Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › One core only showing up on Q6600:Please Help
New Posts  All Forums:Forum Nav:

One core only showing up on Q6600:Please Help - Page 2

post #11 of 27
Quote:
Originally Posted by CyberDruid View Post
The option of affinity is not on the menu
Yup.. that pretty much means you only have one core...

Have you PM'd the member you bought it from?
post #12 of 27
Quote:
Originally Posted by calvin924597 View Post
Yup.. that pretty much means you only have one core...

Have you PM'd the member you bought it from?
Yeah but if they show up in bios and not in windows that sounds like a windows/driver related issue. (just my idea). Kind of like some dual cores a while back needed a chipset update to recognize two cores.

CD I would just try deleting your chipset drivers and install the latest ones from intel (it should be jsut a download manager basically that will update them for you) and redo those to ensure your mobo is able to work properly.

ALso did all four cores ever work or did you have this problem from the point of install.
xeon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
W3520 x58 ud5 9800gtx+ tridents 
Hard DriveOSMonitorPower
wd black x2 W7 64 acer 23 ocz 850hx 
Case
haf932 
  hide details  
Reply
xeon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
W3520 x58 ud5 9800gtx+ tridents 
Hard DriveOSMonitorPower
wd black x2 W7 64 acer 23 ocz 850hx 
Case
haf932 
  hide details  
Reply
post #13 of 27
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Knitelife View Post
Post a screenshot of you CPU-Z page, verify it and post the verification link.


Sorry it willnot upload it. It says File corrupt. I tried three times and it just won't validate...
Shop Dog
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 Asus Blitz Formula SE HD3870X2 G Skill 2 x 2GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Velociraptor 150GB LG DVD Burner Vista Ultimate 64 AOC 21.5" LED 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Deck Legend Silverstone 750 Modular OverClock Edition Lian Li V1100 Logitech Trackball 
Mouse Pad
Nope 
  hide details  
Reply
Shop Dog
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 Asus Blitz Formula SE HD3870X2 G Skill 2 x 2GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Velociraptor 150GB LG DVD Burner Vista Ultimate 64 AOC 21.5" LED 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Deck Legend Silverstone 750 Modular OverClock Edition Lian Li V1100 Logitech Trackball 
Mouse Pad
Nope 
  hide details  
Reply
post #14 of 27
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by MADMAX22 View Post
Yeah but if they show up in bios and not in windows that sounds like a windows/driver related issue. (just my idea). Kind of like some dual cores a while back needed a chipset update to recognize two cores.

CD I would just try deleting your chipset drivers and install the latest ones from intel (it should be jsut a download manager basically that will update them for you) and redo those to ensure your mobo is able to work properly.

ALso did all four cores ever work or did you have this problem from the point of install.
To my knowledge I have never had four cores--i just assumed I did. I also get lower benchmarks with my X1950pros on this rig...

I dunno. I will try uninstalling the drivers.
Shop Dog
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 Asus Blitz Formula SE HD3870X2 G Skill 2 x 2GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Velociraptor 150GB LG DVD Burner Vista Ultimate 64 AOC 21.5" LED 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Deck Legend Silverstone 750 Modular OverClock Edition Lian Li V1100 Logitech Trackball 
Mouse Pad
Nope 
  hide details  
Reply
Shop Dog
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 Asus Blitz Formula SE HD3870X2 G Skill 2 x 2GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Velociraptor 150GB LG DVD Burner Vista Ultimate 64 AOC 21.5" LED 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Deck Legend Silverstone 750 Modular OverClock Edition Lian Li V1100 Logitech Trackball 
Mouse Pad
Nope 
  hide details  
Reply
post #15 of 27
Try saving the validation file to another directory, like c:\emp\\ or something. It somtimes has issues saving to the cpu-z folder
R'lyeh
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 (4.03GHz) Gigabyte EP45-UD3P EVGA GTX285 4GB (2x2) Corsair Dominator (5-5-5-15, 2.1v) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
300GB WD VelociRaptor, 320GB WD Caviar 7200 Lite-On 20X DVD+R Ubuntu 10.04 x64 / Vista Home Premium x64 Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic P/S2 Corsair HX750W Lian-Li V2000 Logitech G3 
  hide details  
Reply
R'lyeh
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 (4.03GHz) Gigabyte EP45-UD3P EVGA GTX285 4GB (2x2) Corsair Dominator (5-5-5-15, 2.1v) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
300GB WD VelociRaptor, 320GB WD Caviar 7200 Lite-On 20X DVD+R Ubuntu 10.04 x64 / Vista Home Premium x64 Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Generic P/S2 Corsair HX750W Lian-Li V2000 Logitech G3 
  hide details  
Reply
post #16 of 27
Yeah I am jsut kind of shooting in the dark dude, I dont have one and there for dont have any experience with quadcore but this is what I would do. I assume windows and all that are upto date also.

