Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Problem after my cable management
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Problem after my cable management - Page 2

post #11 of 23
Thread Starter 
Well I don't know if I fried anything but I'm going to see. No the board came with a heatsink except I went to reseat it with MX-1 and I broke one of the pins for the heatsink. So i ordered a blue ice pro instead and it shouyld be on its way here however this shyouldnt not make the screen come on and the fan go slow and or not spin at all...
post #12 of 23
I believe if it overheated then it could.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6400 L631B Asus P5B Deluxe HIS X1950 Pro 2x1gb Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250GB Seagate (perp) Samsung S203B Windows XP PRO SP3 32" and 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Logitech G7 
Mouse Pad
N/A (wood desk) 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6400 L631B Asus P5B Deluxe HIS X1950 Pro 2x1gb Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250GB Seagate (perp) Samsung S203B Windows XP PRO SP3 32" and 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Logitech G7 
Mouse Pad
N/A (wood desk) 
  hide details  
Reply
post #13 of 23
Thread Starter 
Yea your right the. Do NB/SB chips have thermal protection as well?
post #14 of 23
You mean like HSF? or the thing in Bios that shuts the comp off if it gets too hot??

HSF - Most do, atleast on the NB

Thing in Bios - Don't believe so, only the CPU.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6400 L631B Asus P5B Deluxe HIS X1950 Pro 2x1gb Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250GB Seagate (perp) Samsung S203B Windows XP PRO SP3 32" and 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Logitech G7 
Mouse Pad
N/A (wood desk) 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6400 L631B Asus P5B Deluxe HIS X1950 Pro 2x1gb Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250GB Seagate (perp) Samsung S203B Windows XP PRO SP3 32" and 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Logitech G7 
Mouse Pad
N/A (wood desk) 
  hide details  
Reply
post #15 of 23
Thread Starter 
Also the BIOS fan settings has nothing to do with the computer monitor not coming on becuase when the fan actually did spin at full speed I saw the monitor come on....something is up with a connector on the mobo but I can't figure out what it is...I'm thinking its the 4-pin CPU connector but i double checked it...oh well if the board is dead I guess I will rma it even though I don't have the retail box anymore..
post #16 of 23
You could be having to much on the +12 and the fan don't have enugh startup power to get up to full speed try unhooking some stuff. And your fan could be bad you remided me of my friends build when we powerd his pc up 1 out 10 times it would post and power off it turned out to be the cpu fan it would spin but i guess the sensor wire was messed up. Because we replaced it and it never had another problem.
SABERWOLF
(18 items)
 
XEON-WOLF
(18 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6800K MSI X99A GAMING PRO CARBON EVGA GTX 1080 FTW Hydro Copper G.SKILL TridentZ Series 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung EVO 850 500 EK-SBAY Dual DDC 3.2 PWM Serial Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper Radiator 360 Hardware Labs Black Ice SR2 Multiport Black Car... 
CoolingCoolingOSMonitor
EK-CoolStream RAD XTC 420 koolance 380i Windows 10 Pro ASUS VW246H Black 24" 2ms 
PowerCaseMouseAudio
SeaSonic M12D SS-850 850W  Thermaltake core x71 CM Storm Sentinel Advance II Corsair Void 
CPUMotherboardGraphicsRAM
X5675@4400 1.344 ASUS P6X58D-E XfX RX480 RS F3-12800CL7T-6GBPI 6-7-6-21 1T 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
F3-12800CL9S-4GBRL WDC WD1001FALS-00J7B1 ST31000340AS WDC WD7500AAKS-00RBA0 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi HDS723020BLA642 ihas 624-A SilverStone Heligon HE01 windows 10 64 Pro 
MonitorPowerCase
Vizio 42inch lcd tv CORSAIR CMPSU-950TX Modded Rocketfish 
  hide details  
Reply
SABERWOLF
(18 items)
 
