Overclock.net › Forums › Volt Mods › General Volt Mods › Plz help me with multimeter, I'm a noob
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Plz help me with multimeter, I'm a noob

post #1 of 25
Thread Starter 
I just bought this multimeter.
http://www.thesourcecc.com/estore/Pr...roduct=2218202

And i want to do this volt mod on my 8600gt.
http://www.vr-zone.com/index.php?i=4925&s=4

How do i set up multimeter? do I use both of the measuring sticks (if thats what there called)? and can i damage my card if i set the multimeter wrong?

Thanks for any help.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Lapped E4300@2.9Ghz P9657AA 8600GT (825Mhz / 1.9Ghz) 3GB KingstonVR 5400 CL5 (4-4-4-12) 
Power
500w generic PSU 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Lapped E4300@2.9Ghz P9657AA 8600GT (825Mhz / 1.9Ghz) 3GB KingstonVR 5400 CL5 (4-4-4-12) 
Power
500w generic PSU 
  hide details  
Reply
post #2 of 25
no

just set it to the right voltage range and your gtg
Oh The Glorrryyy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 630 MSI THANG 2x4830 8gb Gskill Ripjaws 
Hard DriveMonitorPowerCase
2x250gb 1x100gb 1x20gb 1920x1080 23in  500watt Rosewill Open Air 
  hide details  
Reply
Oh The Glorrryyy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 630 MSI THANG 2x4830 8gb Gskill Ripjaws 
Hard DriveMonitorPowerCase
2x250gb 1x100gb 1x20gb 1920x1080 23in  500watt Rosewill Open Air 
  hide details  
Reply
post #3 of 25
Thread Starter 
Sorry what do i use ac or dc, and whats the right range?

is ac 0.000v the right one?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Lapped E4300@2.9Ghz P9657AA 8600GT (825Mhz / 1.9Ghz) 3GB KingstonVR 5400 CL5 (4-4-4-12) 
Power
500w generic PSU 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Lapped E4300@2.9Ghz P9657AA 8600GT (825Mhz / 1.9Ghz) 3GB KingstonVR 5400 CL5 (4-4-4-12) 
Power
500w generic PSU 
  hide details  
Reply
post #4 of 25
Quote:
Originally Posted by RandomGuy View Post
Sorry what do i use ac or dc, and whats the right range?

is ac 0.000v the right one?
nay, first off, computer components are DC then you choose the voltage option that is closest to the actual voltages you will be measuring - i presume they will be around 1.4-1.6v and if so you will want one that displays the volts just like that

probably labelled something like 0.000 like you suggested, just make sure its just Volts not any of the others like kV or mV

if you have a 1.5v battery around try it on that
Wingman Fuzzi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.6GHz 1.37v Gigabyte Z68X-UD5-B3 Zotac GTX 680 @ 1215/3005MHz (347.09) 2x8GB Kingston HyperX Savage 1866Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 120GB + 850 1TB + Intel 520 240GB Samsung F3 1TB Thermalright Venomous X w/ FM122 Windows 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM 1920x1080 @ 60Hz Ducky Shine II (Blues w/ White Backlight) Corsair HX 620W Fractal Design XL (Black Pearl) 
MouseMouse PadAudioAudio
MX518 Steelseries QcK+ Creative X-FI Xtreme Music Sennheiser HD598 
  hide details  
Reply
Wingman Fuzzi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.6GHz 1.37v Gigabyte Z68X-UD5-B3 Zotac GTX 680 @ 1215/3005MHz (347.09) 2x8GB Kingston HyperX Savage 1866Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 120GB + 850 1TB + Intel 520 240GB Samsung F3 1TB Thermalright Venomous X w/ FM122 Windows 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM 1920x1080 @ 60Hz Ducky Shine II (Blues w/ White Backlight) Corsair HX 620W Fractal Design XL (Black Pearl) 
MouseMouse PadAudioAudio
MX518 Steelseries QcK+ Creative X-FI Xtreme Music Sennheiser HD598 
  hide details  
Reply
post #5 of 25
Thread Starter 
Ok i got it set on DC, and I got it set on "v" not "mv", and it seems to be hovering around 0.000, is it ready to use?

And at this link there's a spot labeled "vgpu messure"
http://www.vr-zone.com/index.php?i=4925&s=4
do i stick both prongs in there, or just one of them?

thanks
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Lapped E4300@2.9Ghz P9657AA 8600GT (825Mhz / 1.9Ghz) 3GB KingstonVR 5400 CL5 (4-4-4-12) 
Power
500w generic PSU 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Lapped E4300@2.9Ghz P9657AA 8600GT (825Mhz / 1.9Ghz) 3GB KingstonVR 5400 CL5 (4-4-4-12) 
Power
500w generic PSU 
  hide details  
Reply
post #6 of 25
Quote:
Originally Posted by RandomGuy View Post
Ok i got it set on DC, and I got it set on "v" not "mv", and it seems to be hovering around 0.000, is it ready to use?

And at this link there's a spot labeled "vgpu messure"
http://www.vr-zone.com/index.php?i=4925&s=4
do i stick both prongs in there, or just one of them?

thanks
yeh it will hover around 0, just try holding each prong in your hands and see if it changes at all... they usually do ever so slightly

put the red prong in the measure hole, and put the black one on your case
Wingman Fuzzi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.6GHz 1.37v Gigabyte Z68X-UD5-B3 Zotac GTX 680 @ 1215/3005MHz (347.09) 2x8GB Kingston HyperX Savage 1866Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 120GB + 850 1TB + Intel 520 240GB Samsung F3 1TB Thermalright Venomous X w/ FM122 Windows 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM 1920x1080 @ 60Hz Ducky Shine II (Blues w/ White Backlight) Corsair HX 620W Fractal Design XL (Black Pearl) 
MouseMouse PadAudioAudio
MX518 Steelseries QcK+ Creative X-FI Xtreme Music Sennheiser HD598 
  hide details  
Reply
Wingman Fuzzi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.6GHz 1.37v Gigabyte Z68X-UD5-B3 Zotac GTX 680 @ 1215/3005MHz (347.09) 2x8GB Kingston HyperX Savage 1866Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 120GB + 850 1TB + Intel 520 240GB Samsung F3 1TB Thermalright Venomous X w/ FM122 Windows 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM 1920x1080 @ 60Hz Ducky Shine II (Blues w/ White Backlight) Corsair HX 620W Fractal Design XL (Black Pearl) 
MouseMouse PadAudioAudio
MX518 Steelseries QcK+ Creative X-FI Xtreme Music Sennheiser HD598 
  hide details  
Reply
post #7 of 25
Thread Starter 
If i move it around the computer it goes up to almost 0.2 right in front of the monitor, but if I hold back away it goes back down to 0.000,

Ok i think i understand it, thanks allot for your help.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Lapped E4300@2.9Ghz P9657AA 8600GT (825Mhz / 1.9Ghz) 3GB KingstonVR 5400 CL5 (4-4-4-12) 
Power
500w generic PSU 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Lapped E4300@2.9Ghz P9657AA 8600GT (825Mhz / 1.9Ghz) 3GB KingstonVR 5400 CL5 (4-4-4-12) 
Power
500w generic PSU 
  hide details  
Reply
post #8 of 25
Thread Starter 
I guess I'm doing something wrong, I stick the thing in there and it reads 0.042v??

It reads a 1.5v AA battery as 1.6v so i guess its kind of working
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Lapped E4300@2.9Ghz P9657AA 8600GT (825Mhz / 1.9Ghz) 3GB KingstonVR 5400 CL5 (4-4-4-12) 
Power
500w generic PSU 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Lapped E4300@2.9Ghz P9657AA 8600GT (825Mhz / 1.9Ghz) 3GB KingstonVR 5400 CL5 (4-4-4-12) 
Power
500w generic PSU 
  hide details  
Reply
post #9 of 25
Thread Starter 
I'm wondering, did I even get the right one?
http://www.thesourcecc.com/estore/Pr...roduct=2218202

Oh, and it doesn't read 0.042v, I had it set wrong,(and probably still do) when I stick the red tester lead in the hole and the black to ground it reads 000.0v.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Lapped E4300@2.9Ghz P9657AA 8600GT (825Mhz / 1.9Ghz) 3GB KingstonVR 5400 CL5 (4-4-4-12) 
Power
500w generic PSU 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Lapped E4300@2.9Ghz P9657AA 8600GT (825Mhz / 1.9Ghz) 3GB KingstonVR 5400 CL5 (4-4-4-12) 
Power
500w generic PSU 
  hide details  
Reply
post #10 of 25
Thread Starter 
Ok never mind, I have to measure it while its running.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Lapped E4300@2.9Ghz P9657AA 8600GT (825Mhz / 1.9Ghz) 3GB KingstonVR 5400 CL5 (4-4-4-12) 
Power
500w generic PSU 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Lapped E4300@2.9Ghz P9657AA 8600GT (825Mhz / 1.9Ghz) 3GB KingstonVR 5400 CL5 (4-4-4-12) 
Power
500w generic PSU 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: General Volt Mods
Overclock.net › Forums › Volt Mods › General Volt Mods › Plz help me with multimeter, I'm a noob