Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte GA-P35-DS3L Thread - Page 106

post #1051 of 4644
Can someone help me out?

I have an e4400 2.0 Ghz @ 2.2Ghz.
I have 2 GB of Gskill ram and vista 32 bit.

If I try to set my memory to 2:1 or eve the pci express speed to 100 I cant start the computer.

I also cant get anything past 2.2 GHz to run stable.

I had it run for awhile stable at 2.3, but with the AUTO voltage setting which I turned off because of the high temps.

right now my voltage is at 1.14~ stock.

can anyone give my some tips?

also can anyone tell me what would be the highest overall voltage for this chip? Its the sla98 model.
post #1052 of 4644
Quote:
Originally Posted by p00ndawg View Post
Can someone help me out?

I have an e4400 2.0 Ghz @ 2.2Ghz.
I have 2 GB of Gskill ram and vista 32 bit.

If I try to set my memory to 2:1 or eve the pci express speed to 100 I cant start the computer.

I also cant get anything past 2.2 GHz to run stable.

I had it run for awhile stable at 2.3, but with the AUTO voltage setting which I turned off because of the high temps.

right now my voltage is at 1.14~ stock.

can anyone give my some tips?

also can anyone tell me what would be the highest overall voltage for this chip? Its the sla98 model.
Highest thermal is 73.3. Overall voltage is 0.85v - 1.5v

Pretty weird that just setting the PCIE clock to 100 stops it from booting.

Post your PCI cards, video card, bios revision, and your MIT settings and we'll see what we can do from there.

Sounds like you'll need to up your core voltage to overclock further though. 2:1 meaning you're setting the multiplier to 2.00? You should be fine with ddr2 667 up to 333 fsb, obviously. Not sure what's going on.
Current System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Gigabyte EP43-UD3L PNY GTX 260 Core 216 G.Skill DDR2 1000 2x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital SATA 500GB Liteon DVD-RW DL 20x (x2) Microsoft Vista 64bit LG 23" LED + Acer 19" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Rosewill RP550-2 Coolermaster 690 Logitech G500 
  hide details  
Reply
Current System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Gigabyte EP43-UD3L PNY GTX 260 Core 216 G.Skill DDR2 1000 2x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital SATA 500GB Liteon DVD-RW DL 20x (x2) Microsoft Vista 64bit LG 23" LED + Acer 19" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Rosewill RP550-2 Coolermaster 690 Logitech G500 
  hide details  
Reply
post #1053 of 4644
Quote:
Originally Posted by NP2H View Post
Highest thermal is 73.3. Overall voltage is 0.85v - 1.5v

Pretty weird that just setting the PCIE clock to 100 stops it from booting.

Post your PCI cards, video card, bios revision, and your MIT settings and we'll see what we can do from there.

Sounds like you'll need to up your core voltage to overclock further though. 2:1 meaning you're setting the multiplier to 2.00? You should be fine with ddr2 667 up to 333 fsb, obviously. Not sure what's going on.


The only thing I have is an 8600GT msi OC plugged in.

The bios revision I am not sure, I bought the motherboard in October so whatever shipped with it is what I installed. I dont have a floppy so I cant flash.

All my MIT settings are stock except that I have the voltage set to manual, although set on stock Voltage.

My multiplier is 10x, and the fsb is at 220.

I was talking about my system memory multiplier which I set to 100, but my pci express frequency I set it to 2.00.

These settings I just mentioned only work although If I leave everything stock, besides the manual setting on the stock voltage, and I can only get 2.2 Ghz.

If I change anything though, the system wont boot and will reset to default.
post #1054 of 4644
Disable EIST and C1E in your BIOS. Also disable the thermal monitor that will shut your computer down when you hit a certain temp.
Low Tide
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.7GHz Asus P8Z77-V Pro EVGA GTX 670 FTW 8GB G. Skill 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB Prolimatech Megahalems Rev. C Windows X Samsung T240HD 
KeyboardPowerCaseAudio
Ducky DK9008G2 Red Corsair TX850W V1 Corsair Carbide 300R X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
Low Tide
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.7GHz Asus P8Z77-V Pro EVGA GTX 670 FTW 8GB G. Skill 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB Prolimatech Megahalems Rev. C Windows X Samsung T240HD 
KeyboardPowerCaseAudio
Ducky DK9008G2 Red Corsair TX850W V1 Corsair Carbide 300R X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
post #1055 of 4644
Quote:
Originally Posted by losttsol View Post
Disable EIST and C1E in your BIOS. Also disable the thermal monitor that will shut your computer down when you hit a certain temp.
Already did that, plus I have an artic cooler 7 So I dont see why my temps would get hott enough to shut down my cpu.
post #1056 of 4644
Quote:
Originally Posted by p00ndawg View Post

I was talking about my system memory multiplier which I set to 100, but my pci express frequency I set it to 2.00.
I think you have those two numbers reversed. PCI should be at 100 and memory on 2.
Low Tide
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.7GHz Asus P8Z77-V Pro EVGA GTX 670 FTW 8GB G. Skill 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB Prolimatech Megahalems Rev. C Windows X Samsung T240HD 
KeyboardPowerCaseAudio
Ducky DK9008G2 Red Corsair TX850W V1 Corsair Carbide 300R X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
Low Tide
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.7GHz Asus P8Z77-V Pro EVGA GTX 670 FTW 8GB G. Skill 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB Prolimatech Megahalems Rev. C Windows X Samsung T240HD 
KeyboardPowerCaseAudio
Ducky DK9008G2 Red Corsair TX850W V1 Corsair Carbide 300R X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
post #1057 of 4644
Quote:
Originally Posted by losttsol View Post
I think you have those two numbers reversed. PCI should be at 100 and memory on 2.

oh yea Lol. Either way did not work.

I bumped up my voltage a notch and my computer started loading, but close to the windows vista symbol it just turned off and went back to default.
post #1058 of 4644
Quick question for you guys, I am experiencing a very high Vdroop on this board.

Currently in the bios i have my q6600 set to 1.568 vcore but in windows cpuz sees it as 1.52v.

Under load it drops all the way down to 1.440 vcore and stays steadily there while using orthos. Is anyone else experiencing a .12v drop? It seems ridiculous that it is drooping that much.. Any ideas?
PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 (1.2125 VID) @ 3.7 1.37vcore DFI x38 Dark Visiontek 4870's Crossfired 4GB DDR2-800 GSkill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x 640gb WD Raid Sony Blu-Ray Writer Windows 7 64bit 32" Sharp Aquos 1080p HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycos BFG 800 watt Antec 900 Razer DeathAdder 
Mouse Pad
Razer eXactMat 
  hide details  
Reply
PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 (1.2125 VID) @ 3.7 1.37vcore DFI x38 Dark Visiontek 4870's Crossfired 4GB DDR2-800 GSkill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x 640gb WD Raid Sony Blu-Ray Writer Windows 7 64bit 32" Sharp Aquos 1080p HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycos BFG 800 watt Antec 900 Razer DeathAdder 
Mouse Pad
Razer eXactMat 
  hide details  
Reply
post #1059 of 4644
I run 1.43125v in BIOS and CPU-Z under load reads 1.312v so it is normal. The Vdroop in this board has been chronicled earlier in this thread. I don't blame you though for not reading it all (I think we're going for some sort of post record). Supposedly a BIOS update would correct this problem, but it hasn't happened yet.
Low Tide
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.7GHz Asus P8Z77-V Pro EVGA GTX 670 FTW 8GB G. Skill 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB Prolimatech Megahalems Rev. C Windows X Samsung T240HD 
KeyboardPowerCaseAudio
Ducky DK9008G2 Red Corsair TX850W V1 Corsair Carbide 300R X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
Low Tide
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.7GHz Asus P8Z77-V Pro EVGA GTX 670 FTW 8GB G. Skill 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB Prolimatech Megahalems Rev. C Windows X Samsung T240HD 
KeyboardPowerCaseAudio
Ducky DK9008G2 Red Corsair TX850W V1 Corsair Carbide 300R X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
post #1060 of 4644
aloha..
anyone know max vcore i can go on e6850...?

right now I'm at [1.39375] selected,
but showing in bios only as 1.364!
and cpu-z shows 1.360!

how far can I safely go up..
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6850 @ 3.8 ghz (vcore 1.47v) Gigabyte! GA P35 DS3L EVGA 8800GT 512 SC (701/1747/2000) 2Gig CRUCIAL BALISTICS 6400 4-4-4-12 @ 950mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250G SeaGate Nlite Dvd 20x XP Pro SP2 19" HannsG 
PowerCase
OcZ 600w Appevia 2 x 120mm Fans, 250 mm side Fan 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6850 @ 3.8 ghz (vcore 1.47v) Gigabyte! GA P35 DS3L EVGA 8800GT 512 SC (701/1747/2000) 2Gig CRUCIAL BALISTICS 6400 4-4-4-12 @ 950mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250G SeaGate Nlite Dvd 20x XP Pro SP2 19" HannsG 
PowerCase
OcZ 600w Appevia 2 x 120mm Fans, 250 mm side Fan 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread