Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte GA-P35-DS3L Thread - Page 372

post #3711 of 4644
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by JLT_GTI View Post
Thats the point.. i have seen E4500s oced to 4ghz (even E4400s wich are the same only 10X instead 11X ) and many ocings about 3,4 and 3,6ghz with no problem at all. Can diferent units of the same model differ in that?
Absolutely. No two chips are the same, and neither is their OCing potential. You might just have a bum chip.
post #3712 of 4644
Well i have news..

I went over it again.. lowered the FSB to 310 to get 3,1ghz.

Orthos failed totally (again) within the first 5 seconds..

But i noticed that un CPUZ the voltage still tops at 1,28V.

Before when i had the voltage set to 1,46V it topped at 1,28 in CPUZ.. now i had setted it to 1,56V and still reads 1,28max.. maybe thats where the problem lies..

but now if the option of raising voltage is not responding to me ... what do i do to raise it for real...
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4500 GB EP35-DS3L XFX 7950GT 650mhz 512mb 2X GEIL 667 1gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500gb Toshiba DVD+LG RWDVD XP ue7 / Ubuntu 8.10 Samtron 96b 19"CRT 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
ACME keyboard Tacens Valeo Smart 480 PlanetCase Apollo Alsop 
  hide details  
Reply
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4500 GB EP35-DS3L XFX 7950GT 650mhz 512mb 2X GEIL 667 1gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500gb Toshiba DVD+LG RWDVD XP ue7 / Ubuntu 8.10 Samtron 96b 19"CRT 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
ACME keyboard Tacens Valeo Smart 480 PlanetCase Apollo Alsop 
  hide details  
Reply
post #3713 of 4644
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by JLT_GTI View Post
Well i have news..

I went over it again.. lowered the FSB to 310 to get 3,1ghz.

Orthos failed totally (again) within the first 5 seconds..

But i noticed that un CPUZ the voltage still tops at 1,28V.

Before when i had the voltage set to 1,46V it topped at 1,28 in CPUZ.. now i had setted it to 1,56V and still reads 1,28max.. maybe thats where the problem lies..

but now if the option of raising voltage is not responding to me ... what do i do to raise it for real...
Not sure... that would be a question to post in a new thread for the general populace of OCers to give advice on. Not many people check this thread anymore, lol, and I don't have the answer.
post #3714 of 4644
Quote:
Originally Posted by SgtSpike View Post
Not sure... that would be a question to post in a new thread for the general populace of OCers to give advice on. Not many people check this thread anymore, lol, and I don't have the answer.
Well..at last i managed to get pass 3

I raised vcore in the bios to 1,8V and i set the FSB to 320 and the multiplier X10. (3.2ghz) CPUZ now reads 1,44V max.. i ran orthos for some hours and its ok!.

So i guess i found (thanks to your help) the problem.. the vcore and the damn difference between whats on the BIOS and what really reachs the CPU.

I will perform some more test and try later 3,33Ghz (bus 333) to see what happens and after i find a max stable perform the mandatory tests of lowering bit by bit the vcore until it fails.
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4500 GB EP35-DS3L XFX 7950GT 650mhz 512mb 2X GEIL 667 1gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500gb Toshiba DVD+LG RWDVD XP ue7 / Ubuntu 8.10 Samtron 96b 19"CRT 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
ACME keyboard Tacens Valeo Smart 480 PlanetCase Apollo Alsop 
  hide details  
Reply
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4500 GB EP35-DS3L XFX 7950GT 650mhz 512mb 2X GEIL 667 1gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500gb Toshiba DVD+LG RWDVD XP ue7 / Ubuntu 8.10 Samtron 96b 19"CRT 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
ACME keyboard Tacens Valeo Smart 480 PlanetCase Apollo Alsop 
  hide details  
Reply
post #3715 of 4644
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by JLT_GTI View Post
Well..at last i managed to get pass 3

I raised vcore in the bios to 1,8V and i set the FSB to 320 and the multiplier X10. (3.2ghz) CPUZ now reads 1,44V max.. i ran orthos for some hours and its ok!.

So i guess i found (thanks to your help) the problem.. the vcore and the damn difference between whats on the BIOS and what really reachs the CPU.

I will perform some more test and try later 3,33Ghz (bus 333) to see what happens and after i find a max stable perform the mandatory tests of lowering bit by bit the vcore until it fails.
Yea. I'd suggest trying the vmod in the original post of this thread. Sounds like you've got one heck of a vdroop problem!
post #3716 of 4644
Quote:
Originally Posted by SgtSpike View Post
Yea. I'd suggest trying the vmod in the original post of this thread. Sounds like you've got one heck of a vdroop problem!
I will try simply "compensating" for now.. 3,33 its the max i aimed for in the begining . Now i managed to get 3,33 and im testing it right now. If its ok its mission acomplished.. I want really thanks you all . you have been really helpfull with this.

One slight question..

I dont know if any of you people use speedfan.
But right now while im ORTHOSing the system im getting a 63ºC high reading in: ç

-Temp 2 , Chip: IT8718F , Sensor: temp2 , BUS: ISA , Adress: $290

Its the only temp that is really high apart from the CPU (wich is holding nice at 62ºC with 21ºC ambient) .. Is this "bad"? What part of the mobo this sensors refers to? Am i burning it ?
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4500 GB EP35-DS3L XFX 7950GT 650mhz 512mb 2X GEIL 667 1gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500gb Toshiba DVD+LG RWDVD XP ue7 / Ubuntu 8.10 Samtron 96b 19"CRT 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
ACME keyboard Tacens Valeo Smart 480 PlanetCase Apollo Alsop 
  hide details  
Reply
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E4500 GB EP35-DS3L XFX 7950GT 650mhz 512mb 2X GEIL 667 1gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 500gb Toshiba DVD+LG RWDVD XP ue7 / Ubuntu 8.10 Samtron 96b 19"CRT 
KeyboardPowerCaseMouse Pad
ACME keyboard Tacens Valeo Smart 480 PlanetCase Apollo Alsop 
  hide details  
Reply
post #3717 of 4644
Hi

This is my first post and first overclock since doing a 386sx 25mhz to 33mhz

I've got a E8400 and the GA-P35-DS3 mobo running with DDR2 800 2 x 2GB ram.

I've changed the FSB to 400 and its running at 3.6 without any problems

What is the safe running temp please ?

Also whats the best settings in the BIOS ?

Using core temp its showing at 48 under heavy load running prime95 and 39 on idle.

Thanks
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3R 9800GTX+ ASUS Dark Knight 512mb 4GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Pioneer 111D Vista 64Bit ViewSonic 22" 1080P 
KeyboardPowerCaseMouse
Apple Keyboard 700 Watts Black and plain Logitech G5 
Mouse Pad
Nope 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 GA-P35-DS3R 9800GTX+ ASUS Dark Knight 512mb 4GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Pioneer 111D Vista 64Bit ViewSonic 22" 1080P 
KeyboardPowerCaseMouse
Apple Keyboard 700 Watts Black and plain Logitech G5 
Mouse Pad
Nope 
  hide details  
Reply
post #3718 of 4644
Quote:
Originally Posted by beerglass007 View Post
Hi

This is my first post and first overclock since doing a 386sx 25mhz to 33mhz

I've got a E8400 and the GA-P35-DS3 mobo running with DDR2 800 2 x 2GB ram.

I've changed the FSB to 400 and its running at 3.6 without any problems

What is the safe running temp please ?

Also whats the best settings in the BIOS ?

Using core temp its showing at 48 under heavy load running prime95 and 39 on idle.