Anyways good luck with trying to get it worked out.
xeon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
W3520 x58 ud5 9800gtx+ tridents 
Hard DriveOSMonitorPower
wd black x2 W7 64 acer 23 ocz 850hx 
Case
haf932 
  hide details  
Reply
xeon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
W3520 x58 ud5 9800gtx+ tridents 
Hard DriveOSMonitorPower
wd black x2 W7 64 acer 23 ocz 850hx 
Case
haf932 
  hide details  
Reply
post #17 of 27
How about view cpu history > one graph per cpu?

That shouldn't be it if you dont have multiple items in affinity selections..

last resort let it reinstall the ACPi driver. ....
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 920 ASUS P6T6 WS REV 480 GTX SLI. Corsair 
Hard DriveOSMonitorPower
RAID0 Intel 25 SSD Win 7 30" Dell 1000W 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 920 ASUS P6T6 WS REV 480 GTX SLI. Corsair 
Hard DriveOSMonitorPower
RAID0 Intel 25 SSD Win 7 30" Dell 1000W 
  hide details  
Reply
post #18 of 27
yea if all the cores are showing up in BIOS and device manager -- then that sounds like the problem lies somewhere with a driver or with windows itself.
Was there ever an update or anything for enabling or optimizing for quad core on windows?
Hmm- actually it looks like you have vista right? - i would imagine that quad core support/optimization would have been included with Vista.
anyway -- sounds like a software problem.

edit:but... it could be that one setting in the BIOS that you can never find...
HP pazillion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opteron 165 @2.5Ghz (278x9) -- 1.375v asus a8n-e GIGABYTE HD3850 512MB 780/880 2 x 1GB OCZ Platinum DDR400 2.5-3-2-8 @228Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 80GB 7200.10's in RAID 0; 1 320GB 7200.10 memorex DVD+-DL Win7 x64 and Vista x64 samsung 906BW 19in. WS 
Power
coolerMaster 450W 
  hide details  
Reply
HP pazillion
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
opteron 165 @2.5Ghz (278x9) -- 1.375v asus a8n-e GIGABYTE HD3850 512MB 780/880 2 x 1GB OCZ Platinum DDR400 2.5-3-2-8 @228Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 80GB 7200.10's in RAID 0; 1 320GB 7200.10 memorex DVD+-DL Win7 x64 and Vista x64 samsung 906BW 19in. WS 
Power
coolerMaster 450W 
  hide details  
Reply
post #19 of 27
reinstall windows, and only instal the LATEST drivers is what I would try.. Then if that didnt work try installing ONLY the CD drivers (In case of a borked new driver)

Good luck..
post #20 of 27
Isn't there a multi-core patch from Microsoft that you need to install? I got one for my installation of XP. And I got a driver from AMD's website. Maybe something similiar from Intel? I'm just throwing out some suggestions.
My Sandy Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2700K 4.8ghz @ 1.32 vcore Asus P8Z68-V/Gen3 PowerColor 7950 Boost Patriot DDR3 1600 4gb x 2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD 1TB, 750 black LG SATA DVD burner Corsair A70 dual fan 7 Home Premium 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Zalman 23"  Azio PC P & C 750 Silencer NZXT ZERO 
MouseMouse Pad
Logitech MX-500 Laser My Desk 
  hide details  
Reply
My Sandy Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 2700K 4.8ghz @ 1.32 vcore Asus P8Z68-V/Gen3 PowerColor 7950 Boost Patriot DDR3 1600 4gb x 2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD 1TB, 750 black LG SATA DVD burner Corsair A70 dual fan 7 Home Premium 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Zalman 23"  Azio PC P & C 750 Silencer NZXT ZERO 
MouseMouse Pad
Logitech MX-500 Laser My Desk 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › One core only showing up on Q6600:Please Help