Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › SLI Problems:(!!!!!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

SLI Problems:(!!!!!

post #1 of 10
Thread Starter 
A few days ago I was getting 13,290 in 3dmark06 with two 8800gts in SLI at 701/1727/975. I went into nvidia control panel and changed the SLI performance. Changed to force split frame rendering. Scores went down to the 10,000s so I went back to single-gpu on the performance settings. Now I am only getting scores in the low 11,000s. What did I do? Watching my temps in cpuid hardware monitor while 3dmark06 is running, only one card is heating up at all and the other is idling at 39c. Help if anyone has experienced this problem. Seems to me that I am only using one card. These are the same scores I was getting with the single card.
Old Trusty:)
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6700@3.75 lapped XFX 780i w/ pencil mod Sapphire ATI HD5850 Ocz Sli 8gb ddr2@900mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD FAEX 1TB, SG 250GB Win 7 Pro 64 bit Samsung Syncmaster 2232bw Creative Fatality 
PowerCaseMouseMouse Pad
Pc Power&Cooling 610 Silencer Antec 900 5 fans Razer Deathadder Razer Mantis control 
Audio
HT Omega Claro XT 
  hide details  
Reply
Old Trusty:)
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6700@3.75 lapped XFX 780i w/ pencil mod Sapphire ATI HD5850 Ocz Sli 8gb ddr2@900mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD FAEX 1TB, SG 250GB Win 7 Pro 64 bit Samsung Syncmaster 2232bw Creative Fatality 
PowerCaseMouseMouse Pad
Pc Power&Cooling 610 Silencer Antec 900 5 fans Razer Deathadder Razer Mantis control 
Audio
HT Omega Claro XT 
  hide details  
Reply
post #2 of 10
hmm, i score that with one GTX @ stock 576/1800. Something is amiss here.

I believe your mobo has only one X16 speed PCI-E slot, and the 2nd is @ 8x speed. Which may hamper the score. But your PSU is a concern, even though it's a solid brand 650Watts its cutting it a bit fine with GT SLI.
 
X79 Build
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6950X @ 4.0Ghz Asus Rampage V Extreme [Bios:3101] 2x EVGA GeForce Titan X SC Editions in SLI 32GB (4×8) Corsair Dominator Platinums (3000Mhz) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 950 Pro 512GB M.2 Nvme 2x 256GB Vertex 4 SSD (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda [Storage] Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H105 (Push/Pull) Windows 10 Pro x64 2x 27" Asus PG278Q ROG Swift 144hz  Corsair AX1500i Digital ATX 80 Plus Titanium 
CaseAudio
Lian Li PC-O8WX ATX Cube Case Logitech Z906 5.1 Surround 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K (C2) @ (4.6Ghz) Asus Rampage IV Extreme X79 (Bios 3204) 3x EVGA GTX780Ti's SC Editions 32GB (4x8GB) G-Skill TridentX 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 256GB OCZ Vertex 4's (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda 7200.14 64MB Cache Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer Corsair H105 (Push/Pull) 
OSMonitorPowerCase
Win7 Pro 64Bit & Win10 Pro 64Bit Asus ROG Swift (2560x1440 @144hz) Corsair AX1200 + Corsair RED sleeved cables Coolermaster Cosmos II Ultra 
  hide details  
Reply
 
X79 Build
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6950X @ 4.0Ghz Asus Rampage V Extreme [Bios:3101] 2x EVGA GeForce Titan X SC Editions in SLI 32GB (4×8) Corsair Dominator Platinums (3000Mhz) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 950 Pro 512GB M.2 Nvme 2x 256GB Vertex 4 SSD (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda [Storage] Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer 
CoolingOSMonitorPower
Corsair H105 (Push/Pull) Windows 10 Pro x64 2x 27" Asus PG278Q ROG Swift 144hz  Corsair AX1500i Digital ATX 80 Plus Titanium 
CaseAudio
Lian Li PC-O8WX ATX Cube Case Logitech Z906 5.1 Surround 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930K (C2) @ (4.6Ghz) Asus Rampage IV Extreme X79 (Bios 3204) 3x EVGA GTX780Ti's SC Editions 32GB (4x8GB) G-Skill TridentX 2400Mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 256GB OCZ Vertex 4's (RAID-0) 2x 2TB Seagate Barracuda 7200.14 64MB Cache Pioneer BDR-207DBK Blu-ray Writer Corsair H105 (Push/Pull) 
OSMonitorPowerCase
Win7 Pro 64Bit & Win10 Pro 64Bit Asus ROG Swift (2560x1440 @144hz) Corsair AX1200 + Corsair RED sleeved cables Coolermaster Cosmos II Ultra 
  hide details  
Reply
post #3 of 10
I get more than that with one gt.You should check,make sure its enabled
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 C0 3.6 w/1.28 vcore ASUS P6X58D Premium 3 x GTX 275 12 gb Ballistix tracers 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
750gb seagate Win7 pro 64bit 4 monitor(3 24 in., 1 17 in.) saitek eclipse II 
PowerCase
Corsair 850w Lian Li PC-G75B 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 C0 3.6 w/1.28 vcore ASUS P6X58D Premium 3 x GTX 275 12 gb Ballistix tracers 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
750gb seagate Win7 pro 64bit 4 monitor(3 24 in., 1 17 in.) saitek eclipse II 
PowerCase
Corsair 850w Lian Li PC-G75B 
  hide details  
Reply
post #4 of 10
Quote:
Originally Posted by Mhill2029 View Post
hmm, i score that with one GTX @ stock 576/1800. Something is amiss here.

I believe your mobo has only one X16 speed PCI-E slot, and the 2nd is @ 8x speed. Which may hamper the score. But your PSU is a concern, even though it's a solid brand 650Watts its cutting it a bit fine with GT SLI.
Yes, you are correct. But both cards are now forced into 8x mode, not one in 16x and the other in 8x.
Quote:
Originally Posted by PC Perspective
There are two PCI Express x16 slots on the board. NVIDIA outfitted the 570 SLI chip with 28 PCI Express lanes. This forces the board to operate in SLI at x8 mode. Also present on the board are two PCI slots and three PCI Express x1 slots. The only layout gripe I have is the placement of the floppy drive connector on the clear far bottom side of the board. This makes for a long stretch and difficult routing of the floppy cable.
http://www.pcper.com/article.php?aid...e=expert&pid=3

However the PSU is not at all bad. I powered 2 7900GTOs with mine and my CPU was clocked @ 3.4ghz on my old 680i.
Quote:
Originally Posted by markt View Post
I get more than that with one gt.You should check,make sure its enabled
I typically get about 13.5k in 3dMark06 with a single GT.
Ryzen 7 1700
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 Asus X370 Crosshair VI Hero EVGA GTX 1080 FE Geil 16GB RGB DDR43000 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 Pro 512GB PCIe/NVME SSD Xigmatek Scylla 240 AIO Win10 Pro X64 Qnix QX2710LED @ 110hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Cooler Master Masterset MS121  EVGA G2 850 w/EVGA Black Cableset Lian Li Test Bench Cooler Master Masterset MS121  
Audio
Sanyo Soundbar FWSB405F 
  hide details  
Reply
Ryzen 7 1700
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 Asus X370 Crosshair VI Hero EVGA GTX 1080 FE Geil 16GB RGB DDR43000 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 Pro 512GB PCIe/NVME SSD Xigmatek Scylla 240 AIO Win10 Pro X64 Qnix QX2710LED @ 110hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Cooler Master Masterset MS121  EVGA G2 850 w/EVGA Black Cableset Lian Li Test Bench Cooler Master Masterset MS121  
Audio
Sanyo Soundbar FWSB405F 
  hide details  
Reply
post #5 of 10
Thread Starter 
It's enabled and the power supply is not the problem. Some setting or something is wrong. Unfortunately I'm not sure what. Just need to be led in the right direction. This happened after I changed the performance settings.
Old Trusty:)
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6700@3.75 lapped XFX 780i w/ pencil mod Sapphire ATI HD5850 Ocz Sli 8gb ddr2@900mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD FAEX 1TB, SG 250GB Win 7 Pro 64 bit Samsung Syncmaster 2232bw Creative Fatality 
PowerCaseMouseMouse Pad
Pc Power&Cooling 610 Silencer Antec 900 5 fans Razer Deathadder Razer Mantis control 
Audio
HT Omega Claro XT 
  hide details  
Reply
Old Trusty:)
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6700@3.75 lapped XFX 780i w/ pencil mod Sapphire ATI HD5850 Ocz Sli 8gb ddr2@900mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD FAEX 1TB, SG 250GB Win 7 Pro 64 bit Samsung Syncmaster 2232bw Creative Fatality 
PowerCaseMouseMouse Pad
Pc Power&Cooling 610 Silencer Antec 900 5 fans Razer Deathadder Razer Mantis control 
Audio
HT Omega Claro XT 
  hide details  
Reply
post #6 of 10
Try reinstalling the driver. Uninstall. Restart. Install 169.25s. Restart.
The Leviathan
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k @ 4.7GHz MSI Z170A Gaming M7 12GB NVIDIA Titan X (Pascal) 32GB G.Skill Ripjaws V (DDR4 3200) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x 1TB Samsung 960 PRO 193TB unRAID Server 3x 140mm Noctua NF-A14 Noctua NH-D15 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 65" LG 65E6P (4K OLED) Ducky DK9008 Shine 3  Corsair AX860 
CaseMouseAudioAudio
Corsair Obsidian 750D Logitech G502 Proteus Sprectrum Denon X7200WA (Receiver) 2x Klipsch RF-7 (Front Speakers) 
AudioAudioAudioAudio
4x Klipsch RS-62 (Surround Speakers) Klipsch RC-64 (Center Speaker) 4x Klipsch CDT-5800-C II (Atmos Speakers) 2x SVS PB16-Ultra (Subwoofers) 
  hide details  
Reply
The Leviathan
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k @ 4.7GHz MSI Z170A Gaming M7 12GB NVIDIA Titan X (Pascal) 32GB G.Skill Ripjaws V (DDR4 3200) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x 1TB Samsung 960 PRO 193TB unRAID Server 3x 140mm Noctua NF-A14 Noctua NH-D15 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 65" LG 65E6P (4K OLED) Ducky DK9008 Shine 3  Corsair AX860 
CaseMouseAudioAudio
Corsair Obsidian 750D Logitech G502 Proteus Sprectrum Denon X7200WA (Receiver) 2x Klipsch RF-7 (Front Speakers) 
AudioAudioAudioAudio
4x Klipsch RS-62 (Surround Speakers) Klipsch RC-64 (Center Speaker) 4x Klipsch CDT-5800-C II (Atmos Speakers) 2x SVS PB16-Ultra (Subwoofers) 
  hide details  
Reply
post #7 of 10
Thread Starter 
I know it runs both at 8x. I also know that my processor is holding me back. But I shouldn't get those scores. Right after changing the performance settings is when all this happened. They are back to single gpu and I'm still getting the same scores.
Old Trusty:)
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6700@3.75 lapped XFX 780i w/ pencil mod Sapphire ATI HD5850 Ocz Sli 8gb ddr2@900mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD FAEX 1TB, SG 250GB Win 7 Pro 64 bit Samsung Syncmaster 2232bw Creative Fatality 
PowerCaseMouseMouse Pad
Pc Power&Cooling 610 Silencer Antec 900 5 fans Razer Deathadder Razer Mantis control 
Audio
HT Omega Claro XT 
  hide details  
Reply
Old Trusty:)
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6700@3.75 lapped XFX 780i w/ pencil mod Sapphire ATI HD5850 Ocz Sli 8gb ddr2@900mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD FAEX 1TB, SG 250GB Win 7 Pro 64 bit Samsung Syncmaster 2232bw Creative Fatality 
PowerCaseMouseMouse Pad
Pc Power&Cooling 610 Silencer Antec 900 5 fans Razer Deathadder Razer Mantis control 
Audio
HT Omega Claro XT 
  hide details  
Reply
post #8 of 10
1. When concerned if SLI is not working when it should, turn on the show in SLi setting in control panel. It's in the top tool bar. This will put a bar on the left side of your 3D video images. If the bar is filling up with green then SLI is working.

2. When you changing you 3d setting in control panel you should really mess with the global settings to much. Go to the profile of the game or program in which you would like to make changes.


If I where you I would turn on the SLI graph and if you see no green in bar I would uninstall display drivers and reinstall them.

If that doesn't work you might wont to uninstall again and run the driver cleaner available in the downloads section here. You also might wont to delete the nvidia folder before reinstalling.


Yea x8, x8 will cut your rating a good bit.

Heh, I got 10,100 3Dmark06 with an 8800GS on the setup you see below.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400, E8600, 980BE T2RS+, P5E3, TA890FXE 8800GTS's,GTX's,GS,Ultra's,9600GT Lots of D9's and some crap DDR3 
Hard DrivePowerCase
Seagate 250GB + 80GB WD for benching TT 875w, Corsair 650TX Custom bench station 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400, E8600, 980BE T2RS+, P5E3, TA890FXE 8800GTS's,GTX's,GS,Ultra's,9600GT Lots of D9's and some crap DDR3 
Hard DrivePowerCase
Seagate 250GB + 80GB WD for benching TT 875w, Corsair 650TX Custom bench station 
  hide details  
Reply
post #9 of 10
Thread Starter 
thx for the info. I reinstalled drivers and got myself back to 13,365. You guys rock. So I repped the two who helped me. Thx guys.
Old Trusty:)
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6700@3.75 lapped XFX 780i w/ pencil mod Sapphire ATI HD5850 Ocz Sli 8gb ddr2@900mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD FAEX 1TB, SG 250GB Win 7 Pro 64 bit Samsung Syncmaster 2232bw Creative Fatality 
PowerCaseMouseMouse Pad
Pc Power&Cooling 610 Silencer Antec 900 5 fans Razer Deathadder Razer Mantis control 
Audio
HT Omega Claro XT 
  hide details  
Reply
Old Trusty:)
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6700@3.75 lapped XFX 780i w/ pencil mod Sapphire ATI HD5850 Ocz Sli 8gb ddr2@900mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
WD FAEX 1TB, SG 250GB Win 7 Pro 64 bit Samsung Syncmaster 2232bw Creative Fatality 
PowerCaseMouseMouse Pad
Pc Power&Cooling 610 Silencer Antec 900 5 fans Razer Deathadder Razer Mantis control 
Audio
HT Omega Claro XT 
  hide details  
Reply
post #10 of 10
This is the utility that I use to edit program profiles. It has great SLI options that you don't get in nTune control panel.

http://www.nhancer.com/

You don't have to run it all the time. You can make your changes and then click "right to registry" and it will load with those settings every time.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400, E8600, 980BE T2RS+, P5E3, TA890FXE 8800GTS's,GTX's,GS,Ultra's,9600GT Lots of D9's and some crap DDR3 
Hard DrivePowerCase
Seagate 250GB + 80GB WD for benching TT 875w, Corsair 650TX Custom bench station 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400, E8600, 980BE T2RS+, P5E3, TA890FXE 8800GTS's,GTX's,GS,Ultra's,9600GT Lots of D9's and some crap DDR3 
Hard DrivePowerCase
Seagate 250GB + 80GB WD for benching TT 875w, Corsair 650TX Custom bench station 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › SLI Problems:(!!!!!