Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte GA-P35-DS3L Thread - Page 315

post #3141 of 4644
Quote:
Originally Posted by spavek View Post
Im having an issue with my board. i installed all the parts to the computer, turned it on and nothing happened. i thought the board was dead so I RMA'd. Got a new one from Gigabyte and tried again, and the same thing happened. No beeps, no screen. The only thing that happens is the fans for the HS, case, and video card turn on.

Ive tried different power supplies and nothing. The processor is working.

Ive been told that maybe my power supply has been shorting out the board.

Any suggestions?

parts are in sig
are the motherboard standoffs set up correctly? make sure you don't have extra ones that are shorting it out.
WC ftw!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E7200 @ 3.51ghz 1.17v Lapped Gigabyte EP35-DS3L, HR-05 on nb Palit 8800gt 8gb G.Skill @ 1000mhz 2.1v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x7200.12 500gb RAID, 2xWD5000AAKS Asus DRW-1814BLT SATA CLFSx64, W7x64 SCEPTRE 22" 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Corsair HX520 Modular Antec P182 Gunmetal Logitech G7 Laser Cordless 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
WC ftw!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E7200 @ 3.51ghz 1.17v Lapped Gigabyte EP35-DS3L, HR-05 on nb Palit 8800gt 8gb G.Skill @ 1000mhz 2.1v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x7200.12 500gb RAID, 2xWD5000AAKS Asus DRW-1814BLT SATA CLFSx64, W7x64 SCEPTRE 22" 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Media Corsair HX520 Modular Antec P182 Gunmetal Logitech G7 Laser Cordless 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
post #3142 of 4644
Quote:
Originally Posted by mustkill View Post
It finished installing bios then i exit. Pc restarted and wouldnt boot up anymore. It was a floppy flash.

help please!????
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 G0 @ 3.1GHz MSI P35 NEO-F Galaxy 8600GT 256MB DDR3 A-DATA 4x1GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 160GB + Seagate 500GB LG DVD dual layer Windows Vista Ultimate x64 Phillips 200W 20"[1600*1200] + Acer 15"[1280*768] 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Desktop 200 2TheMax GPX600 ThermalTake Soprano DX Logitech LX5 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 G0 @ 3.1GHz MSI P35 NEO-F Galaxy 8600GT 256MB DDR3 A-DATA 4x1GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 160GB + Seagate 500GB LG DVD dual layer Windows Vista Ultimate x64 Phillips 200W 20"[1600*1200] + Acer 15"[1280*768] 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Desktop 200 2TheMax GPX600 ThermalTake Soprano DX Logitech LX5 
  hide details  
Reply
post #3143 of 4644
Quote:
Originally Posted by spavek View Post
Im having an issue with my board. i installed all the parts to the computer, turned it on and nothing happened. i thought the board was dead so I RMA'd. Got a new one from Gigabyte and tried again, and the same thing happened. No beeps, no screen. The only thing that happens is the fans for the HS, case, and video card turn on.

Ive tried different power supplies and nothing. The processor is working.

Ive been told that maybe my power supply has been shorting out the board.

Any suggestions?

parts are in sig
You can try swapping the PSU and possibly the processor.

Did you make sure all the cables are plugged in? That sounds a lot like having everything but the 4pin/8pin plugged in. That's happened to me a couple of times, where everything but the cpu turns on (includes fans and LEDs and etc turning on).

After RMAing the board, it is unlikely that the board is the problem. There is still a chance you received two dead mobos in a row, but it is very unlikely. Swap out other parts to see if it's not the other things causing you your problem.

Quote:
Originally Posted by mustkill View Post
help please!????
Quite a few people have been having bad BIOS flashes lately...

The best I can tell you is to not have any external HD/USBs plugged in, make sure all the wires/cables are plugged in, reset the CMOS, or RMA it. Not much to do when you have a bad BIOS flash.

I've used @BIOS for 4-5 flashes and have had no problem at all. Don't know how everyone are doing their flashes, but a few have ended up bricking their board or having strange problems on it.
Sinking Box
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2500k 4.8Ghz 1.37v ASRock P67 Extreme4 Gen3 ASUS HD5850 955/1250 8GB G.Skill Snipers 1600Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x Western Digital 640GB Caviar Blacks RAID 0 XSPC Rasa + RX360 Windows 7 Ultimate 64 Bit Sharp 32" 1080p LCD HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Keyboard Corsair HX620 Corsair Obsidian 700D Logitech G3 Mouse 
  hide details  
Reply
Sinking Box
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2500k 4.8Ghz 1.37v ASRock P67 Extreme4 Gen3 ASUS HD5850 955/1250 8GB G.Skill Snipers 1600Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x Western Digital 640GB Caviar Blacks RAID 0 XSPC Rasa + RX360 Windows 7 Ultimate 64 Bit Sharp 32" 1080p LCD HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Keyboard Corsair HX620 Corsair Obsidian 700D Logitech G3 Mouse 
  hide details  
Reply
post #3144 of 4644
wat is RMA it
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 G0 @ 3.1GHz MSI P35 NEO-F Galaxy 8600GT 256MB DDR3 A-DATA 4x1GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 160GB + Seagate 500GB LG DVD dual layer Windows Vista Ultimate x64 Phillips 200W 20"[1600*1200] + Acer 15"[1280*768] 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Desktop 200 2TheMax GPX600 ThermalTake Soprano DX Logitech LX5 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6550 G0 @ 3.1GHz MSI P35 NEO-F Galaxy 8600GT 256MB DDR3 A-DATA 4x1GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Maxtor 160GB + Seagate 500GB LG DVD dual layer Windows Vista Ultimate x64 Phillips 200W 20"[1600*1200] + Acer 15"[1280*768] 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Desktop 200 2TheMax GPX600 ThermalTake Soprano DX Logitech LX5 
  hide details  
Reply
post #3145 of 4644
RMA=Return Merchandise Authorization , I didnt know what RMA was until i started shopping at newegg they will replace what you bought or issue you a refund
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Q9450@2.66GHZ GA-EP35-DS3L P35 Nvidia 8600 GT 512MB G.Skill 1gigX2 1066 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung SATA 500 gig 16MB cache Windows XP Media Center Dell 19" FlatPanel Antec EarthWatts 650 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Quad Core Q9450@2.66GHZ GA-EP35-DS3L P35 Nvidia 8600 GT 512MB G.Skill 1gigX2 1066 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung SATA 500 gig 16MB cache Windows XP Media Center Dell 19" FlatPanel Antec EarthWatts 650 
Case
Antec 900 
  hide details  
Reply
post #3146 of 4644
Is it possible that I'm pumping to much volts through my board? Someone told me that my graphics card was goofing up because the mobo couldn't handle all the POOOWWWEER....
post #3147 of 4644
Quote:
Originally Posted by Moheevi_chess View Post
Is it possible that I'm pumping to much volts through my board? Someone told me that my graphics card was goofing up because the mobo couldn't handle all the POOOWWWEER....
I doubt it. My own DS3L has this strange problem of throttling at 100% load when using higher voltages though, although your situation sounds a bit different.

The 8800GTX has 6/8pin plugs so the power would go straight to the card, not the card then mobo or through the mobo to the card if you get what I mean.

Whoever told you that either doesn't know what they're talking about or knows wayyyy more than I do. I doubt that though. If this mobo had any problems with high voltages, more people would have problems.

What do you mean by your video card goofing up?
Sinking Box
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2500k 4.8Ghz 1.37v ASRock P67 Extreme4 Gen3 ASUS HD5850 955/1250 8GB G.Skill Snipers 1600Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x Western Digital 640GB Caviar Blacks RAID 0 XSPC Rasa + RX360 Windows 7 Ultimate 64 Bit Sharp 32" 1080p LCD HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Keyboard Corsair HX620 Corsair Obsidian 700D Logitech G3 Mouse 
  hide details  
Reply
Sinking Box
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2500k 4.8Ghz 1.37v ASRock P67 Extreme4 Gen3 ASUS HD5850 955/1250 8GB G.Skill Snipers 1600Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x Western Digital 640GB Caviar Blacks RAID 0 XSPC Rasa + RX360 Windows 7 Ultimate 64 Bit Sharp 32" 1080p LCD HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Keyboard Corsair HX620 Corsair Obsidian 700D Logitech G3 Mouse 
  hide details  
Reply
post #3148 of 4644
I have always used a DOS boot disk in the past to update a BIOS.
The one one time I tried something different Q-Flash I borked my MB
It was not the programs fault though, it helps to RTFM
I feel lost without my DS3L.
Was running a E2180 at 3ghz without any problem.
There was probably a few hundred mhz more in it.
Waiting to hear back from Gigabyte to see if anything can be done.
Edited by aimndtel - 7/28/08 at 9:48pm
post #3149 of 4644
Quote:
Originally Posted by Rpg2 View Post
You can try swapping the PSU and possibly the processor.

Did you make sure all the cables are plugged in? That sounds a lot like having everything but the 4pin/8pin plugged in. That's happened to me a couple of times, where everything but the cpu turns on (includes fans and LEDs and etc turning on).

After RMAing the board, it is unlikely that the board is the problem. There is still a chance you received two dead mobos in a row, but it is very unlikely. Swap out other parts to see if it's not the other things causing you your problem.
I have tried two different PSU's and I still get the same thing. Just fans and no beeps. I've tried different ram nothing happens either. tried leaving the video card out and still the fans kick on but there isn't any beeps and I've made sure that all of the connectors were connected properly.
Sys
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Gigabyte GA-P35-DS3L EVGA 8800 GTS G. SKILL 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.11 500GB Sony CDR/DVD Combo Windows 7 64/Vista 64 Samsung 226BW 
PowerCaseMouse
Coolermaster 450W Lian Li Logitech G5 
  hide details  
Reply
Sys
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Gigabyte GA-P35-DS3L EVGA 8800 GTS G. SKILL 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.11 500GB Sony CDR/DVD Combo Windows 7 64/Vista 64 Samsung 226BW 
PowerCaseMouse
Coolermaster 450W Lian Li Logitech G5 
  hide details  
Reply
post #3150 of 4644
Quote:
Originally Posted by spavek View Post
I have tried two different PSU's and I still get the same thing. Just fans and no beeps. I've tried different ram nothing happens either. tried leaving the video card out and still the fans kick on but there isn't any beeps and I've made sure that all of the connectors were connected properly.
From your original post, it sounds like a dead video card then. If you've already tried to replace that then I have no idea what the problem could be.

Try booting with just 1 stick of RAM, CPU, mobo, PSU, and graphics card. Don't connect anything that isn't necessary to just boot up (USB, externals, extra RAM, more than 1 HD, and etc).
Sinking Box
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2500k 4.8Ghz 1.37v ASRock P67 Extreme4 Gen3 ASUS HD5850 955/1250 8GB G.Skill Snipers 1600Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x Western Digital 640GB Caviar Blacks RAID 0 XSPC Rasa + RX360 Windows 7 Ultimate 64 Bit Sharp 32" 1080p LCD HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Keyboard Corsair HX620 Corsair Obsidian 700D Logitech G3 Mouse 
  hide details  
Reply
Sinking Box
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 2500k 4.8Ghz 1.37v ASRock P67 Extreme4 Gen3 ASUS HD5850 955/1250 8GB G.Skill Snipers 1600Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x Western Digital 640GB Caviar Blacks RAID 0 XSPC Rasa + RX360 Windows 7 Ultimate 64 Bit Sharp 32" 1080p LCD HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Keyboard Corsair HX620 Corsair Obsidian 700D Logitech G3 Mouse 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread