Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › CPU/System problem..virus?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

CPU/System problem..virus?

post #1 of 10
Thread Starter 
Hi,
I have a problem with my pc right now. About every 5 min, my computer will chug out. For example, I'll be listening to a song, and all of a sudden I'll hear a slight crackling noise and my mouse doesn't move smoothly. Then it goes back to normal.
My Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k TP67XE EVGA GTX 280 16gb DDR3 1600 Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorPower
1 320 gig (os) and two 500 gig HDDs Windows XP Pro SP3 2 x ASUS 21.5" 1920X1080 Antec Gamer series 750W 
Case
Lancool 
  hide details  
Reply
My Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k TP67XE EVGA GTX 280 16gb DDR3 1600 Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorPower
1 320 gig (os) and two 500 gig HDDs Windows XP Pro SP3 2 x ASUS 21.5" 1920X1080 Antec Gamer series 750W 
Case
Lancool 
  hide details  
Reply
post #2 of 10
try running avg at it, i doubt it is a virus problem however. Me being me, If i were you i would format/reinstall and start over, lots of problems such as this tend to disappear when you do that
Black & Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 go stepping GIGABYTE GA-P35-DS4 Crossfire Radeon 3870 4 GB A-DATA ddr2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WB Caviar 500GB Pioneer 20X DVD±R DVD Vista Enterprise 64 Acer AL2216W/Dell 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
G-15 rev1 ABS Tagan BZ Series BZ700 Antec nine hundred MS wireless laser 6000 
Mouse Pad
Gamma Pad LED 
  hide details  
Reply
Black & Blue
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 go stepping GIGABYTE GA-P35-DS4 Crossfire Radeon 3870 4 GB A-DATA ddr2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WB Caviar 500GB Pioneer 20X DVD±R DVD Vista Enterprise 64 Acer AL2216W/Dell 17" 
KeyboardPowerCaseMouse
G-15 rev1 ABS Tagan BZ Series BZ700 Antec nine hundred MS wireless laser 6000 
Mouse Pad
Gamma Pad LED 
  hide details  
Reply
post #3 of 10
Could be a virus, could be your soundcard.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Mobile Core 2 Duo P8600 2.4Ghz ASUS N50Vn-X1B ASUS NVIDIA GeForce 9650M GT 4GB DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB SATA 5400rpm DVD Super Multi Windows 7 Professional 64bit 15.4" WXGA/LED 
KeyboardPowerCaseMouse
ASUS Laptop Extended Keyboard 6-Cell Lithium Ion Battery & 90-watt AC adapter ASUS N50Vn-X1B Logitech VX Nano 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Mobile Core 2 Duo P8600 2.4Ghz ASUS N50Vn-X1B ASUS NVIDIA GeForce 9650M GT 4GB DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB SATA 5400rpm DVD Super Multi Windows 7 Professional 64bit 15.4" WXGA/LED 
KeyboardPowerCaseMouse
ASUS Laptop Extended Keyboard 6-Cell Lithium Ion Battery & 90-watt AC adapter ASUS N50Vn-X1B Logitech VX Nano 
  hide details  
Reply
post #4 of 10
Thread Starter 
Thing is, I just reinstalled xp and ALL of my programs/games (3 horus work).
My Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k TP67XE EVGA GTX 280 16gb DDR3 1600 Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorPower
1 320 gig (os) and two 500 gig HDDs Windows XP Pro SP3 2 x ASUS 21.5" 1920X1080 Antec Gamer series 750W 
Case
Lancool 
  hide details  
Reply
My Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k TP67XE EVGA GTX 280 16gb DDR3 1600 Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorPower
1 320 gig (os) and two 500 gig HDDs Windows XP Pro SP3 2 x ASUS 21.5" 1920X1080 Antec Gamer series 750W 
Case
Lancool 
  hide details  
Reply
post #5 of 10
It's hardware. Run some stress testers and see if it passes. Try Orthos and memtest.

Hmmm, hear a crackle and mouse doesn't respond. weird.

-----------------

Noticed you're running raid0, maybe do a mirror conflict test. (I don't really know what I'm talking about when it comes to RAID, haven't done it yet.)

That's all what I would try first.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Duo e8400 @ 4.2Ghz 1.37v eVGA Nforce 780i GTX465 + 9600gt Mushkin 4 Gigz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB WD Black, Seagate 250GB + 400GB WD external ASUS VW266H ~ 26" 1200p MS X6 Sidewinder 
PowerCaseMouse Pad
OCZ GameXStream 700W CM Stacker Hustler mag 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Duo e8400 @ 4.2Ghz 1.37v eVGA Nforce 780i GTX465 + 9600gt Mushkin 4 Gigz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB WD Black, Seagate 250GB + 400GB WD external ASUS VW266H ~ 26" 1200p MS X6 Sidewinder 
PowerCaseMouse Pad
OCZ GameXStream 700W CM Stacker Hustler mag 
  hide details  
Reply
post #6 of 10
Do you happen to have a Wireless network card installed on your computer?

If so, remove it, restart your computer and test and see if it's fixed. I've had this problem a couple of times with this dumb Wireless N card.
post #7 of 10
Probably your sound card. Reinstall drivers.
post #8 of 10
Thread Starter 
IT WAS THE WIRELESS N CARD W T F! Thanks for your help!
My Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k TP67XE EVGA GTX 280 16gb DDR3 1600 Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorPower
1 320 gig (os) and two 500 gig HDDs Windows XP Pro SP3 2 x ASUS 21.5" 1920X1080 Antec Gamer series 750W 
Case
Lancool 
  hide details  
Reply
My Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k TP67XE EVGA GTX 280 16gb DDR3 1600 Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorPower
1 320 gig (os) and two 500 gig HDDs Windows XP Pro SP3 2 x ASUS 21.5" 1920X1080 Antec Gamer series 750W 
Case
Lancool 
  hide details  
Reply
post #9 of 10
Format an start over to make sure it is not your OS.

After that, I might look at reinstalling all your PCI cards.

If that does not work, look into a new power supply.

If that does not work...get back to us.
Work Work
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5670 @ 3.33GHz EVGA Classified X58 (Westmere Modded) AMD 6950 2GB G. Skill Ripjaws 24GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO 500GB Scythe FUMA  Windows 10 Pro 64 NEC PA241W 
KeyboardPowerCaseMouse
Magicforce 68 (Gat. Blue) Ultra X3 1000W Dremel Modded CM Cosmos S Logitech G700 
Other
Wacom Intuos 4 
  hide details  
Reply
Work Work
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5670 @ 3.33GHz EVGA Classified X58 (Westmere Modded) AMD 6950 2GB G. Skill Ripjaws 24GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO 500GB Scythe FUMA  Windows 10 Pro 64 NEC PA241W 
KeyboardPowerCaseMouse
Magicforce 68 (Gat. Blue) Ultra X3 1000W Dremel Modded CM Cosmos S Logitech G700 
Other
Wacom Intuos 4 
  hide details  
Reply
post #10 of 10
What! EMI? lol
-----------------

@Gollie - Great album, I got it just the other day.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Duo e8400 @ 4.2Ghz 1.37v eVGA Nforce 780i GTX465 + 9600gt Mushkin 4 Gigz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB WD Black, Seagate 250GB + 400GB WD external ASUS VW266H ~ 26" 1200p MS X6 Sidewinder 
PowerCaseMouse Pad
OCZ GameXStream 700W CM Stacker Hustler mag 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Duo e8400 @ 4.2Ghz 1.37v eVGA Nforce 780i GTX465 + 9600gt Mushkin 4 Gigz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB WD Black, Seagate 250GB + 400GB WD external ASUS VW266H ~ 26" 1200p MS X6 Sidewinder 
PowerCaseMouse Pad
OCZ GameXStream 700W CM Stacker Hustler mag 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › CPU/System problem..virus?