Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Very Strange Lagging - Pls Help!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Very Strange Lagging - Pls Help! - Page 2

post #11 of 16
Thread Starter 
Windows Installation (Checked - 3 months)
Unplug hardware, Almost all out of 10
Specially those Self powered and BT (Checked - still failed)

Is Razer got to do something with it? Havent check on replacing Razer.

Thanks.
My Media Center
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel(R) Pentium 4 630 3.00GHz ECS P4M800PRO-M2 Palit 7300GT Sonic GEIL 2GB PC2-4300 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SATA-WD160GB (2pcs) IDE-ST160GB (2pcs) Lite-On DVD-RW 20x Lightscribe Windows XP PRO SP2 x86 Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
A4tech Slim Keyboard HEC 550UB w/Blue Led V-ZION Razer Krait 
  hide details  
Reply
My Media Center
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel(R) Pentium 4 630 3.00GHz ECS P4M800PRO-M2 Palit 7300GT Sonic GEIL 2GB PC2-4300 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SATA-WD160GB (2pcs) IDE-ST160GB (2pcs) Lite-On DVD-RW 20x Lightscribe Windows XP PRO SP2 x86 Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
A4tech Slim Keyboard HEC 550UB w/Blue Led V-ZION Razer Krait 
  hide details  
Reply
post #12 of 16
Quote:
Originally Posted by Onyl Ryan View Post
Windows Installation (Checked - 3 months)
Unplug hardware, Almost all out of 10
Specially those Self powered and BT (Checked - still failed)

Is Razer got to do something with it? Havent check on replacing Razer.

Thanks.
Are you using the Razer drivers, have you tried generic drivers?
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
Mighty-iTX
(12 items)
 
One foot in..
(17 items)
 
mATX
(12 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K M7-Impact Strix GTX980 Samsung 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 256 Glacer 240L W8.1 K272HUL 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Seasonic X-650 Prodigy MX518 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
4770K/45/43 Maximus VI Extreme R290X R290X 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Crucial M4 64GB RAIDR LSSWM 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Glacer 7 Ultimate 64 SyncMaster Eclipse 
PowerCaseMouseMouse Pad
XFX 1050 BE 600T Silver MX518 Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4330 Z87 Gryphon GTX690 G.Skill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
WD Blacks Hyper 212 W8.1 ACER 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra X3 1000w Corsair 230T Orange Razer 
  hide details  
Reply
post #13 of 16
You mentioned this started happening after you got your Krait.
Visit www.razerzone.com and make sure to get the latest drivers and flash the mouse's firmware (if it has memory, I didn't check)


Try vacuuming the inside of your PC and cleaning the filters - computers can get slow, start crashing and BSODing if they get too hot, even without overclocking. (in my case, this P4 would go from 40c to 120c in under 5 minutes just idling in the BIOS screen, and then it'd shut off :E)


As for the required wattage for your stuff, you can get an estimate from http://www.extreme.outervision.com/p...ulatorlite.jsp

Don't buy or do anything with your hardware before updating the drivers and vacuuming.
Akiyama Mio
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6420 @ stock, 0.98v Asus P5N-E SLI Gainward GTX 460 1GB @ 800/1600/1900 2x2GB Kingston @ 800MHz 5-5-5-15 2T 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB, 320GB SATA/3, 16MB Cache, Seagate 1TB LG GSA-H62N 18x SATA Ubuntu 9.10 x86 & Win7 x86 Asus VW222U 
KeyboardPowerCase
Logitech Classic Corsair 650HX NZXT Apollo Black 
  hide details  
Reply
Akiyama Mio
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6420 @ stock, 0.98v Asus P5N-E SLI Gainward GTX 460 1GB @ 800/1600/1900 2x2GB Kingston @ 800MHz 5-5-5-15 2T 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB, 320GB SATA/3, 16MB Cache, Seagate 1TB LG GSA-H62N 18x SATA Ubuntu 9.10 x86 & Win7 x86 Asus VW222U 
KeyboardPowerCase
Logitech Classic Corsair 650HX NZXT Apollo Black 
  hide details  
Reply
post #14 of 16
Thread Starter 
Bout Razer i got i for 2 weeks
1st week v.1.02 driver - went ok
2nd week v.1.04 driver - attemped to update due to bug fixes
a day or two, this LAG comes..
I un-installed that driver (to get the generic driver)
Still the same, one thing i notice is this KRAIT gets hot unlike the first week i bought it.. is that normal? you could feel it in your palm that something is warm.. like someone with a mid to high fever. Later i'll replace it with my old PS2 mouse and see how it goes.

Thanks to all
My Media Center
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel(R) Pentium 4 630 3.00GHz ECS P4M800PRO-M2 Palit 7300GT Sonic GEIL 2GB PC2-4300 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SATA-WD160GB (2pcs) IDE-ST160GB (2pcs) Lite-On DVD-RW 20x Lightscribe Windows XP PRO SP2 x86 Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
A4tech Slim Keyboard HEC 550UB w/Blue Led V-ZION Razer Krait 
  hide details  
Reply
My Media Center
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel(R) Pentium 4 630 3.00GHz ECS P4M800PRO-M2 Palit 7300GT Sonic GEIL 2GB PC2-4300 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SATA-WD160GB (2pcs) IDE-ST160GB (2pcs) Lite-On DVD-RW 20x Lightscribe Windows XP PRO SP2 x86 Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
A4tech Slim Keyboard HEC 550UB w/Blue Led V-ZION Razer Krait 
  hide details  
Reply
post #15 of 16
Thread Starter 
Hi guys,
i figured out the problem now
It's an OS issue.
At first there are only 2 ide's when i first install the OS.
Then after 1 month i bought the 2 sata's
And notice i had a safely remove for those 2 sata's
I thought thats weird 'coz my board doesnt support hot plug for the sata
I just ignored it.. then after that the problem comes after using my PC with that setting for 3 months..

Now reformatted it, and all is fine now.
Also bought a new PSU with 32A on +3V

Thanks for sharing your ideas.
My Media Center
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel(R) Pentium 4 630 3.00GHz ECS P4M800PRO-M2 Palit 7300GT Sonic GEIL 2GB PC2-4300 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SATA-WD160GB (2pcs) IDE-ST160GB (2pcs) Lite-On DVD-RW 20x Lightscribe Windows XP PRO SP2 x86 Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
A4tech Slim Keyboard HEC 550UB w/Blue Led V-ZION Razer Krait 
  hide details  
Reply
My Media Center
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel(R) Pentium 4 630 3.00GHz ECS P4M800PRO-M2 Palit 7300GT Sonic GEIL 2GB PC2-4300 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SATA-WD160GB (2pcs) IDE-ST160GB (2pcs) Lite-On DVD-RW 20x Lightscribe Windows XP PRO SP2 x86 Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
A4tech Slim Keyboard HEC 550UB w/Blue Led V-ZION Razer Krait 
  hide details  
Reply
post #16 of 16
Thread Starter 
Hi guys,
i figured out the problem now
It's an OS issue.
At first there are only 2 ide's when i first install the OS.
Then after 1 month i bought the 2 sata's
And notice i had a safely remove for those 2 sata's
I thought thats weird 'coz my board doesnt support hot plug for the sata
I just ignored it.. then after that the problem comes after using my PC with that setting for 3 months..

Now reformatted it, and all is fine now.
I also notice the Safely Remove SATA is not visible now.
I hope that would be the end of this.

Also bought a new PSU with 32A on +3V
It's HEC 550UB with Blue Led and 120mm fan
Cabled Sleeved, Black painted. worth the money.
http://www.hecgroupusa.com/product/39

Thanks for sharing your ideas.
My Media Center
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel(R) Pentium 4 630 3.00GHz ECS P4M800PRO-M2 Palit 7300GT Sonic GEIL 2GB PC2-4300 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SATA-WD160GB (2pcs) IDE-ST160GB (2pcs) Lite-On DVD-RW 20x Lightscribe Windows XP PRO SP2 x86 Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
A4tech Slim Keyboard HEC 550UB w/Blue Led V-ZION Razer Krait 
  hide details  
Reply
My Media Center
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel(R) Pentium 4 630 3.00GHz ECS P4M800PRO-M2 Palit 7300GT Sonic GEIL 2GB PC2-4300 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SATA-WD160GB (2pcs) IDE-ST160GB (2pcs) Lite-On DVD-RW 20x Lightscribe Windows XP PRO SP2 x86 Samsung 226BW 
KeyboardPowerCaseMouse
A4tech Slim Keyboard HEC 550UB w/Blue Led V-ZION Razer Krait 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Very Strange Lagging - Pls Help!