I have no life.
ForceXXI
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 SLA9X @3.13 Asus P5N-E SLI BFG GeForce 7600GT OC 2gigs Corsair CM2X1024 DDR2-800 XMS2-6400 Xtreme 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD Caviar 250gig WinXP SP2 19" Acer LCD basic 
PowerCaseMouse
KINGWIN ABT-450 watt MSDC "Simon Series" (Generic) Micro Optical 
  hide details  
Reply
ForceXXI
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 SLA9X @3.13 Asus P5N-E SLI BFG GeForce 7600GT OC 2gigs Corsair CM2X1024 DDR2-800 XMS2-6400 Xtreme 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD Caviar 250gig WinXP SP2 19" Acer LCD basic 
PowerCaseMouse
KINGWIN ABT-450 watt MSDC "Simon Series" (Generic) Micro Optical 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Computer Question...