Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › URGENT: PC Will Not Boot
New Posts  All Forums:Forum Nav:

URGENT: PC Will Not Boot

post #1 of 26
Thread Starter 
Alright... it is not my PC but my dad's. He has had his computer for over 3 years now and has never had a problem. I just got home today and there is a problem... It WILL NOT BOOT! When the computer turns on half the time it will beep meaning it has successfully booted through the bios. If it makes this it hangs after and the screen never shows anything. Also when it boots the hard drive goes crazy and does not stop reading... ANY IDEAS?
En Route
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K MSI P67A-C43 eVGA 560 ti Superclocked 2 x 4GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 320GB 16MB SATA2 & WD 500GB 32MB SATA2 Windows 7 x64 LG Flatron W2241T Something Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
PC Power & Cooling Silencer EPS12V 610 NZXT Lexa S Logitech G500 Radiation 
  hide details  
Reply
En Route
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K MSI P67A-C43 eVGA 560 ti Superclocked 2 x 4GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 320GB 16MB SATA2 & WD 500GB 32MB SATA2 Windows 7 x64 LG Flatron W2241T Something Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
PC Power & Cooling Silencer EPS12V 610 NZXT Lexa S Logitech G500 Radiation 
  hide details  
Reply
post #2 of 26
Maybe the PSU is dying
McLovin
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @4.5ghz 1.26v Asus P8Z68-V PRO GTX 570 Twin Frozr III G.Skill Ripjaws X 2x4Gb 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Crucial M4 64Gb/WD Caviar Black 1Tb Windows 7 64 bit Samsung 2053BW Corsair AX850W 
Case
NZXT Phantom Red 
  hide details  
Reply
McLovin
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @4.5ghz 1.26v Asus P8Z68-V PRO GTX 570 Twin Frozr III G.Skill Ripjaws X 2x4Gb 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Crucial M4 64Gb/WD Caviar Black 1Tb Windows 7 64 bit Samsung 2053BW Corsair AX850W 
Case
NZXT Phantom Red 
  hide details  
Reply
post #3 of 26
try resetting cmos, then check all power connections. Does he have onboard video? If not reseat the card
Lucy
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 Gigabyte 970A-D3P MSI GTX 750ti 2 X 8 GB Ballistic 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
OCZ SSD WD Samsung DVD Windows 7 
MonitorPowerMouse
Dual Asus 24" 600w Silverstone Quad 12v G5 
  hide details  
Reply
Lucy
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 Gigabyte 970A-D3P MSI GTX 750ti 2 X 8 GB Ballistic 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
OCZ SSD WD Samsung DVD Windows 7 
MonitorPowerMouse
Dual Asus 24" 600w Silverstone Quad 12v G5 
  hide details  
Reply
post #4 of 26
have you checked the ram? sounds like an overclock failed, but i doubt it was overclocked
post #5 of 26
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Oblivion77 View Post
Maybe the PSU is dying
Well the PSU is a crappy 300 Watt one but it seems weird why the HDD is going insane.

His specs are:
Video Card: X-700Pro AGP 8x
HDD: 1x 80GB SATA WD 1x 80GB Fujitsu SATA
Ram: 2x 1GB Azenram
CPU: Intel Pentium 4 3.0GHz HT (Prescott)
Motherboard: Gigabyte GA-81PE1000
PSU: Sparkle Power 300Watt
Drives: 1x DVD Burner 1x Dual Layer Burner
Modem Card

Now this computer has been upgraded so I know the PSU is bad but it is because it was a prebuilt system that my dad upgraded.

Quote:
Originally Posted by Skullzaflare View Post
have you checked the ram? sounds like an overclock failed, but i doubt it was overclocked
He has never overclocked.
En Route
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K MSI P67A-C43 eVGA 560 ti Superclocked 2 x 4GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 320GB 16MB SATA2 & WD 500GB 32MB SATA2 Windows 7 x64 LG Flatron W2241T Something Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
PC Power & Cooling Silencer EPS12V 610 NZXT Lexa S Logitech G500 Radiation 
  hide details  
Reply
En Route
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K MSI P67A-C43 eVGA 560 ti Superclocked 2 x 4GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 320GB 16MB SATA2 & WD 500GB 32MB SATA2 Windows 7 x64 LG Flatron W2241T Something Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
PC Power & Cooling Silencer EPS12V 610 NZXT Lexa S Logitech G500 Radiation 
  hide details  
Reply
post #6 of 26
I say take the Ram out hear for beeps if it beeps then you know ram is good. Then try to take all the power connectors out and but them back in. Then try to reset cmos.
Lucy
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 Gigabyte 970A-D3P MSI GTX 750ti 2 X 8 GB Ballistic 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
OCZ SSD WD Samsung DVD Windows 7 
MonitorPowerMouse
Dual Asus 24" 600w Silverstone Quad 12v G5 
  hide details  
Reply
Lucy
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 Gigabyte 970A-D3P MSI GTX 750ti 2 X 8 GB Ballistic 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
OCZ SSD WD Samsung DVD Windows 7 
MonitorPowerMouse
Dual Asus 24" 600w Silverstone Quad 12v G5 
  hide details  
Reply
post #7 of 26
Thread Starter 
Here is another strange thing... when the computer starts up the power button which lights up... (Like when you press on it, it turns blue) always used to stay blue but now when the PC is on the light conitinually flashes on and off.

Also I tries the ram thing and it beeped the moment the ram was out and I tried with each stick individually and it beeped.
En Route
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K MSI P67A-C43 eVGA 560 ti Superclocked 2 x 4GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 320GB 16MB SATA2 & WD 500GB 32MB SATA2 Windows 7 x64 LG Flatron W2241T Something Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
PC Power & Cooling Silencer EPS12V 610 NZXT Lexa S Logitech G500 Radiation 
  hide details  
Reply
En Route
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K MSI P67A-C43 eVGA 560 ti Superclocked 2 x 4GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 320GB 16MB SATA2 & WD 500GB 32MB SATA2 Windows 7 x64 LG Flatron W2241T Something Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
PC Power & Cooling Silencer EPS12V 610 NZXT Lexa S Logitech G500 Radiation 
  hide details  
Reply
post #8 of 26
Definately sounds like a broken PSU. Don't you have a spare one to test the rig with?
Rosso Illuminato
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 955 Asrock 790 4870 1 gb XMS  
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.5 tb dvd rw 7 premium Samsung Syncmaster T200 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Corsair TX650 Antec 300-R Logitech generic crap 
  hide details  
Reply
Rosso Illuminato
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
X4 955 Asrock 790 4870 1 gb XMS  
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.5 tb dvd rw 7 premium Samsung Syncmaster T200 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell Corsair TX650 Antec 300-R Logitech generic crap 
  hide details  
Reply
post #9 of 26
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Pir View Post
Definately sounds like a broken PSU. Don't you have a spare one to test the rig with?
Nope no spare
En Route
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K MSI P67A-C43 eVGA 560 ti Superclocked 2 x 4GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 320GB 16MB SATA2 & WD 500GB 32MB SATA2 Windows 7 x64 LG Flatron W2241T Something Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
PC Power & Cooling Silencer EPS12V 610 NZXT Lexa S Logitech G500 Radiation 
  hide details  
Reply
En Route
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K MSI P67A-C43 eVGA 560 ti Superclocked 2 x 4GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD 320GB 16MB SATA2 & WD 500GB 32MB SATA2 Windows 7 x64 LG Flatron W2241T Something Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
PC Power & Cooling Silencer EPS12V 610 NZXT Lexa S Logitech G500 Radiation 
  hide details  
Reply
post #10 of 26
Ok I had a problem like this with another rig about nothing showing on the screen. Try resetting the cpu in the socket and put on some new thermal grease for the hs/f.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › URGENT: PC Will Not Boot