Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte GA-P35-DS3L Thread - Page 74

post #731 of 4644
Hello,
Well i just ordered a D3L and a Q6600. my problem is that i cant change the FSB at all. If i change it to 9x267 it will post then right after that it would reboot and default back to the original setting. i set my dram voltage to required settings.i even turned off EIST and the C1 thing. i went as far as setting the vcore voltage to 1.45 (i think default at 1.23) are there any other settings i need to change before i start messing with the FSB? any help would be appreciated.

my setup
DS3L ver 2.0 F7 bios
Q6600 G0 stepping
g skill PC8000 2.0-2.1v
post #732 of 4644
Quote:
Originally Posted by Leaf_Killer View Post
new F8a beta bios for GA-P35-DS3L has been released on the gigabyte website!

I'm running it now, it hasn't seemed to fix the vdroop problem under load however.

http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...S&FileID=13293
How did you go about running the F8 Beta BIOS? I downloaded and extracted it, but can't get the BIOS update program (that came with the Gigabyte disc) to install it.
Low Tide
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.7GHz Asus P8Z77-V Pro EVGA GTX 670 FTW 8GB G. Skill 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB Prolimatech Megahalems Rev. C Windows X Samsung T240HD 
KeyboardPowerCaseAudio
Ducky DK9008G2 Red Corsair TX850W V1 Corsair Carbide 300R X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
Low Tide
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.7GHz Asus P8Z77-V Pro EVGA GTX 670 FTW 8GB G. Skill 2133MHz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 Pro 256GB Prolimatech Megahalems Rev. C Windows X Samsung T240HD 
KeyboardPowerCaseAudio
Ducky DK9008G2 Red Corsair TX850W V1 Corsair Carbide 300R X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
post #733 of 4644
I've installed all the drivers for this motherboard that came on the CD, but in device manager under 'other devices' it says 'audio device on high definition audio bus' with a question mark next to it, like there's no driver installed. My audio works fine, so I don't understand what it's talking about. Anybody have any ideas?
my rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium E2140 @ 2.96 GHz GA-P35-DS3L rev. 2 Sapphire Radeon HD3850 256MB Crucial Ballistix 2GB (2 x 1GB) PC26400 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Western Digital Caviar SE 160GB Samsung SH-S203N DVD Writer with LightScribe Windows XP Pro SP2 CORSAIR CMPSU-450VX ATX12V V2.2 450W 
Case
COOLER MASTER Elite 330 
  hide details  
Reply
my rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium E2140 @ 2.96 GHz GA-P35-DS3L rev. 2 Sapphire Radeon HD3850 256MB Crucial Ballistix 2GB (2 x 1GB) PC26400 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Western Digital Caviar SE 160GB Samsung SH-S203N DVD Writer with LightScribe Windows XP Pro SP2 CORSAIR CMPSU-450VX ATX12V V2.2 450W 
Case
COOLER MASTER Elite 330 
  hide details  
Reply
post #734 of 4644
Quote:
Originally Posted by i2kdave View Post
I've installed all the drivers for this motherboard that came on the CD, but in device manager under 'other devices' it says 'audio device on high definition audio bus' with a question mark next to it, like there's no driver installed. My audio works fine, so I don't understand what it's talking about. Anybody have any ideas?

There's 2 different types of supported audio on the board. One is HD Audio, and one is AC97.

Check into your connections and see what you've got hooked up.
Current System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Gigabyte EP43-UD3L PNY GTX 260 Core 216 G.Skill DDR2 1000 2x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital SATA 500GB Liteon DVD-RW DL 20x (x2) Microsoft Vista 64bit LG 23" LED + Acer 19" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Rosewill RP550-2 Coolermaster 690 Logitech G500 
  hide details  
Reply
Current System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Gigabyte EP43-UD3L PNY GTX 260 Core 216 G.Skill DDR2 1000 2x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital SATA 500GB Liteon DVD-RW DL 20x (x2) Microsoft Vista 64bit LG 23" LED + Acer 19" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Rosewill RP550-2 Coolermaster 690 Logitech G500 
  hide details  
Reply
post #735 of 4644
Quote:
Originally Posted by bazookajoe View Post
Hello,
Well i just ordered a D3L and a Q6600. my problem is that i cant change the FSB at all. If i change it to 9x267 it will post then right after that it would reboot and default back to the original setting. i set my dram voltage to required settings.i even turned off EIST and the C1 thing. i went as far as setting the vcore voltage to 1.45 (i think default at 1.23) are there any other settings i need to change before i start messing with the FSB? any help would be appreciated.

my setup
DS3L ver 2.0 F7 bios
Q6600 G0 stepping
g skill PC8000 2.0-2.1v

the q6600 I just picked up has a VID of 1.275. Don't go supercharging your system with that much voltage until you know what's going on- you should really only change it at the smallest increments at a time.

Check and see what your memory multiplier is set at; it should start at 2.00 when you're focusing on the processer overclock.

