Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte GA-P35-DS3L Thread - Page 389

post #3881 of 4644
Hi guys i'm new and would like suggestions on this MB and running E6750 CPU? Thanks
post #3882 of 4644
Quote:
Originally Posted by noy81 View Post
Hi guys i'm new and would like suggestions on this MB and running E6750 CPU? Thanks
popped mine up to 3.2g without changing a setting and it runs 24/7 flawlessly if that helps. There is a good starting point for you that should be safe.

Fill in your system specs. It will be easier for people to help you and make sure you have a temp monitoring program before you start.
post #3883 of 4644
Quote:
Originally Posted by kmical View Post
I'm running into an odd problem with my DS3L since I upgraded from an E8400 to a Q9550. I've got 2x2MB of G.Skill DDR2-1000 memory.

When I attempt to overclock the CPU with an FSB of 400 (from 333) using the default CPU multiplier of 8.5 and a memory multiplier of 2 (for a memory setting of 800Mhz), the system fails to boot properly and resets back to the default speed of 8.5x333.

If I set the memory multiplier to Auto with the FSB at 400 and the CPU multiplier at 8.5, it boots up successfully with the memory at 960Mhz (2.4 multiplier)! If I try to force the memory multiplier down to 2 (using the same timings), it will not boot successfully.

I'd like to lock in memory at 800Mhz so that I can set relaxed timings and use some additional DDR2 memory at "stock" memory speeds. However, I cannot even force the G. Skill to run properly on this board at the slower speed.

It's not a CPU limitation, since it works with the same voltage and settings with the higher memory clock (960) but not the lower (800).

Any ideas?

Try reducing your multiplier to 8X and upping the FSB. If it truely is a RAM issue, try reseating them in different slots, running memtest, and possibly upping the voltage to 2.1v.
Sky
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 *Lapped* @ 3.24GHz Gigabyte P35 DS3L Rev 2.0 EVGA GTX 465 G Skill 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250 GB SATA Sony W/ LightScribe DVD+RW XP LG 32" HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft OCZ600SXS Antec 900 Microsoft Intelli Point 
Mouse Pad
Memory Foam Pad 
  hide details  
Reply
Sky
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 *Lapped* @ 3.24GHz Gigabyte P35 DS3L Rev 2.0 EVGA GTX 465 G Skill 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250 GB SATA Sony W/ LightScribe DVD+RW XP LG 32" HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft OCZ600SXS Antec 900 Microsoft Intelli Point 
Mouse Pad
Memory Foam Pad 
  hide details  
Reply
post #3884 of 4644
Quote:
Originally Posted by noy81 View Post
Hi guys i'm new and would like suggestions on this MB and running E6750 CPU? Thanks

Welcome to OCN, please go to the user CP and filling in your systems settings so that we can help you better
Sky
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 *Lapped* @ 3.24GHz Gigabyte P35 DS3L Rev 2.0 EVGA GTX 465 G Skill 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250 GB SATA Sony W/ LightScribe DVD+RW XP LG 32" HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft OCZ600SXS Antec 900 Microsoft Intelli Point 
Mouse Pad
Memory Foam Pad 
  hide details  
Reply
Sky
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 *Lapped* @ 3.24GHz Gigabyte P35 DS3L Rev 2.0 EVGA GTX 465 G Skill 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250 GB SATA Sony W/ LightScribe DVD+RW XP LG 32" HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft OCZ600SXS Antec 900 Microsoft Intelli Point 
Mouse Pad
Memory Foam Pad 
  hide details  
Reply
post #3885 of 4644
Hi Everyone. I'm new to the forum. Had a question about my Northbridge temps. My Sys temp temp reads 35C at idle and load . When I use the gmch overvolt even to + .3, the temp stays the same again at idle and load which is 35C. I had the case side off and the temp actually moved to about 36-38C. Once I slap the side back on it eventually went down to 35C. In Everest, The NB Voltage still reads 1.25 even when I increase to + .3 in bios. Do I have a problem here?!

Thanks in Advance
Current
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 P35-DS3L BFG 9800 GT OCZ Reaper 1150 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
x2 Seagate 1TB Non Raid DVD Blah Blah Windows xp/7 rc Sceptre 20" Wide 
PowerCase
Ultra 585 Antec 900 
  hide details  
Reply
Current
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8500 P35-DS3L BFG 9800 GT OCZ Reaper 1150 2x2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
x2 Seagate 1TB Non Raid DVD Blah Blah Windows xp/7 rc Sceptre 20" Wide 
PowerCase
Ultra 585 Antec 900 
  hide details  
Reply
post #3886 of 4644
Quote:
Originally Posted by cooling2027 View Post
Hi Everyone. I'm new to the forum. Had a question about my Northbridge temps. My Sys temp temp reads 35C at idle and load . When I use the gmch overvolt even to + .3, the temp stays the same again at idle and load which is 35C. I had the case side off and the temp actually moved to about 36-38C. Once I slap the side back on it eventually went down to 35C. In Everest, The NB Voltage still reads 1.25 even when I increase to + .3 in bios. Do I have a problem here?!

Thanks in Advance
This is a very vague statement...

You say that your system temp stays the same idle and at load... that sounds about right if your case cooling is efficient. The big question is what are your overclock settings, and what are the temps on the cpu load and idle? Lastly in most cases you shouldn't need to overclock your NB that much, and I wasn't aware that everest or the DS3L gave NB temp readings. Your overclock should max before needing to apply +.3 to the NB. The biggest way to tell if your NB is too hot is put your finger on the HS and if it's to hot to keep your finger on, then your putting too much voltage to it or you need better NB cooling. It is normal for the NB to run warm, but not hot enough to scald your finger. Hope this helps, please give us more information about your CPU/RAM overclock so that we can help you better with MCH/RAM/CPU voltage settings
Sky
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 *Lapped* @ 3.24GHz Gigabyte P35 DS3L Rev 2.0 EVGA GTX 465 G Skill 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250 GB SATA Sony W/ LightScribe DVD+RW XP LG 32" HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft OCZ600SXS Antec 900 Microsoft Intelli Point 
Mouse Pad
Memory Foam Pad 
  hide details  
Reply
Sky
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 *Lapped* @ 3.24GHz Gigabyte P35 DS3L Rev 2.0 EVGA GTX 465 G Skill 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250 GB SATA Sony W/ LightScribe DVD+RW XP LG 32" HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft OCZ600SXS Antec 900 Microsoft Intelli Point 
Mouse Pad
Memory Foam Pad 
  hide details  
Reply
post #3887 of 4644
Quote:
Originally Posted by Avacado View Post
Try reducing your multiplier to 8X and upping the FSB. If it truely is a RAM issue, try reseating them in different slots, running memtest, and possibly upping the voltage to 2.1v.
I ended up adding another 4GB (2x2GB) of the same G.Skill DDR2-1000 memory that's currently installed. Everything is running fine with the FSB set to 412 and the memory running at 989MHz.
Gaming system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @ 3.7GHz Gigabyte GA-EP45-DS3R Asus Radeon 4890 8GB G.Skill DDR2-1000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4TB SATA total Samsung 22X DVD-R/RW Windows 7 Ultimate Samsung Syncmaster 2333 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech OCZ 600W StealthXtreme Generic mid-tower Logitech optical 
  hide details  
Reply
Gaming system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @ 3.7GHz Gigabyte GA-EP45-DS3R Asus Radeon 4890 8GB G.Skill DDR2-1000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4TB SATA total Samsung 22X DVD-R/RW Windows 7 Ultimate Samsung Syncmaster 2333 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech OCZ 600W StealthXtreme Generic mid-tower Logitech optical 
  hide details  
Reply
post #3888 of 4644
Quote:
Originally Posted by kmical View Post
I ended up adding another 4GB (2x2GB) of the same G.Skill DDR2-1000 memory that's currently installed. Everything is running fine with the FSB set to 412 and the memory running at 989MHz.
Great job post your systems specs in the user CP so we can see more about your system.
Sky
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 *Lapped* @ 3.24GHz Gigabyte P35 DS3L Rev 2.0 EVGA GTX 465 G Skill 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250 GB SATA Sony W/ LightScribe DVD+RW XP LG 32" HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft OCZ600SXS Antec 900 Microsoft Intelli Point 
Mouse Pad
Memory Foam Pad 
  hide details  
Reply
Sky
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 *Lapped* @ 3.24GHz Gigabyte P35 DS3L Rev 2.0 EVGA GTX 465 G Skill 2x2GB PC2 8000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250 GB SATA Sony W/ LightScribe DVD+RW XP LG 32" HDTV 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft OCZ600SXS Antec 900 Microsoft Intelli Point 
Mouse Pad
Memory Foam Pad 
  hide details  
Reply
post #3889 of 4644
Quote:
Originally Posted by Avacado View Post
Great job post your systems specs in the user CP so we can see more about your system.
Done!
Gaming system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @ 3.7GHz Gigabyte GA-EP45-DS3R Asus Radeon 4890 8GB G.Skill DDR2-1000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4TB SATA total Samsung 22X DVD-R/RW Windows 7 Ultimate Samsung Syncmaster 2333 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech OCZ 600W StealthXtreme Generic mid-tower Logitech optical 
  hide details  
Reply
Gaming system
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550 @ 3.7GHz Gigabyte GA-EP45-DS3R Asus Radeon 4890 8GB G.Skill DDR2-1000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4TB SATA total Samsung 22X DVD-R/RW Windows 7 Ultimate Samsung Syncmaster 2333 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech OCZ 600W StealthXtreme Generic mid-tower Logitech optical 
  hide details  
Reply
post #3890 of 4644
My EP35-DS3L has been working great for over a year now, but yesterday I was looking through Everest and noticed my Q6600 running at 2.1Ghz. Then I looked at my FSB. Instead of running at 333 it was back to the default 266. I had also dropped the multiplier to 8 instead of 9 so that my Q6600 would run at 2.66Ghz but the multiplier never went back to 9. I changed the settings and after a few cold starts they are holding.

Thinking back to my USB storage devices, I am wondering if I somehow forgot to unplug my Creative ZEN Vision:M when I rebooted a while ago. I don't think my iPod Touch would cause it since it cannot work as a mass storage device.

Justin
Justin-PC
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2600K Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3 nVidia GTX 560Ti Engineering Sample G.Skill DDR3 Sniper 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital Samsung SH-223 DVD+-RW Cooler Master 212+ Windows 7 Home Premium 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP W2207H Microsoft Wireless Desktop Antec Earthwatts 620W Cooler Master Centurion 5 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Razer Goliathus Speed Realtek ALC889 
  hide details  
Reply
Justin-PC
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2600K Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3 nVidia GTX 560Ti Engineering Sample G.Skill DDR3 Sniper 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital Samsung SH-223 DVD+-RW Cooler Master 212+ Windows 7 Home Premium 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
HP W2207H Microsoft Wireless Desktop Antec Earthwatts 620W Cooler Master Centurion 5 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Razer Goliathus Speed Realtek ALC889 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread