Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › ***AUDIO SOUND*** in Safe Mode ????
New Posts  All Forums:Forum Nav:

***AUDIO SOUND*** in Safe Mode ????

post #1 of 3
Thread Starter 
I try to lookup but i couldn't find a way to turn on AUDIO on safe mode, when i start in safe mode i can hear the system sound but when i try to play mp3 song it does not thing. I check the Device Manager the sound card is correctly installed.


is it possible to enable sound in safe mode? i do know what safe mode is, i just curious if this can be done? thru Sevices.msc, Registry, some commands?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
P4 650 P5ND2-SLi XP-Pro/SP2 19-Envision 
KeyboardPowerMouse
Logic-Wifi Ultra 500WATT Logic-Wifi 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardOSMonitor
P4 650 P5ND2-SLi XP-Pro/SP2 19-Envision 
KeyboardPowerMouse
Logic-Wifi Ultra 500WATT Logic-Wifi 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
no, safe mode only loads the basic needed drivers for the computer to function..the audio driver wont get loaded in safe mode
superbeast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 extreme QX 6700 3.7ghz EVGA 680i A1 EVGA 8800 GTX super clocked SLI 4gb Kingston hyper X @ 1200mhz (5-5-5-15) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4 x 150 gb WD Raptor X 10k rpm RAID 0 Plextor dvd-r/w Windows vista 64 bit westinghouse 37" LCD 
PowerCase
Thermaltake Toughpower 1200w thermaltake armor 
  hide details  
Reply
superbeast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core 2 extreme QX 6700 3.7ghz EVGA 680i A1 EVGA 8800 GTX super clocked SLI 4gb Kingston hyper X @ 1200mhz (5-5-5-15) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4 x 150 gb WD Raptor X 10k rpm RAID 0 Plextor dvd-r/w Windows vista 64 bit westinghouse 37" LCD 
PowerCase
Thermaltake Toughpower 1200w thermaltake armor 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
I would think that if you started the Windows Audio service, that would load your sound card drivers.
morpheus
(17 items)
 
smith
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2400 GIGABYTE GA-H67MA-UD2H-B3 XFX Radeon 7850 Double D G.Skill Ripjaw X 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
OCZ Vertex 3 Western Digital 640gb AAKS Zalman VF900 Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell UltraSharp U2412M OCN Ducky 9004 FSP Group FSP450-60GHS(85)-R InWin Dragon Slayer mATX 
MouseAudioAudio
Logitech G5 Digidesign MBox 2 Fiio E7 
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i5-3210m Lenovo X230 Intel HD 4000 Samsung SSD 
OSMonitor
Windows 7 12.5" IPS LED Backlit Panel, 1366x768 
  hide details  
Reply
morpheus
(17 items)
 
smith
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2400 GIGABYTE GA-H67MA-UD2H-B3 XFX Radeon 7850 Double D G.Skill Ripjaw X 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
OCZ Vertex 3 Western Digital 640gb AAKS Zalman VF900 Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell UltraSharp U2412M OCN Ducky 9004 FSP Group FSP450-60GHS(85)-R InWin Dragon Slayer mATX 
MouseAudioAudio
Logitech G5 Digidesign MBox 2 Fiio E7 
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
i5-3210m Lenovo X230 Intel HD 4000 Samsung SSD 
OSMonitor
Windows 7 12.5" IPS LED Backlit Panel, 1366x768 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › ***AUDIO SOUND*** in Safe Mode ????