Thanks
Under 70 load is the max safe temperature I would go with. 48C under load is fine.
1880478
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-750 @ 4.0GHz [200x20] [1.44V] [B#L928B214] MSI P55-CD53 [1.5 BIOS] GeForce 9800GT 512MB 4GB Corsair XMS3 DDR3 @ 1600MHz [9-9-9-24][1.65V] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
30GB OCZ Vertex, 500GB WD Caviar Lite-On DVD-DL Burner Windows 7 Professional x64 Samsung 216BW 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Corsair 650TX Antec Twelve-Hundred Razer Salmosa 
Mouse Pad
A Skylit Drive Custom Mousepad 
  hide details  
Reply
1880478
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-750 @ 4.0GHz [200x20] [1.44V] [B#L928B214] MSI P55-CD53 [1.5 BIOS] GeForce 9800GT 512MB 4GB Corsair XMS3 DDR3 @ 1600MHz [9-9-9-24][1.65V] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
30GB OCZ Vertex, 500GB WD Caviar Lite-On DVD-DL Burner Windows 7 Professional x64 Samsung 216BW 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Corsair 650TX Antec Twelve-Hundred Razer Salmosa 
Mouse Pad
A Skylit Drive Custom Mousepad 
  hide details  
Reply
post #3719 of 4644
hey guys, my ds3l was smoking at the NB area so i put the hr-05 on the nb. what settings in the bios will get my 3ghz? cheers.

my vid is 1.26v but my vdroop is bad. if i need 1.3vcore, i have to set 1.4v. is everyone else the same?
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
X79-GCN
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3930K 4.5GHz HT GIGABYTE GA-X79-UP4 AMD R9-290X GEil Evo Potenza DDR3 2400MHz CL10 (4x4GB) 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 840 Pro 120GB EK Supremacy (CPU) NF F12's P/P (360 Rad)  NF A14's (420 Rad)  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Chrome Compression Fittings EK RES X3 150 Primochill PremoFlex Advanced LRT Clear 1/2 ID EK-FC (R9 290X) 
CoolingCoolingCoolingOS
EK D5 Vario Top-X  Phobya G-Changer V2 360mm Phobya G-Changer V2 420mm Win 10 x64 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ XR3501 35" Curved Corsair Vengeance K90 Seasonic X-1250 Gold (v2) Corsair 900D 
MouseAudio
Logitech G400s Senn HD 598 
  hide details  
Reply
post #3720 of 4644
Quote:
Originally Posted by BradleyW View Post
hey guys, my ds3l was smoking at the NB area so i put the hr-05 on the nb. what settings in the bios will get my 3ghz? cheers.

my vid is 1.26v but my vdroop is bad. if i need 1.3vcore, i have to set 1.4v. is everyone else the same?
All DS3L boards have a bad vdroop.
1880478
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-750 @ 4.0GHz [200x20] [1.44V] [B#L928B214] MSI P55-CD53 [1.5 BIOS] GeForce 9800GT 512MB 4GB Corsair XMS3 DDR3 @ 1600MHz [9-9-9-24][1.65V] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
30GB OCZ Vertex, 500GB WD Caviar Lite-On DVD-DL Burner Windows 7 Professional x64 Samsung 216BW 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Corsair 650TX Antec Twelve-Hundred Razer Salmosa 
Mouse Pad
A Skylit Drive Custom Mousepad 
  hide details  
Reply
1880478
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-750 @ 4.0GHz [200x20] [1.44V] [B#L928B214] MSI P55-CD53 [1.5 BIOS] GeForce 9800GT 512MB 4GB Corsair XMS3 DDR3 @ 1600MHz [9-9-9-24][1.65V] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
30GB OCZ Vertex, 500GB WD Caviar Lite-On DVD-DL Burner Windows 7 Professional x64 Samsung 216BW 1680x1050 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa Corsair 650TX Antec Twelve-Hundred Razer Salmosa 
Mouse Pad
A Skylit Drive Custom Mousepad 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread