Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › What am I doing wrong???
New Posts  All Forums:Forum Nav:

What am I doing wrong???

post #1 of 8
Thread Starter 
Just added a second eVGA 9600 GT and I'm having trouble getting the SLI to work. I removed the drivers (174.16) and ran driver cleaner before putting the second card in, I've got it enabled in the nVidia control panel but when I try to enable SLI under the 3D settings; Mixed GPU acceleration, it automatically changes back to Single Display performance mode. I'm also getting the same score in 3D Mark 06 as I was with one card and in the results under Linked display adapters it's saying no so I don't think it's picking up the second card. System specs are below and I'm just using the SLI bridge that came with the MB.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 BE MSI NF980-G65 2x eVGA 9600GT 512 SC's SLI'd 16 GB Corsair Vengeance ((CMZ16GX3M4A1600C9B) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1897922560 KB HP DVD640 Win 7 Home Prem x64/ Win XP Home 40" Samsung 1080p LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Wireless/ MS Laser 6000 Silverstone Strider SST-ST1000-P Cooler Master Cosmos S MS Sidewinder/ MS Laser 6000 
Mouse Pad
sub-Zero Gamer 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 BE MSI NF980-G65 2x eVGA 9600GT 512 SC's SLI'd 16 GB Corsair Vengeance ((CMZ16GX3M4A1600C9B) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1897922560 KB HP DVD640 Win 7 Home Prem x64/ Win XP Home 40" Samsung 1080p LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Wireless/ MS Laser 6000 Silverstone Strider SST-ST1000-P Cooler Master Cosmos S MS Sidewinder/ MS Laser 6000 
Mouse Pad
sub-Zero Gamer 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
174.16s are the WHQLS for that card right?

See Pictures. (Also, Its kind of hard to see but you need to press "Apply" at the button of the page, screen will flash for a bit then you'll have to click OK.)

First pic shows that you should not edit those two settings, second shows how to enable SLI.

The Leviathan
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k @ 4.7GHz MSI Z170A Gaming M7 12GB NVIDIA Titan X (Pascal) 32GB G.Skill Ripjaws V (DDR4 3200) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x 1TB Samsung 960 PRO 193TB unRAID Server 3x 140mm Noctua NF-A14 Noctua NH-D15 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 65" LG 65E6P (4K OLED) Ducky DK9008 Shine 3  Corsair AX860 
CaseMouseAudioAudio
Corsair Obsidian 750D Logitech G502 Proteus Sprectrum Denon X7200WA (Receiver) 2x Klipsch RF-7 (Front Speakers) 
AudioAudioAudioAudio
4x Klipsch RS-62 (Surround Speakers) Klipsch RC-64 (Center Speaker) 4x Klipsch CDT-5800-C II (Atmos Speakers) 2x SVS PB16-Ultra (Subwoofers) 
  hide details  
Reply
The Leviathan
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k @ 4.7GHz MSI Z170A Gaming M7 12GB NVIDIA Titan X (Pascal) 32GB G.Skill Ripjaws V (DDR4 3200) 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
2x 1TB Samsung 960 PRO 193TB unRAID Server 3x 140mm Noctua NF-A14 Noctua NH-D15 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 65" LG 65E6P (4K OLED) Ducky DK9008 Shine 3  Corsair AX860 
CaseMouseAudioAudio
Corsair Obsidian 750D Logitech G502 Proteus Sprectrum Denon X7200WA (Receiver) 2x Klipsch RF-7 (Front Speakers) 
AudioAudioAudioAudio
4x Klipsch RS-62 (Surround Speakers) Klipsch RC-64 (Center Speaker) 4x Klipsch CDT-5800-C II (Atmos Speakers) 2x SVS PB16-Ultra (Subwoofers) 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
Thread Starter 
That's how I had everything except on the first pic where it says Multi display/ Mixed GPU acceleration I had it set to single display performance mode. I put it back how the pic is and will give it a try.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 BE MSI NF980-G65 2x eVGA 9600GT 512 SC's SLI'd 16 GB Corsair Vengeance ((CMZ16GX3M4A1600C9B) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1897922560 KB HP DVD640 Win 7 Home Prem x64/ Win XP Home 40" Samsung 1080p LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Wireless/ MS Laser 6000 Silverstone Strider SST-ST1000-P Cooler Master Cosmos S MS Sidewinder/ MS Laser 6000 
Mouse Pad
sub-Zero Gamer 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 BE MSI NF980-G65 2x eVGA 9600GT 512 SC's SLI'd 16 GB Corsair Vengeance ((CMZ16GX3M4A1600C9B) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1897922560 KB HP DVD640 Win 7 Home Prem x64/ Win XP Home 40" Samsung 1080p LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Wireless/ MS Laser 6000 Silverstone Strider SST-ST1000-P Cooler Master Cosmos S MS Sidewinder/ MS Laser 6000 
Mouse Pad
sub-Zero Gamer 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
Thread Starter 
Well I reinstalled the drivers again and started fresh and now everything seems good except for 3D Mark 06. It's still only recognizing one card and I'm getting the same score as when I only had one card in. People on a few other boards are thinking that because of how new the 9 series is that 3D Mark just isn't fully recognizing them yet, especially in SLI and that could be the problem. I did play some CoD4 at 1366x768 (monitors native res) with everything as high as I could set it and was averaging 200 FPS all night so I'm definitely happy with the performance.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 BE MSI NF980-G65 2x eVGA 9600GT 512 SC's SLI'd 16 GB Corsair Vengeance ((CMZ16GX3M4A1600C9B) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1897922560 KB HP DVD640 Win 7 Home Prem x64/ Win XP Home 40" Samsung 1080p LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Wireless/ MS Laser 6000 Silverstone Strider SST-ST1000-P Cooler Master Cosmos S MS Sidewinder/ MS Laser 6000 
Mouse Pad
sub-Zero Gamer 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 955 BE MSI NF980-G65 2x eVGA 9600GT 512 SC's SLI'd 16 GB Corsair Vengeance ((CMZ16GX3M4A1600C9B) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1897922560 KB HP DVD640 Win 7 Home Prem x64/ Win XP Home 40" Samsung 1080p LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Wireless/ MS Laser 6000 Silverstone Strider SST-ST1000-P Cooler Master Cosmos S MS Sidewinder/ MS Laser 6000 
Mouse Pad
sub-Zero Gamer 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
Woah thats a nice fps there!
Celos
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus Maximus Formula Sapphire AMD 6950 2GB 4x 2GB G.Skills PC8000 DDR2 
Hard DriveOSMonitorMonitor
Crucial M4 Windows 7 x64 Samsung T260 Samsung 913N 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Rev 2 Thermaltake Toughpower 850w Thermaltake Kandalf LCS Logitech G500 
Mouse PadAudio
Steelseries Asus Xonar 
  hide details  
Reply
Celos
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus Maximus Formula Sapphire AMD 6950 2GB 4x 2GB G.Skills PC8000 DDR2 
Hard DriveOSMonitorMonitor
Crucial M4 Windows 7 x64 Samsung T260 Samsung 913N 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Rev 2 Thermaltake Toughpower 850w Thermaltake Kandalf LCS Logitech G500 
Mouse PadAudio
Steelseries Asus Xonar 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
Quote:
Originally Posted by I Know Nothing View Post
Well I reinstalled the drivers again and started fresh and now everything seems good except for 3D Mark 06. It's still only recognizing one card and I'm getting the same score as when I only had one card in. People on a few other boards are thinking that because of how new the 9 series is that 3D Mark just isn't fully recognizing them yet, especially in SLI and that could be the problem. I did play some CoD4 at 1366x768 (monitors native res) with everything as high as I could set it and was averaging 200 FPS all night so I'm definitely happy with the performance.
Hmm sounds a little suspicious with that many FPS
Maxishine gets 250 FPS with his 3x Ultra's and a Q9650 OC'ed to 4.2GHz
Quicky
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
SB 2500k 4.6GHz 1.35V Msi P67A-GD55 B3 Asus R9 290 DCUII Corsair Vengeance LP Black 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 128GB 830 ,1TB Spinpoint F3 Samsung Corsair H100i Win7 Ultimate SP1 64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 27'' S-IPS Das Keyboard Seasonic SS-1000XP Platinum Corsair 500R 
MouseMouse PadAudio
Logitech G700 Steelpad 4HD LovelyCube and V-Dac 
  hide details  
Reply
Quicky
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
SB 2500k 4.6GHz 1.35V Msi P67A-GD55 B3 Asus R9 290 DCUII Corsair Vengeance LP Black 16GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 128GB 830 ,1TB Spinpoint F3 Samsung Corsair H100i Win7 Ultimate SP1 64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 27'' S-IPS Das Keyboard Seasonic SS-1000XP Platinum Corsair 500R 
MouseMouse PadAudio
Logitech G700 Steelpad 4HD LovelyCube and V-Dac 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
Quote:
Originally Posted by LTC View Post
Hmm sounds a little suspicious with that many FPS
Maxishine gets 250 FPS with his 3x Ultra's and a Q9650 OC'ed to 4.2GHz
Not really.

9600's SLI very well
GE60
(13 items)
 
  
CPUGraphicsHard DriveOS
Intel Core i5 4200M Geforce GTX760M 750GB WD Scorpio Black Windows 7 Home Premium 
MonitorKeyboardMouseMouse Pad
15.6" CM Quickfire Rapid CM Xornet Steelseries QcK+ 
  hide details  
Reply
GE60
(13 items)
 
  
CPUGraphicsHard DriveOS
Intel Core i5 4200M Geforce GTX760M 750GB WD Scorpio Black Windows 7 Home Premium 
MonitorKeyboardMouseMouse Pad
15.6" CM Quickfire Rapid CM Xornet Steelseries QcK+ 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
And he's gaming at 1366x768. Get a new monitor and see what those 9600gt's can really do.
My home comp
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) Asus M2N-SLI DELUXE EVGA 8800GTS 320MB 4GB G.Skill's DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.10 320GB LG DVDRW Windows 7 x64 Dell ST2410 & Samsung 2032BW 
PowerCaseMouse
Hiper 530W Antec NSK6000 Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
My home comp
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ph II X4 955 BE (C3) Asus M2N-SLI DELUXE EVGA 8800GTS 320MB 4GB G.Skill's DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 7200.10 320GB LG DVDRW Windows 7 x64 Dell ST2410 & Samsung 2032BW 
PowerCaseMouse
Hiper 530W Antec NSK6000 Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › What am I doing wrong???