Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 8600GTS Freezing!?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

8600GTS Freezing!? - Page 2

post #11 of 31
You should probably return your CPU to default speeds for testing purposes.
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
post #12 of 31
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by grunion View Post
You should probably return your CPU to default speeds for testing purposes.
Ive already tried that =(
post #13 of 31
Quote:
Originally Posted by dare_devil View Post
Ive already tried that =(
Try the drivers in this link, follow the driver removal procedure in my sig.
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
post #14 of 31
Well your temps seem fine. 75C load is within specs. Any artifacts after 10 min artifact scanning (max sensitivity) in ATItool at all?

If not then it could be a completely different problem... not too sure though what.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 @ 3.6GHz (lapped) EVGA 780i SLI FTW @ 1600MHz FSB 2 x EVGA 8800GTX 768MB (SLI) @ 625/1500/2000MHz 2x2GB G.Skill PC2-8000 PQ @ 800MHz (linked to FSB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x160GB WD RAID 0, 750GB Samsung Spinpoint F1 LITE-ON 20X SATA DVD/CD RW Windows 7 Ultimate x64 Viewsonic VA2702w 27" LCD 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Value 100 (beer magnet) Corsair TX 750W Cooler Master ATCS 840 Logitech SBF-90 (cheapest one on Newegg) 
Mouse Pad
Some kinda rubber thing (beer magnet) 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 @ 3.6GHz (lapped) EVGA 780i SLI FTW @ 1600MHz FSB 2 x EVGA 8800GTX 768MB (SLI) @ 625/1500/2000MHz 2x2GB G.Skill PC2-8000 PQ @ 800MHz (linked to FSB) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x160GB WD RAID 0, 750GB Samsung Spinpoint F1 LITE-ON 20X SATA DVD/CD RW Windows 7 Ultimate x64 Viewsonic VA2702w 27" LCD 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Value 100 (beer magnet) Corsair TX 750W Cooler Master ATCS 840 Logitech SBF-90 (cheapest one on Newegg) 
Mouse Pad
Some kinda rubber thing (beer magnet) 
  hide details  
Reply
post #15 of 31
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by grunion View Post
Try the drivers in this link, follow the driver removal procedure in my sig.
Ok. Im tryin that right now.

Quote:
Originally Posted by Choggs396 View Post
Well your temps seem fine. 75C load is within specs. Any artifacts after 10 min artifact scanning (max sensitivity) in ATItool at all?

If not then it could be a completely different problem... not too sure though what.

no articacts at all =(


hate this.. there is a problem but I dont know what it is.. its eating me inside..
post #16 of 31
From the looks of it you may just have bad card my 8600GTS (XFX) go to 775 2200 woth stock volst and everthing and never had a problem,what CPU do you have and what is your OC also you need to fill out your sistem specs.Im thinking its somthing else maybe bad ram or CPU it could also be for mobo.
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Duo 2.00GHz ATI Radeon HD 3650 512MB RAM 4GB DDR2 800MHZ One 250GB and one 320GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
DVD-RW Windows vista  17" Toshiba Toshiba 
PowerCaseMouseMouse Pad
Toshiba Touchpad None 
  hide details  
Reply
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Duo 2.00GHz ATI Radeon HD 3650 512MB RAM 4GB DDR2 800MHZ One 250GB and one 320GB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
DVD-RW Windows vista  17" Toshiba Toshiba 
PowerCaseMouseMouse Pad
Toshiba Touchpad None 
  hide details  
Reply
post #17 of 31
Quote:
Originally Posted by dare_devil View Post
Ok. Im tryin that right now.




no articacts at all =(


hate this.. there is a problem but I dont know what it is.. its eating me inside..

Are you 100% sure it's not your PSU, what actually happens does the screen/game just freeze up? Or do you get the "no signal" message on your monitor?
NEMESIS
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 L628F 2.4-@3.6GHZ ASUS P5N-E 650i SLi XFX 512MB G92 8800GTS XXX 820/2020/2240 2GB Corsair XMS2 DDR2-667@970 CAS4 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
320Gb ST3320620AS Windows Vista Ultimate SP1 x86 22" LG W2252TQ 2ms 10000:1 1680x1050 + 19" Hyundai Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GameXStream 700w CM Stacker 832 Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
NEMESIS
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 L628F 2.4-@3.6GHZ ASUS P5N-E 650i SLi XFX 512MB G92 8800GTS XXX 820/2020/2240 2GB Corsair XMS2 DDR2-667@970 CAS4 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
320Gb ST3320620AS Windows Vista Ultimate SP1 x86 22" LG W2252TQ 2ms 10000:1 1680x1050 + 19" Hyundai Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GameXStream 700w CM Stacker 832 Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
post #18 of 31
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by RaiDer View Post
Are you 100% sure it's not your PSU, what actually happens does the screen/game just freeze up? Or do you get the "no signal" message on your monitor?
I think Im sure :/ and I dont have a chance to change it :/

its only happening in games.. -my english isnt so good so I dont know how good I can explain that to you but I think I can say- "Colours are going weird"
I installed the driver that grunion said and Ill try with it now if it happens again Ill take a pic with my N93 and post it here..

Im starting rainbow six vegas now.. I hope I wont take a pic =(
post #19 of 31
Hmm did you download ATi tool? If so jump on it and load up the 3D view watch your temps. Give it ten mins see how high they go, then scan for artifacts. Otherwise load a game up minimize your game, so it's viewable along with ATi tool on your screen, watch your temps.

"Colours going weird" = artifacts, which usually arise from overheating.

Edit:
If you can see if you can find some Leadtek 8600GTS temp info from google, and compare it to what your getting. Sounds like its overheating to me though, atm.
NEMESIS
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 L628F 2.4-@3.6GHZ ASUS P5N-E 650i SLi XFX 512MB G92 8800GTS XXX 820/2020/2240 2GB Corsair XMS2 DDR2-667@970 CAS4 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
320Gb ST3320620AS Windows Vista Ultimate SP1 x86 22" LG W2252TQ 2ms 10000:1 1680x1050 + 19" Hyundai Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GameXStream 700w CM Stacker 832 Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
NEMESIS
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6600 L628F 2.4-@3.6GHZ ASUS P5N-E 650i SLi XFX 512MB G92 8800GTS XXX 820/2020/2240 2GB Corsair XMS2 DDR2-667@970 CAS4 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
320Gb ST3320620AS Windows Vista Ultimate SP1 x86 22" LG W2252TQ 2ms 10000:1 1680x1050 + 19" Hyundai Saitek Eclipse II 
PowerCaseMouse
OCZ GameXStream 700w CM Stacker 832 Razer Copperhead 
  hide details  
Reply
post #20 of 31
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by RaiDer View Post
Hmm did you download ATi tool? If so jump on it and load up the 3D view watch your temps. Give it ten mins see how high they go, then scan for artifacts. Otherwise load a game up minimize your game, so it's viewable along with ATi tool on your screen, watch your temps.

"Colours going weird" = artifacts, which usually arise from overheating.

Edit:
If you can see if you can find some Leadtek 8600GTS temp info from google, and compare it to what your getting. Sounds like its overheating to me though, atm.
as I said max temp value is 75C.. it doesnt go upper..
Yes its kinda artifact but a lil weird xD

p.s. Im playing rainbox six vegas for 26 mins with the new driver and everything seems ok. Ill continue playing xD if nothing happens in 30 mins then that will mean its fixed I guess thanks to grunion..
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › 8600GTS Freezing!?