Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › no temp change?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

no temp change?

post #1 of 9
Thread Starter 
I've ran stress tests with TAT and orthos....... yet coretemp and TAT don't show a single degree change in temps....... My air cooling is pretty good, but I know its not THAT good that load has no change over idle...
BoS Terminal
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4440 ASRock Z87E-ITX MSI OC GTX 760 4GB x 2 G.Skill RipJaw 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial 240GB SSD Gelid Silent Fans Windows 8.1 55" LED Samsung 3D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K400 Corsiar RM650 CM Elite 130 m ITX Logitech G700S 
Audio
Logitech G930 or 5.1 Home Theater Surround 
  hide details  
Reply
BoS Terminal
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4440 ASRock Z87E-ITX MSI OC GTX 760 4GB x 2 G.Skill RipJaw 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial 240GB SSD Gelid Silent Fans Windows 8.1 55" LED Samsung 3D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K400 Corsiar RM650 CM Elite 130 m ITX Logitech G700S 
Audio
Logitech G930 or 5.1 Home Theater Surround 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
Where the log appears in TAT... it says no temperature monitoring?
Katrina2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 <stock> EVGA X58 SLI LE Radeon HD5870 8GB Kingston DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
F3 Raid0 1TB/Seagate200GB/WD640GB Samsung DVD-RW Sata Windows 7 -x64- 2x 23" LG W2353V (3840*1080) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech -Classic- Thermaltake PurePower 600W TT Armor *250mm Fan* Teh Black MOD Logitech MX518 
Mouse Pad
Cheap with wrist Gel 
  hide details  
Reply
Katrina2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 <stock> EVGA X58 SLI LE Radeon HD5870 8GB Kingston DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
F3 Raid0 1TB/Seagate200GB/WD640GB Samsung DVD-RW Sata Windows 7 -x64- 2x 23" LG W2353V (3840*1080) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech -Classic- Thermaltake PurePower 600W TT Armor *250mm Fan* Teh Black MOD Logitech MX518 
Mouse Pad
Cheap with wrist Gel 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Thread Starter 
it has no temperature reading
BoS Terminal
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4440 ASRock Z87E-ITX MSI OC GTX 760 4GB x 2 G.Skill RipJaw 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial 240GB SSD Gelid Silent Fans Windows 8.1 55" LED Samsung 3D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K400 Corsiar RM650 CM Elite 130 m ITX Logitech G700S 
Audio
Logitech G930 or 5.1 Home Theater Surround 
  hide details  
Reply
BoS Terminal
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4440 ASRock Z87E-ITX MSI OC GTX 760 4GB x 2 G.Skill RipJaw 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial 240GB SSD Gelid Silent Fans Windows 8.1 55" LED Samsung 3D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K400 Corsiar RM650 CM Elite 130 m ITX Logitech G700S 
Audio
Logitech G930 or 5.1 Home Theater Surround 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
Quote:
Originally Posted by dualhYbrid View Post
it has no temperature reading
Did you clock Start Monitor on the bottom right?

EDIT: Download EVEREST 2007 Beta.

Install > Open > Click Computer on the left and then Sensor.

CPU - DO NOT LOOK AT THIS TEMP
CPU #1 /Core #1 - Look at this
CPY #2 /Core #2 - Look at this
Main
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 3570K ASRock Z77 Pro3 Galaxy 560Ti G.Skills DDR3 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Cavier 250GB + SimpleTech 320GB EXHDD Windows 7 x64 Samsung 19" SyncMaster 940BW OCZ 600w GameXStream 
Case
COOLER MASTER Centurion 5 
  hide details  
Reply
Main
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 3570K ASRock Z77 Pro3 Galaxy 560Ti G.Skills DDR3 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Cavier 250GB + SimpleTech 320GB EXHDD Windows 7 x64 Samsung 19" SyncMaster 940BW OCZ 600w GameXStream 
Case
COOLER MASTER Centurion 5 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
Sometimes, that happens to me...

When that occurs, I restart the PC... mess with the bios a little... sometimes reinstall TAT...
And it works again
Katrina2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 <stock> EVGA X58 SLI LE Radeon HD5870 8GB Kingston DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
F3 Raid0 1TB/Seagate200GB/WD640GB Samsung DVD-RW Sata Windows 7 -x64- 2x 23" LG W2353V (3840*1080) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech -Classic- Thermaltake PurePower 600W TT Armor *250mm Fan* Teh Black MOD Logitech MX518 
Mouse Pad
Cheap with wrist Gel 
  hide details  
Reply
Katrina2
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 <stock> EVGA X58 SLI LE Radeon HD5870 8GB Kingston DDR3 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
F3 Raid0 1TB/Seagate200GB/WD640GB Samsung DVD-RW Sata Windows 7 -x64- 2x 23" LG W2353V (3840*1080) 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech -Classic- Thermaltake PurePower 600W TT Armor *250mm Fan* Teh Black MOD Logitech MX518 
Mouse Pad
Cheap with wrist Gel 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Thread Starter 
i restarted and it works..... thanks to all who helped... rep+
BoS Terminal
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4440 ASRock Z87E-ITX MSI OC GTX 760 4GB x 2 G.Skill RipJaw 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial 240GB SSD Gelid Silent Fans Windows 8.1 55" LED Samsung 3D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K400 Corsiar RM650 CM Elite 130 m ITX Logitech G700S 
Audio
Logitech G930 or 5.1 Home Theater Surround 
  hide details  
Reply
BoS Terminal
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4440 ASRock Z87E-ITX MSI OC GTX 760 4GB x 2 G.Skill RipJaw 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial 240GB SSD Gelid Silent Fans Windows 8.1 55" LED Samsung 3D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K400 Corsiar RM650 CM Elite 130 m ITX Logitech G700S 
Audio
Logitech G930 or 5.1 Home Theater Surround 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
Hey,

I'm having the same problem, my Core temps sit at 72/72 and dont budge. The only time they change is if I run TAT workload or Orthos Stress and they immediately flip to 71/71 then go back to 72/72 as soon as I click stop. Ideas anyone? Any particular BIOS settings to fiddle with Ivan?

FYI I've got an E6420 with stock fan/heatsink on a 965P-DS3
post #8 of 9
Its not the best program but have you tried speedfan ?
post #9 of 9
I did. And I just tried Everest. Everything that gets a reading off the core reads 72/72 and drops to 71/71 when I run some sort of stress test.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › no temp change?