Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte GA-P35-DS3L Thread - Page 300

post #2991 of 4644
Quote:
Originally Posted by P£P§! View Post
like 5-7-7-22
Maybe you should try 5-6-6-18.


You are stable at 5-7-7-22?



What is your DDR2 voltage reading in CPUZ?
MACH45
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (G0) VID:1.3250v (Unlapped) Gigabyte GA-P35-DS3L Rev2 8600GTS 256MB 1 x 1GB OCZ Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x SAMSUNG Spinpoint F1 HD502IJ 500GB SONY DRU-190A Crossflashed Windows XP Pro SP3 (nLite) Acer X193w 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Ergonomic *shrugs* ANTEC EA430 Antec Three Hundred MS Wireless 
  hide details  
Reply
MACH45
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (G0) VID:1.3250v (Unlapped) Gigabyte GA-P35-DS3L Rev2 8600GTS 256MB 1 x 1GB OCZ Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x SAMSUNG Spinpoint F1 HD502IJ 500GB SONY DRU-190A Crossflashed Windows XP Pro SP3 (nLite) Acer X193w 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Ergonomic *shrugs* ANTEC EA430 Antec Three Hundred MS Wireless 
  hide details  
Reply
post #2992 of 4644
Quote:
Originally Posted by MTC1 View Post
Maybe you should try 5-6-6-18.


You are stable at 5-7-7-22?



What is your DDR2 voltage reading in CPUZ?
2.26
Zen Ninja
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700x ASROCK X370 Taichi EVGA 1080ti FTW3 G.Skill 3200Mhz 16GB(8x2) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 500GB M.2 NVME Seagate Custom PETG Cooling Windows 10 
PowerCase
xfx Antec Dark Fleet 
  hide details  
Reply
Zen Ninja
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700x ASROCK X370 Taichi EVGA 1080ti FTW3 G.Skill 3200Mhz 16GB(8x2) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 500GB M.2 NVME Seagate Custom PETG Cooling Windows 10 
PowerCase
xfx Antec Dark Fleet 
  hide details  
Reply
post #2993 of 4644
Quote:
Originally Posted by P£P§! View Post
2.26
Try and lower one setting at a time until you can't pass memtest any more.
MACH45
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (G0) VID:1.3250v (Unlapped) Gigabyte GA-P35-DS3L Rev2 8600GTS 256MB 1 x 1GB OCZ Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x SAMSUNG Spinpoint F1 HD502IJ 500GB SONY DRU-190A Crossflashed Windows XP Pro SP3 (nLite) Acer X193w 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Ergonomic *shrugs* ANTEC EA430 Antec Three Hundred MS Wireless 
  hide details  
Reply
MACH45
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (G0) VID:1.3250v (Unlapped) Gigabyte GA-P35-DS3L Rev2 8600GTS 256MB 1 x 1GB OCZ Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x SAMSUNG Spinpoint F1 HD502IJ 500GB SONY DRU-190A Crossflashed Windows XP Pro SP3 (nLite) Acer X193w 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Ergonomic *shrugs* ANTEC EA430 Antec Three Hundred MS Wireless 
  hide details  
Reply
post #2994 of 4644
Alright, now I have a problem....


I had been running with these settings (Primed over night, was definitely stable):


FSB: 356
CPU Muli: 9x
DDR Multi: 2.5
Timings: 5-5-5-15
DDR2: +.5v
FSB: +.2v
MCH: +.3v
CPU: 1.51v


Everything was fine. Last night I had rebooted a few different times and everything was running fine. I had run some benchmarks and then I was trying to get my GigE network set up properly.

I got that all straightened out and decided I would lap my processor and heatsink today. So I turned it off and disconnected it. Then I remembered that I wanted to check idle temps and under load while it was still unlapped so I had a good comparison.


I plugged it back in and fired it up, but it didn't make it past the memory check on post.
Rebooted and automatically changed my FSB down to the default 266.

Now after a bunch of testing, I cannot get it to boot up with anything other than the default FSB. I have tried underclocking the ram slightly and heavily, wont boot. Tried OCing it back to 890, where it was... wont boot.

Tried OCing the RAM up to 1068, which it has handled in the past. Wont boot.

Tried loosening timings. Tried way underclocking the CPU and the RAM. But, no matter what combination I try now, I just cannot get past the initial memory check, unless the FSB is at 266.



Does anyone have any idea what is going on? The only difference between yesterday and today, that I can think of, is today is a little hotter. Higher ambients. My PC Health page says it is idling at almost 40c.



Can anyone help?



Thanks ahead of time.





(RAM doesn't seem to have any probs in MemTest with the 266 FSB. I have taken it out and reseated it, but nothing changed.)
MACH45
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (G0) VID:1.3250v (Unlapped) Gigabyte GA-P35-DS3L Rev2 8600GTS 256MB 1 x 1GB OCZ Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x SAMSUNG Spinpoint F1 HD502IJ 500GB SONY DRU-190A Crossflashed Windows XP Pro SP3 (nLite) Acer X193w 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Ergonomic *shrugs* ANTEC EA430 Antec Three Hundred MS Wireless 
  hide details  
Reply
MACH45
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (G0) VID:1.3250v (Unlapped) Gigabyte GA-P35-DS3L Rev2 8600GTS 256MB 1 x 1GB OCZ Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x SAMSUNG Spinpoint F1 HD502IJ 500GB SONY DRU-190A Crossflashed Windows XP Pro SP3 (nLite) Acer X193w 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Ergonomic *shrugs* ANTEC EA430 Antec Three Hundred MS Wireless 
  hide details  
Reply
post #2995 of 4644
Ram @ 2.3v ?
post #2996 of 4644
Yessir.
MACH45
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (G0) VID:1.3250v (Unlapped) Gigabyte GA-P35-DS3L Rev2 8600GTS 256MB 1 x 1GB OCZ Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x SAMSUNG Spinpoint F1 HD502IJ 500GB SONY DRU-190A Crossflashed Windows XP Pro SP3 (nLite) Acer X193w 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Ergonomic *shrugs* ANTEC EA430 Antec Three Hundred MS Wireless 
  hide details  
Reply
MACH45
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (G0) VID:1.3250v (Unlapped) Gigabyte GA-P35-DS3L Rev2 8600GTS 256MB 1 x 1GB OCZ Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x SAMSUNG Spinpoint F1 HD502IJ 500GB SONY DRU-190A Crossflashed Windows XP Pro SP3 (nLite) Acer X193w 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Ergonomic *shrugs* ANTEC EA430 Antec Three Hundred MS Wireless 
  hide details  
Reply
post #2997 of 4644
Quote:
Originally Posted by MTC1 View Post
Alright, now I have a problem....


I had been running with these settings (Primed over night, was definitely stable):


FSB: 356
CPU Muli: 9x
DDR Multi: 2.5
Timings: 5-5-5-15
DDR2: +.5v
FSB: +.2v
MCH: +.3v
CPU: 1.51v


Everything was fine. Last night I had rebooted a few different times and everything was running fine. I had run some benchmarks and then I was trying to get my GigE network set up properly.

I got that all straightened out and decided I would lap my processor and heatsink today. So I turned it off and disconnected it. Then I remembered that I wanted to check idle temps and under load while it was still unlapped so I had a good comparison.


I plugged it back in and fired it up, but it didn't make it past the memory check on post.
Rebooted and automatically changed my FSB down to the default 266.

Now after a bunch of testing, I cannot get it to boot up with anything other than the default FSB. I have tried underclocking the ram slightly and heavily, wont boot. Tried OCing it back to 890, where it was... wont boot.

Tried OCing the RAM up to 1068, which it has handled in the past. Wont boot.

Tried loosening timings. Tried way underclocking the CPU and the RAM. But, no matter what combination I try now, I just cannot get past the initial memory check, unless the FSB is at 266.



Does anyone have any idea what is going on? The only difference between yesterday and today, that I can think of, is today is a little hotter. Higher ambients. My PC Health page says it is idling at almost 40c.



Can anyone help?



Thanks ahead of time.





(RAM doesn't seem to have any probs in MemTest with the 266 FSB. I have taken it out and reseated it, but nothing changed.)
If you think it's your RAM, try using your ballistix. I think i remember you had ballistix and then switched to OCZ, correct? When you do have a different kit of RAM in there, try to OC. Any OC/FSB to see if your OCZ was the problem.

Going out on a limb here, have you tried resetting CMOS?
Sinking Box
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2500k 4.8Ghz 1.37v ASRock P67 Extreme4 Gen3 ASUS HD5850 955/1250 8GB G.Skill Snipers 1600Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x Western Digital 640GB Caviar Blacks RAID 0 XSPC Rasa + RX360 Windows 7 Ultimate 64 Bit Sharp 32" 1080p LCD HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Keyboard Corsair HX620 Corsair Obsidian 700D Logitech G3 Mouse 
  hide details  
Reply
Sinking Box
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2500k 4.8Ghz 1.37v ASRock P67 Extreme4 Gen3 ASUS HD5850 955/1250 8GB G.Skill Snipers 1600Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x Western Digital 640GB Caviar Blacks RAID 0 XSPC Rasa + RX360 Windows 7 Ultimate 64 Bit Sharp 32" 1080p LCD HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Keyboard Corsair HX620 Corsair Obsidian 700D Logitech G3 Mouse 
  hide details  
Reply
post #2998 of 4644
I haven't reset the CMOS yet. Just been letting MemTest loop to see if it comes up with anything.


I was considering throwing the Ballistix in also, but wanted to make sure I didn't change a setting someplace first.


I will clear CMOS, then try and OC, if that doesn't work, I'll try my Ballistix and see how far that gets me.


Thanks for the advice.
MACH45
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (G0) VID:1.3250v (Unlapped) Gigabyte GA-P35-DS3L Rev2 8600GTS 256MB 1 x 1GB OCZ Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x SAMSUNG Spinpoint F1 HD502IJ 500GB SONY DRU-190A Crossflashed Windows XP Pro SP3 (nLite) Acer X193w 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Ergonomic *shrugs* ANTEC EA430 Antec Three Hundred MS Wireless 
  hide details  
Reply
MACH45
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (G0) VID:1.3250v (Unlapped) Gigabyte GA-P35-DS3L Rev2 8600GTS 256MB 1 x 1GB OCZ Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x SAMSUNG Spinpoint F1 HD502IJ 500GB SONY DRU-190A Crossflashed Windows XP Pro SP3 (nLite) Acer X193w 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Ergonomic *shrugs* ANTEC EA430 Antec Three Hundred MS Wireless 
  hide details  
Reply
post #2999 of 4644
Cleared CMOS and still wont boot at 356 with a RAM Multi at 2 (712mhz).


Going to try the Ballistix.
MACH45
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (G0) VID:1.3250v (Unlapped) Gigabyte GA-P35-DS3L Rev2 8600GTS 256MB 1 x 1GB OCZ Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x SAMSUNG Spinpoint F1 HD502IJ 500GB SONY DRU-190A Crossflashed Windows XP Pro SP3 (nLite) Acer X193w 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Ergonomic *shrugs* ANTEC EA430 Antec Three Hundred MS Wireless 
  hide details  
Reply
MACH45
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (G0) VID:1.3250v (Unlapped) Gigabyte GA-P35-DS3L Rev2 8600GTS 256MB 1 x 1GB OCZ Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x SAMSUNG Spinpoint F1 HD502IJ 500GB SONY DRU-190A Crossflashed Windows XP Pro SP3 (nLite) Acer X193w 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Ergonomic *shrugs* ANTEC EA430 Antec Three Hundred MS Wireless 
  hide details  
Reply
post #3000 of 4644
Same results with Ballistix.

Going to try the OCZ in the pink slots, instead of the yellow.
MACH45
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (G0) VID:1.3250v (Unlapped) Gigabyte GA-P35-DS3L Rev2 8600GTS 256MB 1 x 1GB OCZ Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x SAMSUNG Spinpoint F1 HD502IJ 500GB SONY DRU-190A Crossflashed Windows XP Pro SP3 (nLite) Acer X193w 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Ergonomic *shrugs* ANTEC EA430 Antec Three Hundred MS Wireless 
  hide details  
Reply
MACH45
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (G0) VID:1.3250v (Unlapped) Gigabyte GA-P35-DS3L Rev2 8600GTS 256MB 1 x 1GB OCZ Platinum Rev 2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x SAMSUNG Spinpoint F1 HD502IJ 500GB SONY DRU-190A Crossflashed Windows XP Pro SP3 (nLite) Acer X193w 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Ergonomic *shrugs* ANTEC EA430 Antec Three Hundred MS Wireless 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread