Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Power Profile Problem????
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Power Profile Problem????

post #1 of 3
Thread Starter 
I am having a problem running stress tests on my sig-rig inside of vista x64 (ultimate)...

...on some occasions, when I set orthos or OCCT to run for an extended period of time I lose the ability to bring my rig out of a "psuedo-sleep" state.

Now here is the wierd part:

1. I have sleep and hibernation options disabled
2. My my network ports are not enabled to save power so they are always on
3. My monitor IS set to shut off after 20mins of inactivity
4. My hard-drives will spin-down after 1 hr of inactivity

So for instance: last night I set orthos to do its thing...this morning I went to check its progress, and:

1. Monitor was off
2. HDD light SHOWED activity
3. USB ports & ps/2 ports were non-responsive
4. network ports were active....

So I know I hadn't experienced a blue screen or unexpected shutdown as my rig was still running and recieving net traffic...but since my interface ports were unresponsive I could not communicate with the rig to turn monitor back on.

This does not occur all of the time, its like a fifty-fifty crap shoot....

any thoughts???
Nerd_buckets
(13 items)
 
Stankonia
(15 items)
 
RUBIX n00b
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Z170 Pro Asus gtx1070 OC Strix gskill Trident Z 3000mhz 2*16 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 evo 1tb Samsung 960 pro 512gb (waiting on for OS drive) WD RED 4tb Corsair h100i v2 
OSMonitorPowerCase
Win 10 pro (fast ring) Dell u3417w EVGA Super Nova 850 T2 Define R5 
Mouse
MX Master 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-4100 Zambezi Asus M5A97 HIS HD6850 4 x 4GB Patriot DIV 2 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 128GB WD 2 x 300GB caviar in RAID 0 WD 1.0 TB WD 1.5 TB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
SAMSUNG Writemaster  WIN 7 x64 PRO / SLAX 13.37 x64 2 x Samsung LED 24" s24b350hl Logitech Access 
PowerCaseMouse
PPC Silencer 750w Custom Logitech g9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 175 ccbbe 0617 @ 1.46v DFI NF4 Expert 8800 gts 640 4*1gig Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x WD cav 320 RAID 0 Samsung SH 183L Vista Ulti x64/ XP pro x 64 ViewSonic 22" 
PowerCaseMouse
PP&C 750w silence CM STACKER RBX edition Logitech g9 
  hide details  
Reply
Nerd_buckets
(13 items)
 
Stankonia
(15 items)
 
RUBIX n00b
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Z170 Pro Asus gtx1070 OC Strix gskill Trident Z 3000mhz 2*16 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 evo 1tb Samsung 960 pro 512gb (waiting on for OS drive) WD RED 4tb Corsair h100i v2 
OSMonitorPowerCase
Win 10 pro (fast ring) Dell u3417w EVGA Super Nova 850 T2 Define R5 
Mouse
MX Master 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-4100 Zambezi Asus M5A97 HIS HD6850 4 x 4GB Patriot DIV 2 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 128GB WD 2 x 300GB caviar in RAID 0 WD 1.0 TB WD 1.5 TB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
SAMSUNG Writemaster  WIN 7 x64 PRO / SLAX 13.37 x64 2 x Samsung LED 24" s24b350hl Logitech Access 
PowerCaseMouse
PPC Silencer 750w Custom Logitech g9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 175 ccbbe 0617 @ 1.46v DFI NF4 Expert 8800 gts 640 4*1gig Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x WD cav 320 RAID 0 Samsung SH 183L Vista Ulti x64/ XP pro x 64 ViewSonic 22" 
PowerCaseMouse
PP&C 750w silence CM STACKER RBX edition Logitech g9 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
Wow that is truly weird.

I have not heard of anyone else suffering this problem before...i would have suggested disable sleep mode but you already have.

On one note though. Sometimes when my rig goes into sleep, my USB hubs don't power either.

Although all i do is click (not hold) the power button and it comes back on as if you had just moved the mouse to come out of a screen saver.

All i can say is to re-install windows. It sounds like some windows files are screwed up.

Have you checked in your BIOS for any power saving sort of options?
Smallville
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3570k Asus Sabertooth Z77 Asus HD7950 DirectCU II Asus HD7950 DirectCU II 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
8GB DDR3 Corsair Vengeance 1600Mhz 128GB Corsair Force Pro, 2 x 2TB HDD, 500GB Ext... LG Blu-Ray, DVD/CD RW drive Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64-bit Genuine 27" Crossover 27Q S-IPS 1440p Cyborg V7 Corsair HX1000 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Phantom White Microsoft Sidewinder X8 Wireless Steelseries QcK Sennheiser eH250 
  hide details  
Reply
Smallville
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 3570k Asus Sabertooth Z77 Asus HD7950 DirectCU II Asus HD7950 DirectCU II 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
8GB DDR3 Corsair Vengeance 1600Mhz 128GB Corsair Force Pro, 2 x 2TB HDD, 500GB Ext... LG Blu-Ray, DVD/CD RW drive Corsair H60 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Pro 64-bit Genuine 27" Crossover 27Q S-IPS 1440p Cyborg V7 Corsair HX1000 
CaseMouseMouse PadAudio
NZXT Phantom White Microsoft Sidewinder X8 Wireless Steelseries QcK Sennheiser eH250 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
Thanks for the quick response...

It is a "very clean" install of vista...so I dont think that will solve the problem. I am pretty sure that I have the BIOS options disabled, but I will double check.

I have tried the power button tap, and that works sometimes....but only when it is actually blinking and in a powersave mode (which I have disabled)

All of my independently powered ports (USB, PS2, DVI) all go down with the exception of my etherports...it bums me out
Nerd_buckets
(13 items)
 
Stankonia
(15 items)
 
RUBIX n00b
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Z170 Pro Asus gtx1070 OC Strix gskill Trident Z 3000mhz 2*16 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 evo 1tb Samsung 960 pro 512gb (waiting on for OS drive) WD RED 4tb Corsair h100i v2 
OSMonitorPowerCase
Win 10 pro (fast ring) Dell u3417w EVGA Super Nova 850 T2 Define R5 
Mouse
MX Master 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-4100 Zambezi Asus M5A97 HIS HD6850 4 x 4GB Patriot DIV 2 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 128GB WD 2 x 300GB caviar in RAID 0 WD 1.0 TB WD 1.5 TB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
SAMSUNG Writemaster  WIN 7 x64 PRO / SLAX 13.37 x64 2 x Samsung LED 24" s24b350hl Logitech Access 
PowerCaseMouse
PPC Silencer 750w Custom Logitech g9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 175 ccbbe 0617 @ 1.46v DFI NF4 Expert 8800 gts 640 4*1gig Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x WD cav 320 RAID 0 Samsung SH 183L Vista Ulti x64/ XP pro x 64 ViewSonic 22" 
PowerCaseMouse
PP&C 750w silence CM STACKER RBX edition Logitech g9 
  hide details  
Reply
Nerd_buckets
(13 items)
 
Stankonia
(15 items)
 
RUBIX n00b
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Z170 Pro Asus gtx1070 OC Strix gskill Trident Z 3000mhz 2*16 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 evo 1tb Samsung 960 pro 512gb (waiting on for OS drive) WD RED 4tb Corsair h100i v2 
OSMonitorPowerCase
Win 10 pro (fast ring) Dell u3417w EVGA Super Nova 850 T2 Define R5 
Mouse
MX Master 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-4100 Zambezi Asus M5A97 HIS HD6850 4 x 4GB Patriot DIV 2 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 128GB WD 2 x 300GB caviar in RAID 0 WD 1.0 TB WD 1.5 TB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
SAMSUNG Writemaster  WIN 7 x64 PRO / SLAX 13.37 x64 2 x Samsung LED 24" s24b350hl Logitech Access 
PowerCaseMouse
PPC Silencer 750w Custom Logitech g9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 175 ccbbe 0617 @ 1.46v DFI NF4 Expert 8800 gts 640 4*1gig Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x WD cav 320 RAID 0 Samsung SH 183L Vista Ulti x64/ XP pro x 64 ViewSonic 22" 
PowerCaseMouse
PP&C 750w silence CM STACKER RBX edition Logitech g9 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Power Profile Problem????