Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte GA-P35-DS3L Thread - Page 270

post #2691 of 4644
so no words of wisdom for me
post #2692 of 4644

Okay, what did I do wrong here? My aim was not to underclock, but to overclock.
In the BIOS my multiplier is set to 9. But here it is evidently not. I set my PCIx to 100mhz, and my voltage to auto.

Edit: I just checked this in Everest. Got this result, which is the one I WANT to be true. But if it is accurate, why is CPUz giving me a bad read?

Edited by evilevildead - 6/4/08 at 2:00pm
post #2693 of 4644
Quote:
Originally Posted by evilevildead View Post
Okay, what did I do wrong here? My aim was not to underclock, but to overclock.
In the BIOS my multiplier is set to 9. But here it is evidently not. I set my PCIx to 100mhz, and my voltage to auto.
Wow, there are a lot of N00bs on this board lately. Welcome.

If you notice your multiplier has been reduced to 6x. That is due to the power saving features of the chip and board working together. If you run a load on the chip you will see the multi increase back to 9x. You need to disable 2 things in the BIOS (C1E and speedstep if I remember correctly) in order for it to stop dropping the multi when idle. Also make sure your multi is set to 9x.
HTPC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 2120T Gigabyte Z68XP-UD3 i3 HD2000 8gb Kingston HyperX Blu 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
9.5 TB Storage Samsung BD-ROM Windows 7 Prof 47in LG LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
I/O Gear Wireless 500W FSP CM690 Dell M2010 Remote 
  hide details  
Reply
HTPC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 2120T Gigabyte Z68XP-UD3 i3 HD2000 8gb Kingston HyperX Blu 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
9.5 TB Storage Samsung BD-ROM Windows 7 Prof 47in LG LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
I/O Gear Wireless 500W FSP CM690 Dell M2010 Remote 
  hide details  
Reply
post #2694 of 4644
Quote:
Originally Posted by PGT96AJT View Post
Wow, there are a lot of N00bs on this board lately. Lol Welcome.

If you notice your multiplier has been reduced to 6x. That is due to the power saving features of the chip and board working together. If you run a load on the chip you will see the multi increase back to 9x. You need to disable 2 things in the BIOS (C1E and speedstep if I remember correctly) in order for it to stop dropping the multi when idle. Also make sure your multi is set to 9x.
Advanced BIOS Features Tab...

CPU Enhanced Halt (C1E)
Enables or disables Intel® CPU Enhanced Halt (C1E) function, a CPU power-saving function in system halt state. When enabled, the CPU core frequency and voltage will be reduced during system halt state to decrease power consumption. (Default: Enabled) <--Disable..

CPU EIST Function
Enables or disables Enhanced Intel SpeedStep Technology (EIST). Depending on CPU loading, Intel® EIST technology can dynamically and effectively lower the CPU voltage and core frequency to decrease average power consumption and heat production. (Default: Enabled) <--Disable..
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
post #2695 of 4644
Quote:
Originally Posted by evilevildead View Post
Thanks, that worked! The H.D.D. lights come on now, but the POWER LED cord is too short, it only reaches halfway from the front of the case to the motherboard. Hmm.
Maybe you can find an extension wire, or just lengthen them by patching some wires in between both ends.
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
post #2696 of 4644
Quote:
Originally Posted by motorpotor View Post
Hey I dont wanna sound late to the party but I have this board, with a e6600 w/ (gigabyte g power fan), 4 gigs of ddr2 6400, and a Visiontek HD3870 OC 512(The best buy special). I would like to know what are some good settings to oc it with in the bios. I got it up to 2.66ghz from the stock 2.4 but I dont know if the settings I stumbled upon are good. Ideas? I am also running XP
Sorry, I have no experience with the e6600 chip...
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
E8400 @ 4.0GHz
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3L GeForce 8400GS CORSAIR XMS2 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Maxtor and Seagate Lite-On and Samsung "Multi-booting" Xp-64, Xp-Pro, Vista Ultimate Lite Corsair TX750W 
Case
Antec SLK3700AMB 
  hide details  
Reply
post #2697 of 4644
johnnyxp64 Thank you for explaining the stable Q6600 overclock settings on this board staying at 3 gig And yes I'm a noob
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Q9450@2.66GHZ GA-EP35-DS3L P35 Nvidia 8600 GT 512MB G.Skill 1gigX2 1066 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung SATA 500 gig 16MB cache Windows XP Media Center Dell 19" FlatPanel Antec EarthWatts 650 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Q9450@2.66GHZ GA-EP35-DS3L P35 Nvidia 8600 GT 512MB G.Skill 1gigX2 1066 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung SATA 500 gig 16MB cache Windows XP Media Center Dell 19" FlatPanel Antec EarthWatts 650 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
post #2698 of 4644
Guide_Timothy: you are welcome(you are free to Rep me up .just remember dont play with the ram speeds if there is no need, i still cant find solution in my configuration of ram settings
  • i try to have HyperX running at 1066 with all 4Gbs Installed!
    something with the NB voltage?
    with the ddr2 voltage?
    what about the proper Timmings?
Who is going to Answer me???