Also, make sure the speed enhancing settings of the motherboard are turned down (i.e. Robust VGA, CIA2, Performance Enhance)
Current System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Gigabyte EP43-UD3L PNY GTX 260 Core 216 G.Skill DDR2 1000 2x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital SATA 500GB Liteon DVD-RW DL 20x (x2) Microsoft Vista 64bit LG 23" LED + Acer 19" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Rosewill RP550-2 Coolermaster 690 Logitech G500 
  hide details  
Reply
Current System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Gigabyte EP43-UD3L PNY GTX 260 Core 216 G.Skill DDR2 1000 2x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital SATA 500GB Liteon DVD-RW DL 20x (x2) Microsoft Vista 64bit LG 23" LED + Acer 19" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Rosewill RP550-2 Coolermaster 690 Logitech G500 
  hide details  
Reply
post #736 of 4644
im at 3.4ghz, 1.47 vcore, memory +0.2v, FSB +0.1V, and (g)MCH +0.1. first time i ran prime95 only for an hour (i needed the comp) and no errors, then i tried again later that day when i wasnt doing anything and it got an error after 5 min, what could cause that :| (it was the Rounding was 0.5 yada yada)
My comp
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K Gigabyte Z68XP-UD3P EVGA 9800GTX+ 16GB G.Skill RipJaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
VelociRaptor Raptor Samsung DVD burner Windows 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Samsung 22"  Asus 27" Logitech Access Thermaltake 750Watt 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 Razer Deathadder Steelpad QcK+ X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
My comp
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K Gigabyte Z68XP-UD3P EVGA 9800GTX+ 16GB G.Skill RipJaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
VelociRaptor Raptor Samsung DVD burner Windows 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Samsung 22"  Asus 27" Logitech Access Thermaltake 750Watt 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 Razer Deathadder Steelpad QcK+ X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
post #737 of 4644
It means it's not stable... The tests don't always run the same they do random calculations so it may have started with a calculation that caused an error that you never encountered earlier. You want to be able to run prime for at least 6 hours
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X2 555BE ASUS M4A785-M Integrated 2x2gb G.Skill PC8500 DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Corsair 32gb SSD (2) DVD Burner Windows 7 Professional Hanns-G 24" 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Corsair CX500 Lian Li PC-K58W Logitech MX-518 
Mouse Pad
RatPadz GS 
  hide details  
Reply
Main Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X2 555BE ASUS M4A785-M Integrated 2x2gb G.Skill PC8500 DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Corsair 32gb SSD (2) DVD Burner Windows 7 Professional Hanns-G 24" 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Corsair CX500 Lian Li PC-K58W Logitech MX-518 
Mouse Pad
RatPadz GS 
  hide details  
Reply
post #738 of 4644
Quote:
Originally Posted by NP2H View Post
There's 2 different types of supported audio on the board. One is HD Audio, and one is AC97.

Check into your connections and see what you've got hooked up.
I just have speakers hooked up to the green speaker-out jack.
my rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium E2140 @ 2.96 GHz GA-P35-DS3L rev. 2 Sapphire Radeon HD3850 256MB Crucial Ballistix 2GB (2 x 1GB) PC26400 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Western Digital Caviar SE 160GB Samsung SH-S203N DVD Writer with LightScribe Windows XP Pro SP2 CORSAIR CMPSU-450VX ATX12V V2.2 450W 
Case
COOLER MASTER Elite 330 
  hide details  
Reply
my rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium E2140 @ 2.96 GHz GA-P35-DS3L rev. 2 Sapphire Radeon HD3850 256MB Crucial Ballistix 2GB (2 x 1GB) PC26400 
Hard DriveOptical DriveOSPower
Western Digital Caviar SE 160GB Samsung SH-S203N DVD Writer with LightScribe Windows XP Pro SP2 CORSAIR CMPSU-450VX ATX12V V2.2 450W 
Case
COOLER MASTER Elite 330 
  hide details  
Reply
post #739 of 4644
Quote:
Originally Posted by vtx_ View Post
It means it's not stable... The tests don't always run the same they do random calculations so it may have started with a calculation that caused an error that you never encountered earlier. You want to be able to run prime for at least 6 hours
i know it means its not stable but looking at my voltages and what why do you think it would be failing? i mean, 1.475 vcore and its not stable at 3.4ghz? the temps are fine as well. and my mem timings are 5-5-5-15, so im confused :/
My comp
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K Gigabyte Z68XP-UD3P EVGA 9800GTX+ 16GB G.Skill RipJaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
VelociRaptor Raptor Samsung DVD burner Windows 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Samsung 22"  Asus 27" Logitech Access Thermaltake 750Watt 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 Razer Deathadder Steelpad QcK+ X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
My comp
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K Gigabyte Z68XP-UD3P EVGA 9800GTX+ 16GB G.Skill RipJaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
VelociRaptor Raptor Samsung DVD burner Windows 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
Samsung 22"  Asus 27" Logitech Access Thermaltake 750Watt 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec 900 Razer Deathadder Steelpad QcK+ X-Fi XtremeGamer 
  hide details  
Reply
post #740 of 4644
Quote:
Originally Posted by tekster View Post
i know it means its not stable but looking at my voltages and what why do you think it would be failing? i mean, 1.475 vcore and its not stable at 3.4ghz? the temps are fine as well. and my mem timings are 5-5-5-15, so im confused :/
Could be Vdroop. Check the temperatures, up the voltage a little bit more. 1.475 in the BIOS is NOT 1.475 Vcore in the system.
Current System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Gigabyte EP43-UD3L PNY GTX 260 Core 216 G.Skill DDR2 1000 2x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital SATA 500GB Liteon DVD-RW DL 20x (x2) Microsoft Vista 64bit LG 23" LED + Acer 19" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Rosewill RP550-2 Coolermaster 690 Logitech G500 
  hide details  
Reply
Current System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Gigabyte EP43-UD3L PNY GTX 260 Core 216 G.Skill DDR2 1000 2x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital SATA 500GB Liteon DVD-RW DL 20x (x2) Microsoft Vista 64bit LG 23" LED + Acer 19" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Rosewill RP550-2 Coolermaster 690 Logitech G500 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte GA-P35-DS3L Thread