Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › NVIDIA Drivers and Overclocking Software › Noticing something strange in ATI tool
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Noticing something strange in ATI tool

post #1 of 8
Thread Starter 
I overclocked my 8800gts g92 from 670core/972memory/1674shader to 752core/1052memory/1878shader. When I ran ATI Tool, no artifacts for quite a while and you just see the 3d cube.

I just overclocked it to 802core/1103memory/2003shader and when I run ATI tool there is still no artifacts but now when I look at the 3d cube there's yellow pixels around the cube and once in a while part of the image would flicker yellow, yet there are still no errors. Does this mean anything?
Project One
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 3.4/1.248v ASUS Maximus Formula MSI GTX470 Corsair TwinX x 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD RaptorX 150GB x2, WD 500GB ASUS 20X DVDRW w/ Lightscribe Windows 7 64 Bit Samsung 2232GW 22" 
PowerCase
CM Real Power Pro 1000watt CM Stacker 830 Evolution 
  hide details  
Reply
Project One
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 3.4/1.248v ASUS Maximus Formula MSI GTX470 Corsair TwinX x 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD RaptorX 150GB x2, WD 500GB ASUS 20X DVDRW w/ Lightscribe Windows 7 64 Bit Samsung 2232GW 22" 
PowerCase
CM Real Power Pro 1000watt CM Stacker 830 Evolution 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
they are artifacts ^_^

yeah ati tool done that to me, right up to the WHOLE screen having artifacts with the mouse icon and everything, then everything got worse and worse then froze my pc , no errors detected too
Gabatha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GA-P35-DS4 PowerColor HD 3870 PCS 2x1gb pc-2 6400, Samsung 800mhz DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
80gb ide :( 18x dvd LG Vista Ultimate OEM 190CW 19' Philips lcd 
PowerCase
HX620W Corsair Antec p182 
  hide details  
Reply
Gabatha
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 GA-P35-DS4 PowerColor HD 3870 PCS 2x1gb pc-2 6400, Samsung 800mhz DDR2 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
80gb ide :( 18x dvd LG Vista Ultimate OEM 190CW 19' Philips lcd 
PowerCase
HX620W Corsair Antec p182 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
lower your shaders and that will get rid of the problem.
Lurking Ninja
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 3849B203 4.0GHz/1.164 Evga X58 Classified E759/Koolance X58/BIX 120 TRI SLI GTX 285s.** 6GB 3x2 OCZ Gold 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD3200AAKS (RAID0), 1tb AALS Samsumg Wrigtmaster Sb 204/182 Windows 7 Ultimate X64 Gateway HD2401 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 V1 Corsair HX1000W Modded Rocketfish Logitech MX Revolution 
Mouse Pad
soft cotton? 
  hide details  
Reply
Lurking Ninja
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 3849B203 4.0GHz/1.164 Evga X58 Classified E759/Koolance X58/BIX 120 TRI SLI GTX 285s.** 6GB 3x2 OCZ Gold 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2x WD3200AAKS (RAID0), 1tb AALS Samsumg Wrigtmaster Sb 204/182 Windows 7 Ultimate X64 Gateway HD2401 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 V1 Corsair HX1000W Modded Rocketfish Logitech MX Revolution 
Mouse Pad
soft cotton? 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
Thread Starter 
How long do you guys run ATI tool for? I don't see a bunch of yellow stuff, but maybe once every 30 seconds I see a single yellow pixel, but still no errors. Is this still considered safe?
Project One
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 3.4/1.248v ASUS Maximus Formula MSI GTX470 Corsair TwinX x 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD RaptorX 150GB x2, WD 500GB ASUS 20X DVDRW w/ Lightscribe Windows 7 64 Bit Samsung 2232GW 22" 
PowerCase
CM Real Power Pro 1000watt CM Stacker 830 Evolution 
  hide details  
Reply
Project One
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 3.4/1.248v ASUS Maximus Formula MSI GTX470 Corsair TwinX x 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD RaptorX 150GB x2, WD 500GB ASUS 20X DVDRW w/ Lightscribe Windows 7 64 Bit Samsung 2232GW 22" 
PowerCase
CM Real Power Pro 1000watt CM Stacker 830 Evolution 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
1052 memory would do it, way too high
post #6 of 8
Quote:
Originally Posted by MrHarris View Post
How long do you guys run ATI tool for? I don't see a bunch of yellow stuff, but maybe once every 30 seconds I see a single yellow pixel, but still no errors. Is this still considered safe?
This is what it should look like-1hr no errors

http://i239.photobucket.com/albums/f...Benchmark6.jpg
post #7 of 8
Quote:
Originally Posted by MrHarris View Post
How long do you guys run ATI tool for? I don't see a bunch of yellow stuff, but maybe once every 30 seconds I see a single yellow pixel, but still no errors. Is this still considered safe?
If you have lifetime warranty, anything is considered safe. But i'd knock it down a notch or two
post #8 of 8
Thread Starter 
Well I'm at 805core/1052memory/1905shader and I see no yellow pixels so far. So far so good. If I open a game like Crysis to do further testing.. what should I look out for?
Project One
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 3.4/1.248v ASUS Maximus Formula MSI GTX470 Corsair TwinX x 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD RaptorX 150GB x2, WD 500GB ASUS 20X DVDRW w/ Lightscribe Windows 7 64 Bit Samsung 2232GW 22" 
PowerCase
CM Real Power Pro 1000watt CM Stacker 830 Evolution 
  hide details  
Reply
Project One
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 3.4/1.248v ASUS Maximus Formula MSI GTX470 Corsair TwinX x 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD RaptorX 150GB x2, WD 500GB ASUS 20X DVDRW w/ Lightscribe Windows 7 64 Bit Samsung 2232GW 22" 
PowerCase
CM Real Power Pro 1000watt CM Stacker 830 Evolution 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › NVIDIA Drivers and Overclocking Software › Noticing something strange in ATI tool