all tests was leading to resets...

Gauvenator: i cant give you like that all the Bios "best " settings, i have to open my Bios page per page and write them down...so it will take some time, but i am sure my setting are stable and correct, so i can share them with you.i will replay later in the day again with the Detail settings for GA-P35-DS3x rev x.x .

EDIT: 8gbytes of ram in a GA-P35-DS3 rev2.1 may apear a little less if you use VGA with more than 512 ram i think.....not so sure yet, but i will check to see if there is a "hall enabled" in the bios that will let you see all the 8Gbytes installed. the one i have tested was using a 128ram vga and all 8gb where 1066 running at 800mhz! thats normal but you can overcloack them, as i am trying to do my 1066 that are 4gbytes 4x1gb and i try to make them work to 1066 from 800default! its possible i am close.
Remeber for more than 3Gbyte to be purly usable and recognisable by the OS you need X64 OS like Windows XP pro x64 NOT x86 32bit has to end some time soon....thats enought!
Edited by johnnyxp64 - 6/5/08 at 4:14am
Primary PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core2Quad Q6600 3.0Ghz GA-P35-DS3 rev2.1 SAPPHIRE RADEON TOXIC HD4850 512MB DDR3(oc) 4Gbyte Kingstone HyperX 1066Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB SATA2 Stripe RAID (500GB) NEC DVD-RW Windows 7 X64 SP1 Philips 190cw DVI 19' 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 103 ps2 700Watt Midi-Black Logitech MX1100 
  hide details  
Reply
Primary PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core2Quad Q6600 3.0Ghz GA-P35-DS3 rev2.1 SAPPHIRE RADEON TOXIC HD4850 512MB DDR3(oc) 4Gbyte Kingstone HyperX 1066Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB SATA2 Stripe RAID (500GB) NEC DVD-RW Windows 7 X64 SP1 Philips 190cw DVI 19' 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft 103 ps2 700Watt Midi-Black Logitech MX1100 
  hide details  
Reply
post #2699 of 4644
Thanks for clarifying what I said Technogeek, I wasn't by my computer to look up the exact terms and where they were in the BIOS.
HTPC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 2120T Gigabyte Z68XP-UD3 i3 HD2000 8gb Kingston HyperX Blu 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
9.5 TB Storage Samsung BD-ROM Windows 7 Prof 47in LG LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
I/O Gear Wireless 500W FSP CM690 Dell M2010 Remote 
  hide details  
Reply
HTPC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i3 2120T Gigabyte Z68XP-UD3 i3 HD2000 8gb Kingston HyperX Blu 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
9.5 TB Storage Samsung BD-ROM Windows 7 Prof 47in LG LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
I/O Gear Wireless 500W FSP CM690 Dell M2010 Remote 
  hide details  
Reply
post #2700 of 4644
Hi guys i'm pretty new to building computers and recently finished a build with this motherboard.

I'm having trouble getting the onboard LAN to work.
In the bios there is no option to enable or disable the onboard LAN, only the option of smartlan.

Any ideas as to what the problem is?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread