Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Overclocking 5000+ Black Edition weird problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Overclocking 5000+ Black Edition weird problem

post #1 of 10
Thread Starter 
Ok it's oc to 3ghz ( using a Freezer 64 Pro ) but when I load cpuz or everest it's showing it stock 2.6? I reboot and check the bios it's holding my oc setting fine?

Temps according to PC probe 2 are

CPU 29-31
MB 30

Anyone have any idea to what's going on? Oh and under my system info it does show the speed has 3ghz
X-Blade
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 X2 5000+ BE 33598 hz ASUS M2A-VM mATX AM2 AMD 690G XFX8800GT 512MB Mushkin HP PC2-6400 2X1GB DDR2-800 |Going 4GB soon 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
40 IDE / 250 SATA Windows 7 2X Samsung 23" Razer lycosa 
PowerCaseMouseMouse Pad
Retail Plus 520w NIKAO X-01 ATX TOWER CASE Razor Death Adder Razer Vespula 
  hide details  
Reply
X-Blade
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 X2 5000+ BE 33598 hz ASUS M2A-VM mATX AM2 AMD 690G XFX8800GT 512MB Mushkin HP PC2-6400 2X1GB DDR2-800 |Going 4GB soon 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
40 IDE / 250 SATA Windows 7 2X Samsung 23" Razer lycosa 
PowerCaseMouseMouse Pad
Retail Plus 520w NIKAO X-01 ATX TOWER CASE Razor Death Adder Razer Vespula 
  hide details  
Reply
post #2 of 10
wierd..... have you checked 3D mark scores?

although it will not tell you that your system is at 3 Ghz, it will give you a higher score if you have a higher clock.
Project 2K
(15 items)
 
Callisto
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570K P8Z77-V PRO MSI R7970 Corsair Vengeance 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
840 PRO 128 GBytes LG Blu-Ray Combo Custom WC loop Win7 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 21.5" LED CM Storm Trigger 650 Watt SeaSonic  Fractal R4 
MouseMouse PadAudio
G700 Rosewill pad Z623 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X2 550 BE ASUS M4A79XTD EVO 9600 GT 4GB G.Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB Seagate, 1TB WD Lite-ON Win 7 19" viewsonic HDTV 1080i 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 650W Crosair Antec 1200 Logitech G9 
Mouse Pad
Belkin 
  hide details  
Reply
Project 2K
(15 items)
 
Callisto
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I5 3570K P8Z77-V PRO MSI R7970 Corsair Vengeance 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
840 PRO 128 GBytes LG Blu-Ray Combo Custom WC loop Win7 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 21.5" LED CM Storm Trigger 650 Watt SeaSonic  Fractal R4 
MouseMouse PadAudio
G700 Rosewill pad Z623 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X2 550 BE ASUS M4A79XTD EVO 9600 GT 4GB G.Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
250GB Seagate, 1TB WD Lite-ON Win 7 19" viewsonic HDTV 1080i 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 650W Crosair Antec 1200 Logitech G9 
Mouse Pad
Belkin 
  hide details  
Reply
post #3 of 10
Thread Starter 
So I lowered the oc to 2.8ghz and back down the voltage and now it's showing the correct oc in cpuz.
X-Blade
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 X2 5000+ BE 33598 hz ASUS M2A-VM mATX AM2 AMD 690G XFX8800GT 512MB Mushkin HP PC2-6400 2X1GB DDR2-800 |Going 4GB soon 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
40 IDE / 250 SATA Windows 7 2X Samsung 23" Razer lycosa 
PowerCaseMouseMouse Pad
Retail Plus 520w NIKAO X-01 ATX TOWER CASE Razor Death Adder Razer Vespula 
  hide details  
Reply
X-Blade
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 X2 5000+ BE 33598 hz ASUS M2A-VM mATX AM2 AMD 690G XFX8800GT 512MB Mushkin HP PC2-6400 2X1GB DDR2-800 |Going 4GB soon 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
40 IDE / 250 SATA Windows 7 2X Samsung 23" Razer lycosa 
PowerCaseMouseMouse Pad
Retail Plus 520w NIKAO X-01 ATX TOWER CASE Razor Death Adder Razer Vespula 
  hide details  
Reply
post #4 of 10
make sure cool 'n quiet is off, and everything is stable.

Maybe try setting it to 3ghz and upping the voltage a bit to make sure it's stable? What voltages were you running before?
OC in progress...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PII x3 720 BE @3.8ghz TA790gx 128m GTS 250 @ 800/1944/1230 2gb Gskill DDR2 1066 
OSPowerCase
W7/xp Corsair 400CX CM Mystique 
  hide details  
Reply
OC in progress...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PII x3 720 BE @3.8ghz TA790gx 128m GTS 250 @ 800/1944/1230 2gb Gskill DDR2 1066 
OSPowerCase
W7/xp Corsair 400CX CM Mystique 
  hide details  
Reply
post #5 of 10
Thread Starter 
I had the voltages set at between 4 - 4.5


Will play around with it later see what happens.
X-Blade
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 X2 5000+ BE 33598 hz ASUS M2A-VM mATX AM2 AMD 690G XFX8800GT 512MB Mushkin HP PC2-6400 2X1GB DDR2-800 |Going 4GB soon 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
40 IDE / 250 SATA Windows 7 2X Samsung 23" Razer lycosa 
PowerCaseMouseMouse Pad
Retail Plus 520w NIKAO X-01 ATX TOWER CASE Razor Death Adder Razer Vespula 
  hide details  
Reply
X-Blade
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 X2 5000+ BE 33598 hz ASUS M2A-VM mATX AM2 AMD 690G XFX8800GT 512MB Mushkin HP PC2-6400 2X1GB DDR2-800 |Going 4GB soon 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
40 IDE / 250 SATA Windows 7 2X Samsung 23" Razer lycosa 
PowerCaseMouseMouse Pad
Retail Plus 520w NIKAO X-01 ATX TOWER CASE Razor Death Adder Razer Vespula 
  hide details  
Reply
post #6 of 10
Quote:
Originally Posted by matt_w View Post
I had the voltages set at between 4 - 4.5


Will play around with it later see what happens.
i hope you mean 1.4-1.45? 4v would kill the processor pretty fast
OC in progress...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PII x3 720 BE @3.8ghz TA790gx 128m GTS 250 @ 800/1944/1230 2gb Gskill DDR2 1066 
OSPowerCase
W7/xp Corsair 400CX CM Mystique 
  hide details  
Reply
OC in progress...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PII x3 720 BE @3.8ghz TA790gx 128m GTS 250 @ 800/1944/1230 2gb Gskill DDR2 1066 
OSPowerCase
W7/xp Corsair 400CX CM Mystique 
  hide details  
Reply
post #7 of 10
My 5000 is Oc'd to 3250Mhz @ 1.35V atm.
post #8 of 10
Thread Starter 
oh yes lol, 1.4-1.45.
X-Blade
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 X2 5000+ BE 33598 hz ASUS M2A-VM mATX AM2 AMD 690G XFX8800GT 512MB Mushkin HP PC2-6400 2X1GB DDR2-800 |Going 4GB soon 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
40 IDE / 250 SATA Windows 7 2X Samsung 23" Razer lycosa 
PowerCaseMouseMouse Pad
Retail Plus 520w NIKAO X-01 ATX TOWER CASE Razor Death Adder Razer Vespula 
  hide details  
Reply
X-Blade
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 X2 5000+ BE 33598 hz ASUS M2A-VM mATX AM2 AMD 690G XFX8800GT 512MB Mushkin HP PC2-6400 2X1GB DDR2-800 |Going 4GB soon 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
40 IDE / 250 SATA Windows 7 2X Samsung 23" Razer lycosa 
PowerCaseMouseMouse Pad
Retail Plus 520w NIKAO X-01 ATX TOWER CASE Razor Death Adder Razer Vespula 
  hide details  
Reply
post #9 of 10
My current oc of 3114Mhz went 4 hrs prim blend test. Vcore is at 3.5 Also I'm trying out some wintec ram with it.
post #10 of 10
make sure you have the multiplier changed from 'Auto' in the bios. If it is, maybe try different multipliers with different FSB.
OC in progress...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PII x3 720 BE @3.8ghz TA790gx 128m GTS 250 @ 800/1944/1230 2gb Gskill DDR2 1066 
OSPowerCase
W7/xp Corsair 400CX CM Mystique 
  hide details  
Reply
OC in progress...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PII x3 720 BE @3.8ghz TA790gx 128m GTS 250 @ 800/1944/1230 2gb Gskill DDR2 1066 
OSPowerCase
W7/xp Corsair 400CX CM Mystique 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Overclocking 5000+ Black Edition weird problem