Overclock.net › Forums › Components › Memory › RAM help, errors galore!!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

RAM help, errors galore!!! - Page 2

post #11 of 16
Quote:
Originally Posted by mikeguy3086 View Post
You are using two sets of these? Go into the BIOS and set your memory voltage to 2.125-2.150v.
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
post #12 of 16
Thread Starter 
Ok, I'll try that now.
Otis
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 5960X EVGA X99 Classified Dual Nvidia GeForce GTX 1080Ti  Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 960 Pro M.2 none Windows 10 Pro x64 LG Ultrawide  
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Thin Keyboard K740 EVGA SUPERNOVA 1600 T2 Cooler Master MASTERCASE MAKER 5 Razer Oroboros 
AudioAudio
Creative Soundcore 3d R-15PM Powered Monitors 
  hide details  
Reply
Otis
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 5960X EVGA X99 Classified Dual Nvidia GeForce GTX 1080Ti  Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 960 Pro M.2 none Windows 10 Pro x64 LG Ultrawide  
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Thin Keyboard K740 EVGA SUPERNOVA 1600 T2 Cooler Master MASTERCASE MAKER 5 Razer Oroboros 
AudioAudio
Creative Soundcore 3d R-15PM Powered Monitors 
  hide details  
Reply
post #13 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by DuckieHo View Post
You are using two sets of these? Go into the BIOS and set your memory voltage to 2.125-2.150v.
Ok, I changed the ram voltage with only 2 Gigz in there. When I added the other two sticks my computer won't even post. I'll switch the ram just to make sure it's working....but any ideas?
Otis
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 5960X EVGA X99 Classified Dual Nvidia GeForce GTX 1080Ti  Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 960 Pro M.2 none Windows 10 Pro x64 LG Ultrawide  
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Thin Keyboard K740 EVGA SUPERNOVA 1600 T2 Cooler Master MASTERCASE MAKER 5 Razer Oroboros 
AudioAudio
Creative Soundcore 3d R-15PM Powered Monitors 
  hide details  
Reply
Otis
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 5960X EVGA X99 Classified Dual Nvidia GeForce GTX 1080Ti  Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 960 Pro M.2 none Windows 10 Pro x64 LG Ultrawide  
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Thin Keyboard K740 EVGA SUPERNOVA 1600 T2 Cooler Master MASTERCASE MAKER 5 Razer Oroboros 
AudioAudio
Creative Soundcore 3d R-15PM Powered Monitors 
  hide details  
Reply
post #14 of 16
Thread Starter 
I also notice that it has the memory setting at 667 Mhz in the FSB & Memory Config menu. My memory is 800 Mhz, should I bump up that number?
Otis
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 5960X EVGA X99 Classified Dual Nvidia GeForce GTX 1080Ti  Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 960 Pro M.2 none Windows 10 Pro x64 LG Ultrawide  
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Thin Keyboard K740 EVGA SUPERNOVA 1600 T2 Cooler Master MASTERCASE MAKER 5 Razer Oroboros 
AudioAudio
Creative Soundcore 3d R-15PM Powered Monitors 
  hide details  
Reply
Otis
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 5960X EVGA X99 Classified Dual Nvidia GeForce GTX 1080Ti  Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 960 Pro M.2 none Windows 10 Pro x64 LG Ultrawide  
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Thin Keyboard K740 EVGA SUPERNOVA 1600 T2 Cooler Master MASTERCASE MAKER 5 Razer Oroboros 
AudioAudio
Creative Soundcore 3d R-15PM Powered Monitors 
  hide details  
Reply
post #15 of 16
Thread Starter 
Whichever came with the board...I'll check, but I don't know where to look.

Quote:
Originally Posted by t4ct1c47 View Post
What BIOS are you running on the P5N32-E SLi anway?

I ask as there were memory compatibility issues, especially with 4GB of RAM with the older BIOS revisions.
Otis
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 5960X EVGA X99 Classified Dual Nvidia GeForce GTX 1080Ti  Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 960 Pro M.2 none Windows 10 Pro x64 LG Ultrawide  
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Thin Keyboard K740 EVGA SUPERNOVA 1600 T2 Cooler Master MASTERCASE MAKER 5 Razer Oroboros 
AudioAudio
Creative Soundcore 3d R-15PM Powered Monitors 
  hide details  
Reply
Otis
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel 5960X EVGA X99 Classified Dual Nvidia GeForce GTX 1080Ti  Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 960 Pro M.2 none Windows 10 Pro x64 LG Ultrawide  
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Thin Keyboard K740 EVGA SUPERNOVA 1600 T2 Cooler Master MASTERCASE MAKER 5 Razer Oroboros 
AudioAudio
Creative Soundcore 3d R-15PM Powered Monitors 
  hide details  
Reply
post #16 of 16
Quote:
Originally Posted by mikeguy3086 View Post
Ok, I changed the ram voltage with only 2 Gigz in there. When I added the other two sticks my computer won't even post. I'll switch the ram just to make sure it's working....but any ideas?
Update your BIOS?

If you test each set of RAM and they work. However, they just do not work together... than it is a motherboard issue.
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
Once again...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 [4.28GHz, HT] Asus P6T + Broadcom NetXtreme II VisionTek HD5850 [900/1200] + Galaxy GT240 2x4GB G.Skill Ripjaw X [1632 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 160GB + 3xRAID0 500GB 7200.12 Window 7 Pro 64 Acer H243H + Samsung 226BW XARMOR-U9BL  
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Truepower New 750W Li Lian PC-V2100 [10x120mm fans] Logitech G9 X-Trac Pro 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › RAM help, errors galore!!!