XEON-WOLF
(18 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6800K MSI X99A GAMING PRO CARBON EVGA GTX 1080 FTW Hydro Copper G.SKILL TridentZ Series 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung EVO 850 500 EK-SBAY Dual DDC 3.2 PWM Serial Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper Radiator 360 Hardware Labs Black Ice SR2 Multiport Black Car... 
CoolingCoolingOSMonitor
EK-CoolStream RAD XTC 420 koolance 380i Windows 10 Pro ASUS VW246H Black 24" 2ms 
PowerCaseMouseAudio
SeaSonic M12D SS-850 850W  Thermaltake core x71 CM Storm Sentinel Advance II Corsair Void 
CPUMotherboardGraphicsRAM
X5675@4400 1.344 ASUS P6X58D-E XfX RX480 RS F3-12800CL7T-6GBPI 6-7-6-21 1T 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
F3-12800CL9S-4GBRL WDC WD1001FALS-00J7B1 ST31000340AS WDC WD7500AAKS-00RBA0 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi HDS723020BLA642 ihas 624-A SilverStone Heligon HE01 windows 10 64 Pro 
MonitorPowerCase
Vizio 42inch lcd tv CORSAIR CMPSU-950TX Modded Rocketfish 
  hide details  
Reply
post #17 of 23
I also think it might be the PSU, unhook some stuff and try again.
über pwnage v2
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K 4.4GHz @ 1.36v Asus P8Z68-V LX EVGA GTX 970 SuperClocked ACX2.0 4GB G.SKILL Ripjaws X 2x8GB DDR3 @ 1648MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
840EVO 250GB / 3TB+2TB+320GB Bar / 750GB Cav Blk Samsung DVDRW Hyper 212+ Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
U2412M + X191W Azio MGK1 Corsair RM650X Centurion 5 with acoustic foam 
MouseMouse PadAudio
MX518 SteelSeries Xonar DG + Koss PortaPro + Logitech X-540 + Bey... 
  hide details  
Reply
über pwnage v2
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K 4.4GHz @ 1.36v Asus P8Z68-V LX EVGA GTX 970 SuperClocked ACX2.0 4GB G.SKILL Ripjaws X 2x8GB DDR3 @ 1648MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
840EVO 250GB / 3TB+2TB+320GB Bar / 750GB Cav Blk Samsung DVDRW Hyper 212+ Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
U2412M + X191W Azio MGK1 Corsair RM650X Centurion 5 with acoustic foam 
MouseMouse PadAudio
MX518 SteelSeries Xonar DG + Koss PortaPro + Logitech X-540 + Bey... 
  hide details  
Reply
post #18 of 23
Thread Starter 
I have 35 amps on the 12's and only an E6300 and 7900GS...I have 2 dvd burners and what not. I used these 4 pin molex Y adaptors I got from SVC I don't know if that has anything to do with it. The one time it worked I unplugged my 3pin fan y adaptor except I did it again but it didint work again....I know my X-Finity isn't the best but it should have enough amps for my system...

EDIT: My PSU has 2 cords with 4 peripheral connectors on each one and I have the Molex Y adaptors and the other 2 connectors used up so a total of 2 Optical drives, 2 Cold cathodes, a fan, and my XIOn case light.

can each strip only put out so much power? That really isn't enough to use up the total output in my entire system wouldnt you think?
post #19 of 23
I am assuming that since this started after some cable management then you already had Windows installed on the hard drive.

So, unplug the lights and the two optical drives and try booting again. Just to make sure.

Part of troubleshooting is to get rid of one possibility at a time, it COULD be your PSU not giving enough power to the fan because of other stuff plugged into it and then the bios seeing the fan not spinning and not booting correctly.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6400 L631B Asus P5B Deluxe HIS X1950 Pro 2x1gb Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250GB Seagate (perp) Samsung S203B Windows XP PRO SP3 32" and 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Logitech G7 
Mouse Pad
N/A (wood desk) 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6400 L631B Asus P5B Deluxe HIS X1950 Pro 2x1gb Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x 250GB Seagate (perp) Samsung S203B Windows XP PRO SP3 32" and 22" 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse PC P&C Silencer 750 Thermaltake Armor Logitech G7 
Mouse Pad
N/A (wood desk) 
  hide details  
Reply
post #20 of 23
Thread Starter 
I'm thinking it's the PSu now as well...I think having those Y adaptors on one line of 4 pin molex is screwing with something since it has 4 peripheral connectors on one line but I have 6 things on it...I have also heard of Cross Load with the Ultra X-finity and how they have to be balanced to give high amounts of power and I only barley have anything that uses 3 and 5v

when I get home I'm going to unplug stuff yea
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Problem after my cable management