Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte GA-P35-DS3L Thread - Page 255

post #2541 of 4644
damn i have tried everything bios BIOS is STUK in 267 fsb!!!!! i change the multiplyer andi get other speeds but the fsb is STUCK at 267 no matter what value i select for it!
everytime i restart the bios posts 267fsb, and inside it it says 333for example but the cpu doesnt to nothing,

i tried reset 3-4 times, and clear all bios data, jumber etc, i manage to unstuck it for once and the bios show me 266mhz fsb, but when i trie to overclock it stuck again at 267...........................


i am ready to break it into Peaces, i am not sure if this is a reason to use waranty, i may ave to burn the bios with an other one in order to fail to boot, or burn it completly.....

can i use GA-P35-ds3L bios over to mine GA-P35-DS3???? rev1.0????????/




-------------


OMG i made a fracking mistake i quess, i was trying downgrading my bios untill i reached the F4 version where my q6600 is first supported, BUT my PC doesnt BOOT NOW!!!!
i even dried an e2140 to see if that was a CPU issus NO Luck!!!

i am i great need of the PC for my work and in my anger i propably gone too low... is there ANY way to use something like DualBios or anything to Rewrite a newer BIOS over this stupid one???

i dont get it F4 supports my q6600 g0 why id oesnt BOOT!!!!!??????
>
Edited by johnnyxp64 - 5/18/08 at 6:48am
Primary PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core2Quad Q6600 3.0Ghz GA-P35-DS3 rev2.1 SAPPHIRE RADEON TOXIC HD4850 512MB DDR3(oc) 4Gbyte Kingstone HyperX 1066Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB SATA2 Stripe RAID (500GB) NEC DVD-RW Windows 7 X64 SP1 Philips 190cw DVI 19' 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 103 ps2 700Watt Midi-Black Logitech MX1100 
  hide details  
Reply
Primary PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core2Quad Q6600 3.0Ghz GA-P35-DS3 rev2.1 SAPPHIRE RADEON TOXIC HD4850 512MB DDR3(oc) 4Gbyte Kingstone HyperX 1066Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB SATA2 Stripe RAID (500GB) NEC DVD-RW Windows 7 X64 SP1 Philips 190cw DVI 19' 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 103 ps2 700Watt Midi-Black Logitech MX1100 
  hide details  
Reply
post #2542 of 4644
OK, I'm at a loss here, again. I've set my vcore to 1.45 in bios but when I'm running OCCT, it shows at 1.39 and sometimes drops to 1.34? Is my voltage leaching away into the nether? Why won't it supply a constant 1.45 as set in bios?
post #2543 of 4644
Quote:
Originally Posted by Darryl View Post
The default DDR2 Voltage on the DS3L is 1.8V so +0.4V = 2.2V not 2.05 volts
Mathematically yes it would be 2.2v but due to vdroop the results I end up with on 2 boards checking with 3 different software programs is 2.05. Since both boards gave me the same results, I figured all boards had vdroop in the DDR settings.

Thanks for the CPU-Z link fix, it worked great.. +rep.
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
post #2544 of 4644
I got my new board yesterday and flashed the Bios to F8f. There is a setting in there that allows you to kick up the multiplier by .5 has anyone tried this and had it stick? For me it will show up in the Bios as + .5 but will not show up in Windows or any programs.
Anyone have any luck with this multiplier setting?

Thanks
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
post #2545 of 4644
Quote:
Originally Posted by Visceral View Post
OK, I'm at a loss here, again. I've set my vcore to 1.45 in bios but when I'm running OCCT, it shows at 1.39 and sometimes drops to 1.34? Is my voltage leaching away into the nether? Why won't it supply a constant 1.45 as set in bios?
This board is really bad regarding voltage drop. Read further
here-->http://www.ocforums.com/showthread.php?t=558347
but be careful, I wouldnt suggest the "hard mod" just the pencil mod.
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
post #2546 of 4644
Triple post?
Edited by technogeek - 5/18/08 at 9:37am
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
post #2547 of 4644
Triple post?
Edited by technogeek - 5/18/08 at 9:37am
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
post #2548 of 4644
Quote:
Originally Posted by johnnyxp64 View Post
damn i have tried everything bios BIOS is STUK in 267 fsb!!!!! i change the multiplyer andi get other speeds but the fsb is STUCK at 267 no matter what value i select for it!
everytime i restart the bios posts 267fsb, and inside it it says 333for example but the cpu doesnt to nothing,

i tried reset 3-4 times, and clear all bios data, jumber etc, i manage to unstuck it for once and the bios show me 266mhz fsb, but when i trie to overclock it stuck again at 267...........................


i am ready to break it into Peaces, i am not sure if this is a reason to use waranty, i may ave to burn the bios with an other one in order to fail to boot, or burn it completly.....

can i use GA-P35-ds3L bios over to mine GA-P35-DS3???? rev1.0????????/




-------------


OMG i made a fracking mistake i quess, i was trying downgrading my bios untill i reached the F4 version where my q6600 is first supported, BUT my PC doesnt BOOT NOW!!!!
i even dried an e2140 to see if that was a CPU issus NO Luck!!!

i am i great need of the PC for my work and in my anger i propably gone too low... is there ANY way to use something like DualBios or anything to Rewrite a newer BIOS over this stupid one???

i dont get it F4 supports my q6600 g0 why id oesnt BOOT!!!!!??????
>
If you can eventually get it to boot "with an old CPU" the flash to the latest BIOS and get the same results that you started with then I would send it back for a replacement.

If it is too late to exchange it with the seller, it has a 3 year guarantee with Gigabyte...
Click here--> http://www.gigabyte.us/Support/ServiceCenter.aspx and start the process.
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
post #2549 of 4644
Quote:
Originally Posted by technogeek View Post
This board is really bad regarding voltage drop. Read further
here-->http://www.ocforums.com/showthread.php?t=558347
but be careful, I wouldnt suggest the "hard mod" just the pencil mod.
Thanks for the links. Alas, I don't have even a cheap voltage meter at the moment.
post #2550 of 4644
Vdrop you have to live with, (unless you vmod) mine
1.262 in mit
1.236 in bios
1.216 in cpuz
bios F8f

About the multiplier:
You can't set it higher than it's locked at : 9
you can set to run 8.5, 7.5 etc
would help o'cing ram I guess, haven't done that (yet)
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread