Overclock.net › Forums › Industry News › Software News › [evga.com/forums] Service Pack 1 IS NOW PUBLIC
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[evga.com/forums] Service Pack 1 IS NOW PUBLIC - Page 12

post #111 of 128
Quote:
Originally Posted by 9voltchicken View Post
Installed without the use of registry hacks. Everything worked perfectly except for the massive loss of framerates (sometimes more than halved) in 3d applications. 30 fps in crysis on low? Something's not right here.
That's weird...you sure you didn't mess up the install by doing something like running other programs on powering off the computer when you shouldn't have?
SFF Goodness
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k ASRock z87m OC formula MSI GTX 780 GAMING 8GB G Skill Ripjaw DDR3 2400MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk Extreme II 480 GB Seagate 2TB Noctua NH-D14 Windows 8.1 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM x3 Das Model S Professional Silverstone Strider Gold Evolution 750w Silverstone SG10 
MouseAudioAudioAudio
Logitech G500 Xfi Titanium HD Audioengine 5+ Velodyne Impact 12 
  hide details  
Reply
SFF Goodness
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k ASRock z87m OC formula MSI GTX 780 GAMING 8GB G Skill Ripjaw DDR3 2400MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk Extreme II 480 GB Seagate 2TB Noctua NH-D14 Windows 8.1 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM x3 Das Model S Professional Silverstone Strider Gold Evolution 750w Silverstone SG10 
MouseAudioAudioAudio
Logitech G500 Xfi Titanium HD Audioengine 5+ Velodyne Impact 12 
  hide details  
Reply
post #112 of 128
I didn't touch it during installation. I've uninstalled and reinstalled it just to make sure. No effect.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570k AsRock Z77 Extreme4 AMD Radeon 6970 (unlocked) 2x 8gb Patriot Viper 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda 7200.10 320gb WD Caviar Black 1tb Asus DRW-201L1T Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate x64 Samsung SyncMaster SA300 logitech G15v2 Xcilo X14 700w 
CaseMouseMouse PadAudio
Rosewill Blackhawk Logitech G500 Steelseries QCK HT Omega Striker 7.1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570k AsRock Z77 Extreme4 AMD Radeon 6970 (unlocked) 2x 8gb Patriot Viper 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda 7200.10 320gb WD Caviar Black 1tb Asus DRW-201L1T Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate x64 Samsung SyncMaster SA300 logitech G15v2 Xcilo X14 700w 
CaseMouseMouse PadAudio
Rosewill Blackhawk Logitech G500 Steelseries QCK HT Omega Striker 7.1 
  hide details  
Reply
post #113 of 128
Quote:
Originally Posted by 9voltchicken View Post
I didn't touch it during installation. I've uninstalled and reinstalled it just to make sure. No effect.
what about your video drivers? try uninstalling and reinstalling them
SFF Goodness
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k ASRock z87m OC formula MSI GTX 780 GAMING 8GB G Skill Ripjaw DDR3 2400MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk Extreme II 480 GB Seagate 2TB Noctua NH-D14 Windows 8.1 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM x3 Das Model S Professional Silverstone Strider Gold Evolution 750w Silverstone SG10 
MouseAudioAudioAudio
Logitech G500 Xfi Titanium HD Audioengine 5+ Velodyne Impact 12 
  hide details  
Reply
SFF Goodness
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k ASRock z87m OC formula MSI GTX 780 GAMING 8GB G Skill Ripjaw DDR3 2400MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk Extreme II 480 GB Seagate 2TB Noctua NH-D14 Windows 8.1 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM x3 Das Model S Professional Silverstone Strider Gold Evolution 750w Silverstone SG10 
MouseAudioAudioAudio
Logitech G500 Xfi Titanium HD Audioengine 5+ Velodyne Impact 12 
  hide details  
Reply
post #114 of 128
Just tried that too. No luck with that either.

I'm out of ideas. The only other solution I can think of is reformatting. I might have to, seeing how sp1 will be a requirement in the near future.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570k AsRock Z77 Extreme4 AMD Radeon 6970 (unlocked) 2x 8gb Patriot Viper 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda 7200.10 320gb WD Caviar Black 1tb Asus DRW-201L1T Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate x64 Samsung SyncMaster SA300 logitech G15v2 Xcilo X14 700w 
CaseMouseMouse PadAudio
Rosewill Blackhawk Logitech G500 Steelseries QCK HT Omega Striker 7.1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570k AsRock Z77 Extreme4 AMD Radeon 6970 (unlocked) 2x 8gb Patriot Viper 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda 7200.10 320gb WD Caviar Black 1tb Asus DRW-201L1T Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate x64 Samsung SyncMaster SA300 logitech G15v2 Xcilo X14 700w 
CaseMouseMouse PadAudio
Rosewill Blackhawk Logitech G500 Steelseries QCK HT Omega Striker 7.1 
  hide details  
Reply
post #115 of 128
Quote:
Originally Posted by 9voltchicken View Post
Just tried that too. No luck with that either.

I'm out of ideas. The only other solution I can think of is reformatting. I might have to, seeing how sp1 will be a requirement in the near future.
I would allow the install to stand... and see if after a couple of gaming sessions anything improves (don't know why it would, but stranger things have happened...if indexing had anything to do with 3D performance that would explain it)
Nerd_buckets
(13 items)
 
Stankonia
(15 items)
 
RUBIX n00b
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Z170 Pro Asus gtx1070 OC Strix gskill Trident Z 3000mhz 2*16 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 evo 1tb Samsung 960 pro 512gb (waiting on for OS drive) WD RED 4tb Corsair h100i v2 
OSMonitorPowerCase
Win 10 pro (fast ring) Dell u3417w EVGA Super Nova 850 T2 Define R5 
Mouse
MX Master 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-4100 Zambezi Asus M5A97 HIS HD6850 4 x 4GB Patriot DIV 2 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 128GB WD 2 x 300GB caviar in RAID 0 WD 1.0 TB WD 1.5 TB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
SAMSUNG Writemaster  WIN 7 x64 PRO / SLAX 13.37 x64 2 x Samsung LED 24" s24b350hl Logitech Access 
PowerCaseMouse
PPC Silencer 750w Custom Logitech g9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 175 ccbbe 0617 @ 1.46v DFI NF4 Expert 8800 gts 640 4*1gig Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x WD cav 320 RAID 0 Samsung SH 183L Vista Ulti x64/ XP pro x 64 ViewSonic 22" 
PowerCaseMouse
PP&C 750w silence CM STACKER RBX edition Logitech g9 
  hide details  
Reply
Nerd_buckets
(13 items)
 
Stankonia
(15 items)
 
RUBIX n00b
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Z170 Pro Asus gtx1070 OC Strix gskill Trident Z 3000mhz 2*16 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 850 evo 1tb Samsung 960 pro 512gb (waiting on for OS drive) WD RED 4tb Corsair h100i v2 
OSMonitorPowerCase
Win 10 pro (fast ring) Dell u3417w EVGA Super Nova 850 T2 Define R5 
Mouse
MX Master 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-4100 Zambezi Asus M5A97 HIS HD6850 4 x 4GB Patriot DIV 2 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 128GB WD 2 x 300GB caviar in RAID 0 WD 1.0 TB WD 1.5 TB 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
SAMSUNG Writemaster  WIN 7 x64 PRO / SLAX 13.37 x64 2 x Samsung LED 24" s24b350hl Logitech Access 
PowerCaseMouse
PPC Silencer 750w Custom Logitech g9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Opty 175 ccbbe 0617 @ 1.46v DFI NF4 Expert 8800 gts 640 4*1gig Gskill HZ 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 x WD cav 320 RAID 0 Samsung SH 183L Vista Ulti x64/ XP pro x 64 ViewSonic 22" 
PowerCaseMouse
PP&C 750w silence CM STACKER RBX edition Logitech g9 
  hide details  
Reply
post #116 of 128
I don't think indexing is the issue here, GPU load never goes above 30% while cpu load is at 75-90% on 2-4 cores depending on the program. The HDD is nearly idle as well.

Monitoring during CoD4 on medium-low settings.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570k AsRock Z77 Extreme4 AMD Radeon 6970 (unlocked) 2x 8gb Patriot Viper 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda 7200.10 320gb WD Caviar Black 1tb Asus DRW-201L1T Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate x64 Samsung SyncMaster SA300 logitech G15v2 Xcilo X14 700w 
CaseMouseMouse PadAudio
Rosewill Blackhawk Logitech G500 Steelseries QCK HT Omega Striker 7.1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570k AsRock Z77 Extreme4 AMD Radeon 6970 (unlocked) 2x 8gb Patriot Viper 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda 7200.10 320gb WD Caviar Black 1tb Asus DRW-201L1T Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate x64 Samsung SyncMaster SA300 logitech G15v2 Xcilo X14 700w 
CaseMouseMouse PadAudio
Rosewill Blackhawk Logitech G500 Steelseries QCK HT Omega Striker 7.1 
  hide details  
Reply
post #117 of 128
have you tried putting in a diff video card ? or maybe it's the pci-e slot you have your card in ? Mobo issue ? Try these things..
My900
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.4 GHz evga nForce 680i A1 LeadTek GTX 280 @ 705/1450/1200 4x1GB Super Tallent DDR2(800) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 250gbx2 LG 18X DVD-RW / 300GB WD VelociRaptor Vista x64 Samsung 245BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech ThermalTake Toughpower 650w Antec 900 Logitech 
Mouse Pad
Logitech 
  hide details  
Reply
My900
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.4 GHz evga nForce 680i A1 LeadTek GTX 280 @ 705/1450/1200 4x1GB Super Tallent DDR2(800) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 250gbx2 LG 18X DVD-RW / 300GB WD VelociRaptor Vista x64 Samsung 245BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech ThermalTake Toughpower 650w Antec 900 Logitech 
Mouse Pad
Logitech 
  hide details  
Reply
post #118 of 128
It's not a hardware issue. The only thing that's changed is service pack 1 for vista.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570k AsRock Z77 Extreme4 AMD Radeon 6970 (unlocked) 2x 8gb Patriot Viper 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda 7200.10 320gb WD Caviar Black 1tb Asus DRW-201L1T Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate x64 Samsung SyncMaster SA300 logitech G15v2 Xcilo X14 700w 
CaseMouseMouse PadAudio
Rosewill Blackhawk Logitech G500 Steelseries QCK HT Omega Striker 7.1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570k AsRock Z77 Extreme4 AMD Radeon 6970 (unlocked) 2x 8gb Patriot Viper 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda 7200.10 320gb WD Caviar Black 1tb Asus DRW-201L1T Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate x64 Samsung SyncMaster SA300 logitech G15v2 Xcilo X14 700w 
CaseMouseMouse PadAudio
Rosewill Blackhawk Logitech G500 Steelseries QCK HT Omega Striker 7.1 
  hide details  
Reply
post #119 of 128
Quote:
Originally Posted by 9voltchicken View Post
I don't think indexing is the issue here, GPU load never goes above 30% while cpu load is at 75-90% on 2-4 cores depending on the program. The HDD is nearly idle as well.

Monitoring during CoD4 on medium-low settings.
I vote you reinstall everything before spending any more time on this. Something is definitely wrong, your GPU is using a very small amount.

One thing you may want to look at:
Open task manager
Open performance monitor. Open the CPU tab and sort by descending CPU % utilization.
RUn COD4 and alt+tab out to see what files are using the most CPU time/%. Something is seriously hogging some CPU resources........

RUn 3dmark06 and see what you get too...........
Also is cool and quiet on? Maybe the driver is wiggin out causing the CPU to keep power saving frequencies.
PWNzershreck
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930K @ 4.6 GHz ASUS Rampage IV Black Edition MSI GTX 1080 FE Heatkiller Acetal 16 GB Corsair Vengeance 1600C9 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2x Samsung 840 Pro  ASUS DVD-RW SATA Koolance 380i & 2x HW Labs 480GTX Arch Linux x86_64, Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG UC88-B Ultrawide, ASUS VS278Q Ducky Corsair AX1200i Caselabs STH10 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Func 1030 ASUS Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
PWNzershreck
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930K @ 4.6 GHz ASUS Rampage IV Black Edition MSI GTX 1080 FE Heatkiller Acetal 16 GB Corsair Vengeance 1600C9 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2x Samsung 840 Pro  ASUS DVD-RW SATA Koolance 380i & 2x HW Labs 480GTX Arch Linux x86_64, Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG UC88-B Ultrawide, ASUS VS278Q Ducky Corsair AX1200i Caselabs STH10 
MouseMouse PadAudio
Logitech G500 Func 1030 ASUS Xonar Essence STX 
  hide details  
Reply
post #120 of 128
10188 in 3dmark06 at stock speeds. Somewhat higher than I expected to be honest. On another note, when running CoD4, crysis, and WoW, I found the programs themselves to be using the vast majority of the processor. All other processes were using 2% or less. Cool n quiet is indeed disabled.


EDIT: Copying off all the files and crap I want to keep, i'm reformatting. I'll give you an update once I have everything up and running once again.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570k AsRock Z77 Extreme4 AMD Radeon 6970 (unlocked) 2x 8gb Patriot Viper 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda 7200.10 320gb WD Caviar Black 1tb Asus DRW-201L1T Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate x64 Samsung SyncMaster SA300 logitech G15v2 Xcilo X14 700w 
CaseMouseMouse PadAudio
Rosewill Blackhawk Logitech G500 Steelseries QCK HT Omega Striker 7.1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 3570k AsRock Z77 Extreme4 AMD Radeon 6970 (unlocked) 2x 8gb Patriot Viper 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Seagate Barracuda 7200.10 320gb WD Caviar Black 1tb Asus DRW-201L1T Corsair H100 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate x64 Samsung SyncMaster SA300 logitech G15v2 Xcilo X14 700w 
CaseMouseMouse PadAudio
Rosewill Blackhawk Logitech G500 Steelseries QCK HT Omega Striker 7.1 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Software News
Overclock.net › Forums › Industry News › Software News › [evga.com/forums] Service Pack 1 IS NOW PUBLIC